Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΦΥΛΛΑΔΙΟ για τη ΣΥΝΟΔΟ της ΚΡΗΤΗΣ

Έλαβα το παρακάτω :

 Σεβαστοί, αγαπητοί,
σας κοινοποιώ φυλλάδιο που εξέδωσε η Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δύο ετών από τη Σύνοδο της Κρήτης  και της διεξαγωγής αυτές τις μέρες Διεθνούς Συνεδρίου για τη Σύνοδο.
Μπορείτε να δείτε το φυλλάδιο και σε μορφή flip book: http://anyflip.com/qopl/kbmo.

Εύχεσθε!



37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε,
Λυπούμαι βαθύτατα, διότι εις το ιστολόγιό σας, βρήκαν άσυλο δημοσιεύσεως του κατάπτυστου κειμένου τους οι αποτειχισμένοι από την Μία Αγία και Καθολική Εκκλησία κληρικοί και λαϊκοί οι αυτόονομαζόμενοι ως «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών/».
Οι ανώνυμοι αυτοί, προξενούν μέγιστο κακό εις την ενότητα της Εκκλησίας, με τα ψεύδη τα οποία αναγράφουν εις ο φυλλάδιο τους παραπλανούν τον ευσεβή λαό του Θεού, με ανακρίβειες και φαντασιώσεις. (Αλήθεια ποιες σκοτεινές αντιεκκλησιαστικές δυνάμεις τους χρηματοδοτούν για την πολεμική τους εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας;)
Όλοι αυτοί οι υβριστές, της Αγίας Εκκλησίας και της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης, δεν τολμούν να αναγράψουν τα ονόματά τους, διότι δεν έχουν ουδεμία θεολογική φερεγγυότητα, αφού είναι όργανα εξωεκκλησιαστικών και παρεκκλησιαστικών ομάδων και κινήσεων, οι οποίοι αυτονομούνται από την διοικούσα Εκκλησία.
Μεγάλη θα ήταν η προσφορά σας προς την Αλήθεια, με την απόσυρση του υβριστικού φυλλαδίου αυτού από το ιστολόγιό σας. Η απομόνωση των ιδεοληψιών τους είναι η καλύτερη προσφορά σας. το μόνο που τους αξίζει είναι η απομόνωση.
Με αγάπη Χριστού
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια και τα ίδια. Δεν υπάρχει κανένα νέο επιχείρημα. Αυτά τα έχουν απαντηθεί. Είσθε κουραστικοί κύριοι.

π. Geras Imos είπε...

«Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς· Όστις δ’ αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς» (Ματθ. ι’ 32-33)

Της ορθοδόξου ομολογίας σας μνησθείη Κύριος ο Θεός εν ημέρα Κρίσεως. Θερμά συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ το φυλλάδιο αυτό να βγει σε εκατομμύρια αντίτυπα και να διανεμηθεί την Κυριακή της Πεντηκοστής σε όλους τους Ναούς της Ελλάδας και στα Μοναστήρια.
Οι παλαιοημερολογίτες παρακαλώ την ίδια μέρα να αναγνώσουν τους γνωστούς τους αφορισμούς ώστε να συνδράμουν και αυτοί κατά το δυνατόν στην καταδίκη.
Ευχαριστώ. Αλληλούια!

Ανώνυμος είπε...

Προς "π. Νεόφυτο":
"Πάτερ", πείτε μου επακριβώς ποιες είναι οι "ανακρίβειες" και "φαντασιώσεις" τις οποίες επικαλείστε. ΜΙΑ- ΜΙΑ... Όταν το φυλλάδιο περιέχει αυτούσιες, αμοντάριστες φωτογραφίες από τα πρακτικά της Συνόδου, όταν περιέχει πηγές, πού διαβλέπετε τα "ψεύδη";
Εάν δεν το κάνετε, είστε απόλυτα αναξιόπιστος και ανάξιος οποιουδήποτε περαιτέρω σχολιασμού.

