Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β΄ - "όχι στο δηλητήριο του διχασμού"

 O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

"Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας.
Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά.
Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα.
Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο.
Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του.
Δεν μας χωρίζει τίποτε.
Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας.
Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών.

Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου.
Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας.
Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν.
Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο”.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποια Ευρώπη μιλάει ο αρχιεπίσκοπος;
Την εν πολλαίς αμαρτίαις γηράσασα;
Την Ευρώπη της νομιμοποίησης της σεξουαλικής διαστροφής;
Την Ευρώπη της αθείας, των ανισοτήτων, της αυτουργού της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, του πιονιού των ΗΠΑ, των τοκογλύφων, της "πολιτικής ορθότητας", του δήθεν αντιρατσισμού;
Ο αρχιεπίσκοπος έχει κάθε δικαίωμα να πρεσβεύει σαν άτομο τις απόψεις του για το δημοψήφισμα.
Όταν όμως προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις με την ιδιότητα του αρχιεπισκόπου θα πρέπει να παραμένει ουδέτερος και να μην επηρεάζει το λαό προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΤΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΒΡΙΣΘΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΤΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ-ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΘΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙ,ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ,ΑΛΛΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ;ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ;ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΟΥΣ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ,ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΟΥΝ;ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχιεπίσκοπος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων καλά θα κάνουν τις προσωπικές τους απόψεις για το δημοψήφισμα να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που είμαστε όλοι μια γροθιά ενωμένοι!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αδελφέ έχει δικαίωμα και η Εκκλησία της Ελλάδος να εκφράσει την άποψή της για τα ζητήματα που άπτονται του ποιμνίου της, και στην προκειμένη περίπτωση αφορά το ποίμνιο και το μέλλον των παιδιών της. Πολύ καλά έκανε ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης. Και ο Αρχιεπίσκοπος θα μπορούσε να τα πει με την παραγματική γλώσσα και πιο σκληρά.

Ανώνυμος είπε...

Καλε μου ανθρωπε των 12.00 μμ
Ας εκφρασει ο καθενας την αποψη του.Και ναι να πει ο ελληνικος λαος,καθε φορα που το κρατος δεν μαζευει το ποσον που αναλογει για την δοση,εφοσον οι πολιτες δεν μπορουν να ανταποκριθουν,θα υπαρχει και στασις πληρωμων τραπεζων,παιζεις με τους εταιρους;Ποσο μπορεις να παιξεις;
Ο 9.55 δεν αντισταθηκε στον Αρχιεπισκοπο,αλλα στο συστημα!Να μαθετε να ξεχωριζετε!
Το οχι ενω για καποιους ειναι κομματικο
Για αλλους ειναι ορθοδοξο και πατριωτικο!
Ευχαριστω!