Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


 Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης (παρεκκλήσιον του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Πατρών) χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Στην ομιλία του ο θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ομολογία κατά τα μαρτύρια της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης. Ήταν προικισμένη από τον θεό με πλήθος πνευματικών χαρισμάτων  και σωματική ωραιότητα όμως δεν δίστασε να θυσιάσει την κατά κόσμο δόξα και τις επίγειες τιμές τις οποίες θεωρούσε σκύβαλα, μάταια και φευγαλέα.




Η Αγία Αικατερίνη έμεινε μέχρι τέλος σταθερή και ακλόνητη στην πίστη της παρά τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε. Κατά της απολογία της διακήρυξε με ανδρείο φρόνημα πως επιθυμεί να πεθάνει ως χριστιανή.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος  προέτρεψε  να εμπνεόμαστε από τον ένθερμο ζήλο της και να μην χάνουμε την ελπίδα μας στον Κύριο της δόξης, τον Σωτήρα και λυτρωτή μας  Ιησού Χριστό.
Τέλος  ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τόσο προς τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού και  καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ομπλού  αρχιμ π. Νεκτάριο Κωτσάκη όσο και στους συνεφημερίους του και συνεργάτες του για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεοφιλέστατε φλογερός πάντοτε ο λόγος σας.
Την ευχή σας.

Ανώνυμος είπε...

Την μεσιτεία της Αγίας Αικατερίνης να έχουμε την ευχή σας ευχαριστούμε Θεοφιλέστατε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε ας είναι η Αγία Αικατερίνη πρότυπο ανδρείας τόλμης, θάρρους και ομολογίας για όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς όπου γης. Ιδιαίτερα στις ημέρες μας που η πίστη μας και οι αντοχές μας δοκιμάζονται.