Προς "Ανώνυμο 10.39":
Πείτε μου σας παρακαλώ πού έχετε διαβάσει έγκριτες απαντήσεις πάνω στα ζητήματα που θίγονται, για να με διαφωτίσετε και μένα...
Ευχαριστώ αμφότερους εκ των προτέρων.

Ανώνυμος είπε...

Η σύναξη δεν αποτελείται από αποτειχισμένους. Δυστυχώς ο π.Νεόφυτος δεν ερεύνησε την αλήθεις προτού πιάσει τη γραφίδα του!

Ανώνυμος είπε...

Που την είδες την ομολογία παπά-Γεράσιμε αυτοί υπογράφουν χωρίς ονόματα, διεύθυνση κλπ αλλά με ένα mail.
Αυτά είναι γελοιότητες τις οποίες θα τις κάνει εμετό ο Κύριος (Αποκ. 3,16) .

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι ομολογία αλλά παρωδία.
Αίσχος για προβολή ανυπόγραφων αντιεκκλησιαστικών φει βολάν.

Ανώνυμος είπε...

Π. Νεόφυτε άξιος ο μισθός σας... Είστε εργολαβικά υπέρμαχος της Συνόδου

Ανώνυμος είπε...

Ψέματα – ψέματα – ψέματα.
Αυτό είναι το πιστεύω σας κύριοι του φαιδρού εντύπου. Τα ίδια αναμασάτε ως μηρυκαστικά προ και μετά την Σύνοδο της Κρήτης.
Είπα να το διαβάσω μήπως και υπήρχε κάτι το νεότερο αλλά repetition μονότονο. Μου θυμίζει το ΚΚΕ που λένε πάντα τα ίδια καταγγέλλοντας τα ξένα μονοπώλια τον καπιταλισμό κλπ κλπ
Socialismo o Muerte. Patria o Muerte. Venceremos.
Άντε και καλή λευτεριά πατριώτες επαναστάτες συναγμένοι

π. Geras Imos είπε...

Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται... Αντί να μας απαντήσουν σε όσα λέει το φυλλάδιο μας λένε για ψεύδη συκοφαντίες και ανωνυμίες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ντροπή: με ένα κείμενο λίγων σελίδων καταδεικνύονται όλα τα ψεύδη της Συνόδου.
ΥΓ.: Ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο π. Νικόλαος Μανώλης έχουν διακόψει προς καιρόν το μνημόσυνο του Μητροπολίτη Άνθιμου όπως τους παρέχουν το δικαίωμα οι ιεροί κανόνες. Ο π. Αναστάσιος, ο π. Άγγελος απ τον Πειραιά και οι υπόλοιποι μη Αποτειχισμένοι τι σας φταίνε; Και πάλι συγχαρητήρια στους συντάκτες!

Ανώνυμος είπε...

Το Διεθνές Ορθόδοξο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης θα δώσει τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα οποία λένε στο ανυπόγραφο αυτό φυλλάδιο οι παρεκκλησιαστικοί που πολεμούν την Εκκλησία. Το ότι είναι ανώνυμο αυτό δείχνει πως δρουν οι κουκουλοφόροι. Ας δώσουν όσα φυλλάδια θέλουν ας το δημοσιεύσουν σε όσα παρεκκλησιαστικά έντυπα μπορούν και είναι υπό τον έλεγχό τους. Ο λαός του Θεού πάντα εμπιστευόταν την Εκκλησία έτσι όπως την εκφράζει η Ιερά Σύνοδος και όχι κάποιες «γραφικές» εξαιρέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λες νεαρέ μου πως ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο π. Νικόλαος Μανώλης έχουν διακόψει προς καιρόν το μνημόσυνο του Μητροπολίτη Άνθιμου όπως τους παρέχουν το δικαίωμα οι ιεροί κανόνες. Αν δεν μνημονεύουν τον Επίσκοπό τους είναι όλα άκυρα και οι ίδιοι ξεκομμένοι από την Εκκλησία. δεν είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία προτεσταντισμός να κάνει ο κάθε παπάς ότι του γουστάρει. Ο Επίσκοπο μεταφέρει την ιεροσύνη και όλα από αυτόν πηγάζουν. Από φιλανθρωπία ο Άνθιμος και το Συνοδικό δικαστήριο δεν τους αποσχημάτισαν ακόμα. Σύντομα θα γίνει και αυτό για να μην σκανδαλίζουν τον κόσμο. όσο για τους υπόλοιπους παπάδες που πολεμούν την Σύνοδο έχουν ανεκτικούς επισκόπους που δεν τολμούν να τους τυλίξουν ως οφείλουν σε ένα χαρτί για να επανέλθουν στους λαϊκούς.

