Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Εόρτια εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Γλαυκου Πατρών


 Εόρτια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (τσικνοπέμπτη) στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, ώστε να γιορτάσουν όλοι μαζί την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. 




Σε αυτή την όμορφη γιορτή τηρήθηκε το ́έθιμο ́της ημέρας ,του ψησίματος στα κάρβουνα, και μαζί με τις προσφορές των κυριών της ενορίας από χειροποίητες πίτες και άλλα εδέσματα, το τραπέζι έγινε ιδιαιτέρως γευστικό και πλούσιο για όλους τους παρευβρισκόμενους.
Την εορτή λάμπρυναν με την παρουσία τους τα χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού όπου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού,τα ο μουσικό σχήμα ΄α﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽΄φιλική παρέα’’ και τραγουδιστές της Πόλης μας. Ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού π. Αδαμάντιος Τσαγκάρης ευχαρίστησε εκ καρδίας όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση της εορτής και όλους τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους και εν συνεχεία μίλησε για την  προετοιμασία που οφείλουν όλοι οι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί να κάνουν τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.




















2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι οικογενειακές ενοριακές συναθροίσεις με πανηγυρικό τόνο κάποιες μέρες χρειάζονται για την αλληλογνωριμία των ενοριτών.

Ανώνυμος είπε...

Άντε και του χρόνου ναστε καλά και να χαίρεστε όμορφες στιγμές ενοριακές. Μου θύμισε για γλέντια που μου λέγαν ο παππούς και η γιαγιά μου στην εορτή της ενορίας τους στο χωριό έξω από το ναό με κλαρίνα και βραστούρα. Τώρα λόγο της ημέρας με ψητά.