Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Παναγιώτα (Νότα) Σερέτη - Αιωνία η μνήμη

Έφυγε -όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκα- και ταξιδεύει για την αιωνιότητα η μακαριστή και ουρανουπολίτισσα  πλέον
Παναγιώτα (Νότα) Σερέτη   

Την γνώριζα από το βιβλιοπωλείο που ερχόταν με τον σύζυγό της Ανδρέα, και μετά από την αναστροφή μου με την θυγατέρα της, την σεβαστή μου και αγαπητή Πρεσβυτέρα Ευγενία Σερέτη-Πατσού.   
Ποτέ της δεν κυνήγησέ τις απολαύσεις, τις χαρές και τις δόξες τούτου του κόσμου, ήταν μια μαχόμενη ομολογητής Χριστού με την βιωτή της, αλλά και την διδασκαλία της ως εκπαιδευτικός άριστη. Ήξερε και δίδασκε ότι η πραγματική χαρά και ευτυχία βρίσκεται στην μεταξύ μας αγάπη, αλλά και ότι η μόνη δόξα ανήκει στον Θεό. Ποτέ δεν έπαψαν τα χείλη της να Τον δοξάζουν και να μεταφέρει λόγους αγιογραφικούς, πατερικούς και από το γεροντικό.
Διέθετε ένα ήθος βγαλμένο από την αρετή του Χριστού μας και την διδασκαλία του Αγίου Γερβασίου, και ταυτισμένο με την λαϊκή ευσέβεια του τόπου μας.
Ήταν καλός άνθρωπος! Ήσυχη, ευαίσθητη, άξια, παρηγορητική, άκακη, συγχωρητική και με πολλή αγάπη μέσα της για όλους μας. Δεν χάριζε κάστανα, σου έλεγε την αλήθεια που πίστευε και ήταν στους λόγους της σωστή.
 
Πήγαινε  λοιπόν εν ειρήνη αγαπητή κ. Νότα. 
Μην ξεχνάς την ευλογημένη σου οικογένεια τα παιδιά και τα εγγόνια σου.
Αναπαύου εν Κυρίω μετά μετά πάντων των εκλεκτών του Θεού και προσεύχου και υπέρ ημών να βαδίσουμε τον δρόμο της μετανοίας, τον δρόμο  της  αγιότητος, και της αρετής, τον δρόμο που οδηγεί στην βασιλεία των ουρανών.
Αυτή την βασιλεία που ποθούμε όλοι και που σε αυτήν ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα σε συναντήσουμε ξανά. 
Αιωνία να είναι η μνήμη σου, μέσα στην αιώνια μνήμη του αιωνίου Θεού Αμήν!

Αναστάσιος Κωστόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη της.