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...


Ὁ Οἰκουμενισμός ἐπεκτείνεται ραγδαίως καί κάποιοι συνεχίζουν νά ἐθελοτυφλοῦν!!!

Αὔριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, θά ἐπισκεφθεῖ τή Βασιλική dei Santi XII Apostoli στή Ρώμη ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος, ἐνῶ ἄρθρο ἀναφέρει ''Ἡ πατριαρχική ἐπίσκεψη χαιρετίζεται ὡς μία ἀκόμη ἀπόδειξη τῆς κοινῆς πορείας στό μονοπάτι τοῦ διαλόγου καί τῆς ἀδελφοσύνης, Ρωμαιοκαθολικῶν καί Ὀρθοδόξων.'' Ἐπίσης ''Ὁ Πατριάρχης θά εἶναι ὁ προεστῶς τῆς προσευχῆς στό ἐσωτερικό της Βασιλικῆς, πού ἔχει προγραμματιστεῖ γιά τίς 6.30 τό ἀπόγευμα''

Κανόνας τῶν Ἄγ. Ἀποστόλων : «Εἰ τίς κληρικός, ἤ λαϊκός εἰσέλθοι εἰς συναγωγήν Ἰουδαίων, ἤ αἱρετικῶν προσεύξασθαι, καί καθαιρείσθω, καί ἀφοριζέσθω.

ΛΖ΄ τῆς ἐν Λαοδικεία: «ὅτι οὐ δεῖ παρά τῶν Ἰουδαίων ἤ αἱρετικῶν τα πεμπόμενα ἑορταστικά λαμβάνειν, μηδέ συνεορτάζειν αὐτοῖς».

Ὅλοι οἱ ἔγκριτοι σχολιαστές τῶν Ἱ. Κανόνων χρησιμοποιοῦν τό «συνεύχεσθαι» ἤ «προσεύξασθαι μετά τινός» πρωτίστως μέ τήν ἔννοια τῆς ἁπλῆς συμπροσευχῆς καί σπανιότερα μέ τήν ἔννοια τοῦ συλλειτουργεῖν.

Ανώνυμος είπε...

Με αγάπη αδελφική για τον π. Geras Imos
«Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, γιατί προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και διασπούν την Ενότητα.
Οι Προκαθήμενοι της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης έδωσαν στον κόσμο την εικόνα της Ενότητος και ενίσχυσαν την παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Να προσευχόμεθα και όχι να κηρύττουμε κηρύγματα διασπάσεως του Αγίου Σώματος του Χριστού.
Ιδιαιτέρα προσοχή χρειάζεται για εμάς τους Επισκόπους που ήμαστεθεματοφύλακες την Ενότητος, μη τυχόν άθελά μας συντελούμε στη δημιουργία διασπαστικών ομάδων μέσα στους κύκλους των θρησκευομένων ανθρώπων».
Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος
https://anastasiosk.blogspot.gr/2017/01/blog-post_64.html#more

Ανώνυμος είπε...

"Αν δεν μνημονεύουν τον Επίσκοπό τους είναι όλα άκυρα και οι ίδιοι ξεκομμένοι από την Εκκλησία", αποφαίνεται βαρύγδουπα ο 7:10 μ.μ.!
Μήπως έχεις "κατά τύχη" διαβάσει τον ΙΕ κανόνα της ΑΒ Συνόδου;
Ο μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος διάκοψε από το Μάρτιο του 1970 μέχρι και την κοίμηση του Αθηναγόρα (Ιούλιος 1972) το μνημόσυνό του. Προφανώς κατά τη "λογική" σου είναι άκυρα τα μυστήρια που επί διετία τέλεσε!

