Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Εκοιμήθη εν Κυρίω η ΕΛΕΝΗ Λάμπρου ΘΕΟΔΩΡΟΥ


Εκοιμήθη εν Κυρίω την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017
η  ΕΛΕΝΗ Λάμπρου ΘΕΟΔΩΡΟΥ
μητέρα του καλού μου φίλου Γιώργου.

  Γεννήθηκε στην κατεχόμενη σήμερα κοινότητα της Μακράσυκας επαρχίας Αμμοχώστου. Μετά την εισβολή των τούρκων η προσφυγιά την οδηγεί με τον σύζυγο Λάμπρο και τα έξι παιδιά της στο Δασάκι και μετά στην Λάρνακα.
   Φεύγοντας από την παρούσα ζωή η σεμνή και καλόκαρδη κ. Ελένη, αφήνει ένα τεράστιο κενό με την απουσία της, όχι μόνο διότι ήταν ένας καλός άνθρωπος και υποδειγματική σύζυγος, μια λαμπρή σπουδαία μητέρα και στοργική γιαγιά, αλλά και γιατί εκπροσωπούσε μια γενιά ανθρώπων που εκλείπει και που φεύγοντας μας κάνει να νιώθουμε πιο μόνοι, πιο άδειοι, ποιο φτωχοί.

    Με τον αείμνηστο σύζυγο της Λάμπρο, ευτύχησαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, και να τα δουν άξια στελέχη της κοινωνίας, με υποδειγματικές οικογένειες. Επιτέλεσε το καθήκον της ως μητέρα με ζήλο, με αφοσίωση, και πνεύμα θυσίας.
  Την αείμνηστη κοσμούσαν, η απλότητα, η πηγαία καλοσύνη, η ηρεμία, η αρχοντική ευγένεια, το ήπιο του χαρακτήρα της. Είχε ανεξάντλητη υπομονή στις δοκιμασίες της ζωής, την προσφυγιά, και στο τέλος την ασθένεια.
Ο Θεός να αναπαύσει την μακαρία ψυχή της "εν χώρα ζώντων".
και να προσφέρει την "εξ ύψους παρηγορία" στην οικογένειά της.

Αιωνία της η μνήμη!

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 2 μ.μ. από τον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα στον Συνοικισμό Καμάρες Β΄ στην Λάρνακα. 
Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα θα υπάρχουν οι ψυχές που θα νοστιμεύουν τον κόσμο με την παρουσία τους.
Αιωνία η μνήμη της!

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να την αναπαύσει την μητέρα του καλού μας φίλου Γιώργου.
Χ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που γράφεις κ. Αναστάσιε πως «εκπροσωπούσε μια γενιά ανθρώπων που εκλείπει και που φεύγοντας μας κάνει να νιώθουμε πιο μόνοι, πιο άδειοι, ποιο φτωχοί» είναι πραγματικότητα.
Ο Θεός ας την κατατάξει στην Βασιλεία Του για να ευφρανθεί η καλή της ψυχούλα.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικός κύριος ο Γιώργος και σπουδαίος επιστήμονας. Πολλά θα έχει πάει από την καλή του μητέρα. Ο Θεός να την αναπαύσει και να μεσιτεύει για τον κ. Γιώργο και τα υπόλοιπα παιδιά της στον ουρανό.
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είναι από τις ηρωίδες μητέρες που τα έδωσαν όλα στην οικογένεια τους και γι’ αυτό έκαναν ευλογημένα παιδιά. Ας είναι παράδειγμα για την σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα αυτές οι γυναίκες. Να ζήσουν χρόνους πολλούς τα παιδιά της και να μην ξεχνούν την μητέρα τους και τις αξίες που τους πρόσφερε. Στον φίλο σου Γιώργο εύχομαι να έχει την ευχή της.
Αιωνία της η μνήμη.