Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για την υπόθεση με τον ψευδογιατρό


  Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για την υπόθεση με τον ψευδογιατρό

Καρυές Αγίου Όρους
19.6/2.7.2020

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, κατόπιν εσφαλμένων αναφορών σε διάφορα δημοσιεύματα, δηλώνει πως ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία ή συναλλαγή με τον φερόμενο ως ψευδογιατρό, Νικόλαο Κοντοστάθη, και ουδέποτε μοναχός της τον σύστησε σε οιονδήποτε, αλλά, αντιθέτως, έγινε παράνομη χρήση του ονόματός της από τους καταληψίες του κεντρικού της κτηριακού συγκροτήματος. Επιπλέον, ποτέ εκπρόσωπος της Μονής δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, ανώνυμα και με αλλοιωμένη φωνή, όπως παρουσιάστηκε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού!


Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζουμε, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως διέμεινε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιο Όρος, εφόσον ουδέποτε εφοδιάστηκε με το απαραίτητο για νόμιμη είσοδο διαμονητήριο από το γραφείο προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας.

Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της μονής μας δεν είναι Εσφιγμενίτες, ούτε Αγιορείτες μοναχοί.

Η υπόθεση των σχέσεων του φερόμενου ως ψευδογιατρού με τους καταληψίες της Μονής βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές. Η Ιερά Μονή μας παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις και θα επανέλθει επί του θέματος μόλις διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του, όπως αυτή που σχετίζεται με οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και με την παράνομη συνεργασία όλων όσοι ευθύνονται σε πράξεις εις βάρος της υγείας και της ζωής αθώων ανθρώπων.

Εκ της Ιεράς Μονής



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν είχε σχέση με την παλαιά όπως λέγεται αδελφότητα της Εσφιγμένου υπο τον Μεθόδιον μπορεί να την εξαπάτησε όπως και τόσους ανθρώπους όπως λέγεται. Δεν μπορεί να τα ξέρουν όλα οι άνθρωποι.
Δεν μπορούμε να τους "λιθοβολήσούμε" χωρίς να γνωρίζουμε.