π. Geras Imos είπε...

Ποιοί προκαθήμεμοι έδωσαν την εικόνα της ενότητας; Αφού οι περισσότεροι Πατριάρχες έλειπαν... Στο κείμενο 6 υπέγραψαν 7 στους 17 Σερβους, ο Ναυπάκτου δεν υπέγραψε, οι Κύπριοι που δεν υπέγραψαν είδσν τον Αρχ. Κύπρου να υπογράφει "Αντ' Αυτών". Η Ιερά Σύνοδός μας με το κείμενο προς το Λαό περιέγραψε ανακρίβειες για τη Σύνοδο... Και πολλά άλλα. Νομίζουν ότι με τη δικτατορία προωθούν την Ενότητα; Ειδάλλως γιατί να χαρακτηρίζουν τις συνοδικές αποφάσεις ως δεσμευτικές για την Εκκλησία; Ουκ εσμέν των Πατέρων σοφότεροι...

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Η Θεία Λειτουργία τελείται στο Όνομα του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και όχι στο όνομα του Επισκόπου.

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Περιμέναμε τον Πατριάρχη να φανερώσει την Μοναδικότητα και δώσει Μαρτυρία στον σύγχρονο κόσμο για την Ορθοδοξία; Μα αυτός πράττει ακριβώς το αντίθετο, δεχόμενος τις κάθε λογής αιρέσεις ως Οδούς Σωτηρίας.Μην λέτε λοιπόν κάποιοι ότι όσοι αντιδρούν δεν έχουν εκκλησιαστικό φρόνημα αφού κατηγορούν τον ομολογητή Πατριάρχη.Η λεγομένη ''Αγία και Μεγάλη Σύνοδος'' είναι απλά μια προσπάθεια αναγνωρίσεως και κατοχυρώσεως της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού.

Θυμηθείτε τι προστάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων: i) Μία παγκόσμια κυβέρνηση ii) Μια παγκόσμια οικονομία iii) Μια παγκόσμια θρησκεία.

Η εφαρμογή του στόχου για μια παγκόσμια θρησκεία εγκαινιάστηκε πρώτα στον Πρωτεσταντικό κόσμο με την λεγομένη οικουμενική κίνηση, ενώ στον Ορθόδοξο κόσμο η απόφαση για την σύγκλιση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου πάρθηκε στο Πανορθόδοξο συνέδριο Κωνσταντινουπόλεως το 1923 και ενώ απουσίαζε η πλειοψηφία των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Τις τελευταίες δεκαετίες ασκήθηκε πίεση απο το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Μασσωνία & Φραγκολατίνοι πρός το Οικουμενικό Πατριαρχείο) για την πραγματοποίηση αυτής της Συνόδου , αφού θα εξυπηρετούσε τα σχέδια τους για την εξαφάνιση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την αμέσως μετά ένωση των λεγομένων Χριστιανικών Εκκλησιών (αιρέσεων), και κατόπιν όλων των θρησκειών , για ανάδειξη της Πανθρησκείας, της μιας δηλαδή Οικουμενικής θρησκείας με έναν Θεο για όλους. Τον αναμενόμενο και προετοιμαζόμενο Αντίχριστο. Ο καιρός γαρ εγγύς όμως!!!

Ανώνυμος είπε...

Ε!!! όχι να μπουν στον ίδιο ντορβά οι Δεσποτάδες με τους Παπάδες. Οι προϊστάμενοι της Συνάξεως με τους υφισταμένους. Ο Αυγουστίνος ήταν Επίσκοπος ισότιμος με τον Αθηναγόρα. Μην βάζεις της μυλωνού τον άντρα (παπάδες) μαζί με τους πραματευτάδες. Τα ανόμοια Επίσκοπος και παπάς δεν μπορούν να συγκριθούν.

