Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Επταήμερη γενική ιερατική σύναξη στην Μητρόπολη Κανάνγκας

 
Ξεκίνησε, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, το ιερατικό σεμινάριο στην Ι. Μητρόπολη Κανάνγκας με την παρουσία όλων των Ιερέων της Μητροπόλεως. Καθημερινά τελείται η Θεία Λειτουργία και στην διάρκεια της ημέρας πραγματώνονται οι εισηγήσεις οι οποίες είναι ερμηνευτικές της Θείας Ευχαριστίας. Ο Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. Θεοδόσιος κατά την έναρξη του σεμιναρίου οπότε έλαβε χώρα η ακολουθία του Αγιασμού αφού καλωσόρισε τους πατέρες τους μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β'. 




Επίσης καθημερινά σε όλες τις ακολουθίες γίνονται ιδιαίτερες δεήσεις για την απαλλαγή της ανθρωπότητος από την φοβερή απειλή του κορονοϊού. Το ιερατικό σεμινάριο, θα περατωθεί συν Θεώ, το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουλίου με συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία όλων των Ιερέων της Μητροπόλεως και στην συνέχεια θα αποχωρήσουν ώστε να μεταβούν στις επαρχίες και στις ενορίες τους.
Σήμερα, Κυριακή ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέου και κατά την διάρκεια της χειροτόνησε διάκονο και χειροθέτησε πνευματικό αντίστοιχα δύο αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής της Κινσάσας.












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιους καλούς, δραστήριους, εργατικούς δεσποτάδες θα έπρεπε να έχουμε στην ελλαδα. Σε μας ο δεσπότης δεν κάνει ιερατική σύναξη παρά μια φορά για δύο ώρες με άσχετο θέμα το χρόνο. Αυτός τους φιλοξενεί και τους κάνει τα έξοδα γιατί εκεί οι αποστάσεις είναι μακρινές. Τέτοιους δεσποτάδες όπως ο Θεοδόσιος θα χαιρόσουν να διακονείς.