Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Έχουμε πρόβλημα… Τώρα ανακαλύψαμε άλλον ένα …”εχθρό” της Ελλάδας: Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

File Photo: Eastern Conference forward Giannis Antetokounmpo of Greece dunks the ball during the NBA All-Star Game at the Smoothie King Center in New Orleans, Louisiana, USA, 19 February 2017. EPA, RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES / POOL
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σ’ αυτή τη χώρα δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό… Δεν ξέρω αν πρόκειται περί «κατάρας», όπως ισχυρίζονται μερικοί, αλλά σίγουρα είμαστε αυτοκαταστροφικοί.
Το γεγονός και μόνο ότι είμαστε επτά χρόνια και κάτι μήνες σε εποπτεία, το γεγονός ότι δεχόμαστε να ελέγχουν τις τύχες μας οι ξένοι, το γεγονός ότι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα και αποδεχόμαστε να μας παίρνει το αναξιόπιστο κράτος το 70% των αποδοχών μας -όσων έχουμε δουλειά-, το γεγονός ότι δεχθήκαμε ως ένα φυσιολογικό γεγονός να ζούμε σε μία μη φυσιολογική χώρα, δείχνει πόσο λάθος …αρμενίζουμε.

 * Τώρα ανακαλύψαμε άλλο ένα …«εχθρό». Είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η «κινητή διαφήμιση» της Ελλάδας, όπως έχει χαρακτηριστεί στην Αμερική, ο καλύτερος αντιπρόσωπος της χώρας στην υπερδύναμη. Αυτό το παιδί, όπου πάει και όπου σταθεί, μιλά μόνο για την Ελλάδα. Και εκπέμπει μία άδολη αγάπη, που εκπλήσσει αλλά και που προκαλεί δέος για όσους αγαπούν την ελληνική γη, την Πατρίδα.

Δεν με ενοχλεί καθόλου ότι τον βρίζουν οι αρρωστημένοι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Είναι τρομακτικός και άθλιος ο τρόπος αντίδρασης τους κάθε φορά που λέμε μία καλή κουβέντα για τον νεαρό καλαθοσφαιριστή. Αλλά, ποιος δίνει σημασία σε ανθρώπους που προωθούν το μίσος και υποστηρίζουν τον Χίτλερ; Κανένας. Είναι μαύρος, λένε, δεν είναι Έλληνας. Ο ρατσισμός τους δείχνει και την ποιότητά τους.

Αυτούς τους ξέρουμε και τους απορρίπτουμε…

Με αφορμή τον τραυματισμό του, που είναι πραγματικός και οι ιθύνοντες της Εθνικής του Μπάσκετ το γνώριζαν, η αρμόδια ομοσπονδία, η ΕΟΚ έβγαλε όξος και χολή. Είδε «συνωμοσίες» (στον ύπνο της βέβαια) και εξέδωσε ανακοινώσεις με υπονοούμενα και για το Γιάννη. Ήταν μία πολύ λανθασμένη ενέργεια και προσφέρει όπλα σε αυτούς που δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι αυτός ο Αφροαμερικανός μιλά καταπληκτικά ελληνικά, σκέφτεται ελληνικά και διαφημίζει την Ελλάδα.

 *  Αυτό που ζουν οι Έλληνες της Αμερικής είναι καταπληκτικό και πανέμορφο. Αυτό που εξέπληξε ευχάριστα εμένα είναι ότι γνωρίζει και την ελληνική ιστορία. Και την τιμά εντός και εκτός γηπέδων. Πως να το κάνουμε. Είναι Έλληνας και απολαμβάνει να βρίσκεται μεταξύ Ελλήνων. Σε όποιο γήπεδο βρεθεί αναζητά τους ομογενείς και τους βρίσκει αμέσως διότι είναι ντυμένοι με την ελληνική σημαία. Είδε κανείς την αντίδραση του όταν τους ανακαλύπτει; Κάνει σαν μικρό παιδί από τη χαρά του. Φίλος μου που τον παρακολουθεί στα γήπεδα, μου είπε ότι φωνάζει «Ζήτω η Ελλάδα». Πόσοι το κάνουμε αυτό; Μα κανένας μας…

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ, προκάλεσε αρνητικά σχόλια για τον Γιάννη. Απάντησα σε πολλούς, που έδειξαν και σε μένα τον αρρωστημένο εθνικισμό τους. «Εσύ είσαι Κύπριος», έγραψε ένας, προφανώς Χρυσαυγίτης. Και φαντάζομαι υπονοεί ότι δεν είμαι Έλληνας. Ή γι’ αυτόν το «Κύπριος» προφανώς δεν θα έχει καμία διαφορά από το «μαύρος».