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Τά μυστήρια ὅλα καί ἡ Θεία Λειτουργία τελοῦνται εἰς τό ὄνομα τῆς Ἁγίας Τριάδος ἤ εἰς τό ὄνομα τοῦ Χριστοῦ καί ὄχι εἰς τό ὄνομα τοῦ ἐπισκόπου.

Μνημονεύουμε ἁπλῶς ἐνδεικτικά αὐτό πού λέγει ὁ ἀπόστολος Παῦλος στούς Κορινθίους, πού εἶχαν διαιρεθεῖ σέ ὁμάδες ὀπαδῶν, ἐπί κεφαλῆς τῶν ὁποίων ἔβαζαν κάποιους ἀποστόλους-διδασκάλους καί ὄχι τόν Χριστό.

Διαμαρτύρεται ὁ Ἀπόστολος Παῦλος λέγοντας ὅτι ὁ Χριστός εἶναι ὁ ἀρχηγός τῆς σωτηρίας πού ἐσταυρώθη ὑπέρ ἡμῶν, καί εἰς τό ὄνομα τοῦ Χριστοῦ τελοῦνται τά Μυστήρια.

«Μεμέρισται ὁ Χριστός; Μή Παῦλος ἐσταυρώθη ὐπέρ ὑμῶν; Ἤ εἰς τό ὄνομα τοῦ Παύλου ἐβαπτίσθητε; Εὐχαριστῶ τῷ Θεῷ ὅτι οὐδένα ὑμῶν ἐβάπτισα».

Ἄν ὁ οὐρανοβάμων καί θεόπτης Παῦλος ἀρνεῖται κατηγορηματικά καί ἀπαρέγκλιτα νά τελεῖ εἰς τό ὄνομά του τό Μυστήριο τοῦ Βαπτίσματος, ἡ γνώμη ὅτι ἡ Θεία Εὐχαριστία τελεῖται «εἰς τό ὄνομα τοῦ ἐπισκόπου» δηλώνει ἐπιεικῶς ἀσύμφορη, ὑπεροπτική, «ἑωσφορική» τοποθέτηση πού καταστρατηγεῖ τό ἱερό θεσμικό πλαίσιο τοῦ Μυστηρίου τῆς Θείας Εὐχαριστίας τοῦ Ζωοδότου Τριαδικοῦ Θεοῦ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω όσους επώνυμα υπερασπίζονται τις θέσεις τους. Ψέγω τους ανώνυμους που τύπωσαν αυτό το χαρτί που χωρίς υπογραφεί είναι για το καλάθι των αχρήστων.
Περικλής Βασιλακόπουλος
Θεολόγος

π. Geras Imos είπε...

Προφανώς και για να επιτρέψει (δεν υποχρεώνει) η Πρωτοδευτέρα Σύνοδος στους πρεσβυτέρους να διακόπτουν το μνημόσυνο του οικείου επισκόπου ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΙΡΕΣΗ, δεν χάνουν την εγκυρότητά τους διοτί δεν λέει κανένας πατέρας της Εκκλησίας τέτοιο πράγμα. Αυτή είναι νεοφανής ζηζιούλεια διδασκαλία χωρίς έρεισμα στην πατερική και κανονική Παράδοση. Τώρα αν οι σημερινοί επίσκοποι που νομοθετούν δεσμευτικές αιρετικές αποφάσεις είναι πιο έγκυροι απ τον Μ. Φώτιο που προήδρευσε της ΑΒ Συνόδου, θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος...
Και πάλι ΕΥΓΕ στους πατέρες της Συνάξεως!

Ανώνυμος είπε...

Η ανωνυμία πείραξε τον κύριο που συγχαίρει "όσους επώνυμα υπερασπίζονται" τις θέσεις τους και όχι η καταγγελόμενη οικουμενιστική προδοσία!

Ανώνυμος είπε...

Σε όσους δεν αρέσει αυτό το φυλλάδιο, ας διαβασουν το νέο βιβλίο , που κυκλοφόρησε προσφάτως ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου με τίτλο "Η "Αγία και Μεγάλη Σύνοδος" στην Κρήτη".
Το βιβλίο αυτό και συγγραφέα με ονοματεπώνυμο έχει, και αποτειχισμένος δεν είναι, και παρών στη Σύνοδο ήταν, και Μητροπολίτης είναι, και δεν θέλει να κτυπήση την Εκκλησία, όπως λένε μερικοί.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να διαβάσω του Ναυπάκτου Ιεροθέου όταν υπάρχουν των Πανεπιστημιακών Επισκόπων
Μεσσηνίας Χρυσοστόμου,
Αβύδου Κυρίλλου,
Χριστουπόλεως Μακαρίου,
Και οι αποφάσεις των Εκκλησιών Ελλάδος, Κύπρου κλπ. υπέρ της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Αγαπητε επωνυμε 7.11,που δεν ξερουμε ποσοι αν κ ειναι επωνυμοι ,ειναι ανωνυμοι στην ουσια,για Τον Κυριο,εχουν ενα ονομα χρι στιανικο.
Ο 15 ιερος Κανονας της ΑΒ ΑΓΙΑΣ συνοδου,εφαρμοζεται νομιμως κ οι αποτειχισμενοι δεν χωριστηκαν απο την Καθολικη Εκκλησια.,,,,,

Ελεγε ο αγιος Παλαμας εις τον αιρετικο Ακινδυνο:
''Η σπουδη σου περι τους εξω της εκκλησιας λογους,αποτελει αποδειξιν,οτι δεν εχεις καμμιαν επιμελειαν εις τα Θεια Μαθηματα''.
Επισης ελεγε:
''Νοσει το λογιστικον της ψυχης εκεινου,που νομιζει την διανοιαν του,πιστοτεραν της διδασκαλιας του αγιου Πνευματος''....και το λεγω για ολους αυτους,που αμφισβητουν τις αγιες συνοδους.
Η συνοδος του 1341,γνωστοποιησε τις αποφασεις των οποιων τα φρονηματα του Βαρλααμ κατεδαφιστηκαν κ τα βιβλια του επρεπε να καουν.
Τα δυσσεβηματα λοιπον δεν γινεται να ειναι εκκλησιες,ουτε οι θεολογιες τους πηγαζουν απο το αγιον Πνευμα.
Αλλα δεν μπορουμε να πουμε την ημερα της Κρισεως :'' Κυριε ,ημεις εις τηναιρεσιν ανετραφημεν'',διοτι εχει επισημανθει η αιρεσις απο συγχρονους αγιους,απο πολλους θεολογους,απο το αγιον Ορος κ απο τον λαο.
Για τον οικουμενισμο,εχει μιλησει το Αγιον Ορος,πριν τη συνοδο.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ τις διαμάχες μεταξύ χριστιανιών ορθοδοξων και ορθοδοξων χριστιανων… Μπορεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας να σφάλει, αλλά μπορεί και οι ιερείς του κειμένου να υπερβάλουν … Θα πει κάποιος ότι αυτό δεν είναι και κάτι νέο…. (από) ανέκαθεν γίνονταν…. Μηπως η Βαβυλωνία της εποχής, η επερχόμενη νέα τάξη πραγμάτων , ο διάβολος τελικά μας βάζει να βγάλουμε τα μάτια μας;
Ας εμπιστευτούμε την ηγεσία της Εκκλησίας μας, ας προσευχηθούμε για τις αποφάσεις της και εάν διαπιστώσουμε ότι κάτι δεν όντως πάει καλά, τότε σύσσωμοι ας ξεσηκωθούμε, αλλά συσσωμοι…
Υπάρχει και η άλλη λύση, το « ο σώζων εαυτον σωθείτω».

Ανώνυμος είπε...

