Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών.


«Τη αυτή ημέρα Κυριακή τρίτη των Νηστειών, την προσκύνησιν εορτάζομεν του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού».
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα 19 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό που βρίσκεται  στο ισόγειο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών. Ο Ιερός Ναός πανηγυρίζει στις 14 Σεπτεμβρίου ανήμερα της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και με ευλάβεια προσκύνησε τον Τίμιο Σταυρό αντλώντας δύναμη για τον πνευματικό αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.






 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολουθήσε  πασχαλινό bazaar στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, από το Το Κέντρο Ημέρας του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών, τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ» & Το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα.

Αξιοθαύμαστη η συμμετοχή των πιστών σε αυτή την όμορφη έκθεση, που ασφυκτικά γέμισαν το χώρο του πνευματικού κέντρου και αφού πρώτα κεράστηκαν καφέ και γλυκό (προσφορά του Ιερού Ναού), στη συνέχεια παρακολούθησαν την έκθεση έργων με πασχαλινό περιεχόμενο που είχε κατασκευαστεί με αγάπη και μεράκι απο πρόσωπα με ψυχική και νοητικα﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽σφικτική αναπηρία.  Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Τσαγκάρης ευχαρίστησε τους πιστούς για την συμμετοχή τους σε αυτή την αξιόλογη προσφορά αγάπης και ευχήθηκε: Να σηκώσουμε τον Σταυρό του Κυρίου σαν τον Σίμωνα τον Κυρηναίο και να Τον ακολουθήσουμε στο Πάθος και στην Ανάστασή Του. Να γίνει για όλους μας ο Σταυρός από πηγή πόνου, δοκιμασίας, θανάτου, «ζωή και Ανάστασις».
Ανδριάνα Τσαγκάρη









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δραστήρια η ενορία αυτή και όπως βλέπω με κοινωνικές ευαισθησίες. Μπράβο τους.