Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Άγιε γέροντα Αθανάσιε Χαμακιώτη, σε ευχαριστούμε για όλα

Καλέ μας Χριστέ,
 πόσο πολύ πρέπει να σε ευχαριστούμε που μας στέλνεις, στους άνυδρους πνευματικά χρόνους μας, αγίους ανθρώπους σαν τον μέγα Αθανάσιο Χαμακιώτη! Πόση συγκίνηση αισθάνεται κανείς, όταν θέλει να ψελλίσει λίγα λόγια για τον σπουδαίο αυτόν ιερόν άνδρα!
Τα ταπεινά λόγια αυτά είναι επίκαιρα, καθώς ο πατέρας Αθανάσιος εκοιμήθη στις 17 Αυγούστου, ημέρα που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα πανηγυρίσει το ιερό Ησυχαστήριο που ο ίδιος ίδρυσε, της Παναγίας Φανερωμένης στην Ροδόπολη Αττικής. Προτρέπω όλους τους ευλαβείς πιστούς να πάνε να προσκυνήσουν τον τάφο του αγίου αυτού, που βρίσκεται στο πανέμορφο αυτό Μοναστηράκι, στην όαση αυτήν την πνευματική. Η συνείδηση του λαού επικαλείται τον γέροντα ως άγιο, ζητάει την βοήθειά του, την μεσιτεία του και εκείνος ως καλός ποιμένας τρέχει, ανταποκρίνεται, απαντάει.

 Όλη του η ζωή ήταν μια θυσία αγάπης. Πολλοί τον θυμούνται να επιστρέφει στο σπίτι του ξυπόλητος, γδυμένος, καθώς είχε δώσει στους φτωχούς όλα του τα ρούχα. Συνεχώς ελεούσε, σκέπαζε, παρηγορούσε. Ήταν μια απέραντη αγκαλιά, ένας αληθινός πατέρας, που θυσίαζε την ζωή του για την αγάπη του ποιμνίου. Τα κηρύγματά του ήταν θεσπέσια, πλήρη χάριτος Αγίου Πνεύματος, οι Θείες Λειτουργίες του ουράνιες, συγκλονιστικές. Τις ζούσε, έκλαιγε, κοινωνούσε τους πιστούς γονατιστός, ήθελε την απόλυτη ευταξία και ησυχία. Σπάνιου ήθους άνθρωπος, ακέραιος, με ανδρείο φρόνημα. Πραγματικά, ο λαός του Θεού τον τιμάει, δεν τον λησμονεί, θα τον ευγνωμονεί αιώνια. Αξίζει να διαβάσει κανείς τα βιβλία που έχουν γραφεί προς τιμήν του. Όλα τα έχει εκδώσει η Μονή της Φανερωμένης.
Αδέρφια μου, γνωρίστε τον άγιο του Θεού, πηγαίνετε στο Μοναστηράκι του, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο αναπαυμένοι θα φύγετε. Άγιε γέροντα Αθανάσιε, σε ευχαριστούμε για όλα. Μεσίτευσε στον Θεό να μας στείλει και στην φρικτή εποχή μας ανθρώπους σαν και εσένα, για να ξεδιψάσουν την δίψα αυτού του πονεμένου λαού.
Η ευχή σου να μας σκεπάζει.
Μετά βαθυτάτου σεβασμού.

Ένας ανάξιος δούλος του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: