Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ
ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
17-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος θα επισκεφθεί την ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους περίπου 8.000 σέρβους στρατιώτες που είναι ενταφιασμένοι στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, στη Σταυρούπολη.

Πρόγραμμα:

Ο πατριάρχης θα φτάσει το μεσημέρι της Παρασκευής, 17 Οκτωβρίου, και ώρα 15.30  στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και στις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.
Το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί πατριαρχικό τρισάγιο στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ και στο Μνημείο Καέντων Χορτιάτη (στις 9.30 π.μ. και στις 11.00 π.μ. αντίστοιχα), ενώ το πρόγραμμα της ίδιας ημέρας περιλαμβάνει επίσκεψη στην ιερά μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος του Χορτιάτη (στις 11.30 π.μ.) και εκδήλωση "Ωδή στην Ειρήνη" στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μονής Λαζαριστών (στις 19.00 μ.μ.). Το πρωί της Κυριακής 19 Οκτωβρίου (7.30 π.μ.) θα τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία στον ιερό καθεδρικό ναό Τιμίου Προδρόμου και στις 16.00 ο πατριάρχης Σερβίας θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος. Η επιστροφή του στο Βελιγράδι έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο Πατριάρχης Σερβίας. Καλώς ήλθε στην πατρίδα μας. Φαντάζομαι ο συμπολίτης μας και ιστορικός για τα βαλκάνια κ. Νεκτάριος Λόης θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη. Αναστάσιε αναμένουμε να μας ενημερώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα έρθει Πάτρα? Μετά την επιστροφή από το Όρος? Χαιρόμαστε για την επίσκεψη του στην Ελλάδα. Ηρωική η Σερβική Εκκλησία.Ξέρουμε ποιοι τον συνοδεύουν?