Έγινε αυτή η Σύνοδος. Αυτό το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί αυτή η αντίσταση από αυτή την μερίδα των πολεμίων. Τι άλλαξε μετά την Σύνοδο τίποτα. Σαν μπακάληδες μετρούν πόσοι μητροπολίτες έλαβαν μέρος και πόσοι από όσους πήγαν δεν υπόγραψαν. Παντού και πάντα η πλειοψηφία νικάει. Το ότι σε μερικά δεν υπόγραψαν μερικοί μητροπολίτες σε τι αλλάζει αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων υπόγραψαν. Τώρα και το αν μερικές εκκλησίες για λόγους που εκείνες γνωρίζουν (βλέπε πολιτικής εκκλησιαστικής) δεν έλαβαν μέρος τι με αυτό αφού δεν πήγαν είναι εκτός. Τις κάλεσαν δεν πήγαν, τις παρακάλεσαν αρνήθηκαν. Η Σύνοδος έγινε τώρα τα όσα γράφει η σύναξη τον ανθρώπων αυτόν δεν μου λέει τίποτα. Πολλοί πολλά λένε. Τι με αυτό. Και μετά την Σύνοδο όλα όπως ήταν πριν είναι.

π. Geras Imos είπε...

Επειδή ο Ναυπάκτου έχει τις πηγές του στην κανονική και πατερική παράδοση της Εκκλησίας. Οι υπόλοιποι διαβάζουν μόνο Ζηζιούλα Μέγιερντοφ και αιρετικούς συγγραφείς...

π. Geras Imos είπε...

Στις Οικουμενικές και Τοπικές Συνόδους οι αποφάσεις λαμβάνονται ανέκαθεν δια της ομοφωνίας και άφηναν τον λαό να κρίνει την εγκυρότητά τους. Εν ετει 2016 η Σύνοδος του Κολυμπαρίου αποφάσισε ότι οι αιρετικοί (ετερόδοξοι - sic) είναι Εκκλησίες και αυτό το μύθευμα το καθιστούν δεσμευτικό για τα μέλη της Εκκλησίας. Λίγη ντροπή, να είμαστε τα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού. Όχι τα άλογα... Όπου μας πάνε θα πάμε; Και ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Νεστόριος είχε κηρύξει ότι η Παναγία δεν είναι Θεοτόκος, αλλά Χριστοτόκος. Δόξα τω Θεώ κλήρος και λαός δεν το δέχτηκαν και καταδικάστηκαν. Ας κρίνουμε το Κολυμπάρι με βάση τις Οικουμενικές συνόδους και τους Πατέρες και μετά να μιλάμε για υπακοή κτλ. Επιτέλους, ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ του Χριστού είμαστε, ανοίξτε και διαβάστε, μην μασάμε άλλο σανό...

Ανώνυμος είπε...

"Παντου και παντα η πλειοψηφια νικαει"
Αν δεχθουμε αυτο που εγραψες, αγαπητε 7 -31, τοτε πρεπει να δεχθουμε τα παρακατω
1. Ο Αγιος Ιωαννης Χρυσοστομος ειναι καθηρημενος και εκπτωτος απο τον θρονον του.
2. Ο Αγιος Μαξιμος Ομολογητης καλως κλειστηκε στη φυλακη, και του απεκοψαν το χερι και την γλωσσα.
3. Ο Αγιος Γρηγοριος Παλαμας ειναι καθηρημενος, και δικαιωνεται ο Βαρλααμ και ο Ακινδυνος.
4. Ο Αγιος Μαρκος Ευγενικος εσφαλε στην κριση του για την Ενωση, και ολοι εμεις πρεπει να γινουμε Ουνιτες.
5. Ο Πατριαρχης Αθηναγορας ειχε σωστες αποψεις, και εσφαλε ο Αγιος Παισιος, οι τρεις Μητροπολιτες και ολο το Αγιον Ορος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι πανηγύρι Αναστάσιε!
Το ορθδοξόμετρο έχει σπάσει τα κοντέρ!!!!
Α, ρε γέλιο που θα ριχναν οι απλοί αναγνώστες με τα χάλια των χριστιανούληδων....
Την τσεπούλα μας και άγιος ο Θεός!
Την πάρτη μας, τη βόλεψή μας και χυδαία κριτική απο τον αναπαυτικό μας καναπέ!
Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν!
Καλή φώτιση σε όλους.........

Ανώνυμος είπε...