Εύχομαι να σταματήσει πάραυτα αυτός ο αρνητισμός προς ένα παιδί που έχει τιμήσει την Ελλάδα περισσότερο απ’ όλους μας. Και εύχομαι ο Γιάννης να μην αφήσει την πίκρα του να τον επηρεάσει. Αλλά τι λέω; Είναι πάστα παιδιού που θα σταματήσει να αγαπά και να διαφημίζει την Ελλάδα επειδή οι ανεγκέφαλοι της ΕΟΚ επιδιώκουν να παρουσιάσουν από τώρα την όποια αποτυχία έχει -αν έχει- η Εθνική μας; Διότι αυτό σκέφθηκαν αμέσως αυτοί οι καρεκλοκένταυροι. Να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες σε ένα παιδί που τιμά την Πατρίδα μας, την οποία απέδειξε πως την αγαπά άδολα.


 *  Τα βέλη σας κύριοι -και αναφέρομαι σ’ αυτούς που άδραξαν την ευκαιρία να δείξουν τον αρρωστημένο εθνικισμό τους- να τα στρέψετε τους κυρίους της ΕΟΚ, όχι στον Αντετοκούνμπο. Τον Γιάννη δεν μπορείτε ούτε να τον κτυπήσετε ούτε να τον λοιδωρήσετε. Διότι μιλούν οι πράξεις, όχι τα λόγια…

Πηγή
: mignatiou.com

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Μιχάλη Ιγνατίου. Μπράβο και σε εσένα Αναστασιε που το αναδημοσιευσες!
Γ. Δ. Μαρκάκης

Αναστάσιος είπε...

Προς: 22 Αυγούστου 2017 - 1:46 μ.μ

Αγαπητέ μου φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ.
Μου άρεσε το άρθρο αυτό του κ. Ιγνατίου με το οποίο συντάσσομαι πλήρως.
Μπουχτίσαμε από συνωμοσιολογίες και ρατσιστικούς κρυμμένους εκφυλισμούς. Φτάνει πιά!
Ο κ. Γιάννης Αντετοκούνμπο έως σήμερα μας έχει δώσει μαθήματα «πράξεων και όχι λόγων» και είναι άξιος θαυμασμού και όχι πικρόχολων σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

Δε περίμενα τίποτα το διαφορετικό από την ομοσπονδία αλλά και από την μερίδα των Ελλήνων που είναι ρατσιστές και θεωρούνε ως Έλληνες μόνο αυτοίς που έχουν μάνα και πατέρα από ελληνική γενιά. Αυτό το παιδί είναι περισσότερο Έλληνας από πολλούς «ελληναράδες»

Ανώνυμος είπε...

Δεν παρακολουθώ ειδήσεις και δεν γνώριζα το θέμα. Δίκαια η διαμαρτυρία του Ιγνατίου.

Χρήστος Αδαμόπουλος είπε...

Είναι μεγάλο κρίμα να ρίχνονται ευθύνες στο Γιάννη για να καλυφθούν άλλες αδυναμίες και λάθη....
Τάσο, το άρθρο του κ. Ιγνατίου είναι εξαιρετικό και βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 22 Αυγούστου 2017 - 7:46 μ.μ.

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου Χρήστο. Πάντα προσπαθούν να καλύψουν αδυναμίες και λάθη οι έχοντες και κατέχοντες μετατοπίζονταν την ευθύνη τους. Θα έπρεπε να υπάρχουν φωνές ως αυτή του κ. Ιγνατίου να βάζουν πολλούς στην θέση τους. Η σιωπή πολλές φορές είναι συνενοχή.

Ανώνυμος είπε...



Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΕΝΝΉΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΏΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Η ΑΕΚ, Ο ΠΑΟ, Ο ΠΑΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ας λένε ότι θέλουν ο Γιάννης είναι Έλληνας δεν έχει καμιά σημασία ο τόπος καταγωγής ή το χρώμα του δέρματος. Έχει άριστη ελληνική παιδία και ευγένεια ζηλευτή. Αυτός ο νέος μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες.

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου Ἀναστάσιε,
Μόλις τώρα διάβασα τήν διαμαρτυρία τοῦ κ. Ἰγνατίου καί συμφωνῶ ἀπολύτως μέ αὐτά πού γράφει.
Μέ ἀφορμή αὐτή τήν ἀνάρτησή σου θά τόν μνημονεύω, διότι ὁ Γιάννης ἀξίζει κάθε ἔπαινο καί εἶναι πρότυπο γιά πολλούς καί γιά τήν φιλοπατρία του καί γιά τήν φιλανθρωπία του. Ὁ Καλός Θεός νά τόν στηρίζει καί νά τόν ἁγιάζει.
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ καί εὐχές
π. Νικόλαος