Από το να διχάζουν τον λαό οι καλοβολεμένοι παπάδες ας σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα του λαού. Η Σύνοδος της Κρήτης και τα θεολογικά σας τερτίπια δεν μας νοιάζουν. Ας φροντίσουν για τους ανέργους, για την φτώχια, για τον άρτο τον επιούσιο του κοσμάκη που πεινάει. Ας πουλήσουν τιμαλφή για να ξεχρεώσουν δάνεια φτωχών οικογενειών. Ας σταματήσουν τα πανηγύρια με την μάζωξη παπάδων και δεσποτάδων. Πήγα προχθές να ανάψω ένα κερί στον Άγιο Κωνσταντίνο και το λουλουδικό που είχαν βάλει οι παπάδες ήταν σε χρήμα φαγητό για πολλούς που πεινάνε. Αυτά νοιάζουν εμάς τον κοσμάκη και όχι τα παπαδικά σας μέσα από την καλοπέραση και τα τυχερά σας.

π. Geras Imos είπε...

Μάλλον έχετε καιρό αγαπητέ να μπείτε σε έναν ιερό ναό να δείτε πόσοι μπαίνουν μέσα και φέυγουν με μια τσαντούλα στο χέρι. Και δεν θέλω να διαφημίσω το έργο της ενορίας μου με τον σεισμοπληκτο Ιερό Ναό που άφησε πισω του τεράστιες υποχρεώσεις, με τα λειτουργικά έξοδα κάθε μήνα να είναι υπέρογκα και να τρέχει σαν τον Βέγγο ο προϊστάμενος για να μπει σε διακανονισμούς. Θα σας πω για την Μητρόπολή μας, για το πόσοι περνάνε κάθε μέρα απ το Φιλόπτωχο στον 1ο όροφο και για τις υπηρεσίες που ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος έχει ιδρύσει. Την στιγμή που οι κραττούντες που ψηφίσαμε μας "γράφουν" και μας ρουφούν το αίμα, ειδικά εδώ στην Πάτρα, η συνεργασία του Μητροπολίτη με την παρούσα δημοτική αρχή είναι η μόνη κοινωνική πρόνοια στην πόλη μας. Περάστε μια μέρα να δείτε πόσοι τρώνε στον "Άρτο Αγάπης" που ίδρυσε ο Σεβασμιώτατος... Παρόλο που η δουλειά της Μητρόπολής μας δεν είναι να μοιράζει φαγητό και φάρμακα και να πληρώνει λογαριασμούς, είναι η μόνη που το κάνει. Μπείτε μια μέρα στα γραφεία, μπείτε σε έναν ιερό ναό στο κέντρο και θα καταλάβετε.
ΥΓ.: Την Εκκλησία θα πρέπει να την εγκαλούμε όταν δεν μεριμνά για τη σωτηρία του ποιμνίου της και όχι όταν βλέπουμε υπερβολές σε πανηγύρια κτλ. Υπάρχουν 8 άμισθοι ιερείς κ διακονοι στην Πάτρα, αρκετοί πολύτεκνοι ιερείς με μισθό πολύ χαμηλότερο των δημ υπαλλήλων κι όμως ειδικά στην Πάτρα όλοι αγωνίζονται με ζήλο. Και κάποιοι αγωνίζονται με ιδιαίτερο ζήλο για να μην έρθει η μέρα κατά την οποία θα μπαίνουμε στο ιερό και θα βλέπουμε Φραγκοπαπάδες και καρδινάλιους... Και αυτό είναι ανώτερο καθήκον απ την κοινωνική πρόνοια. Ο κληρικός εργάζεται για να οδηγήσει το ποίμνιό του στον Θεό και όχι για να αντικαταστήσει το ανύπαρκτο Κράτος. Αλλά το κάνει και αυτό. Μας συγχωρείτε...

π. Γεράσιμος Αθανασίου, ιεροδ. Ι. Ν. Παντανάσσης Πατρών

Ανώνυμος είπε...

Ευγε Αγιε Διάκονε

Ανώνυμος είπε...

ευγε