Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ ΤΙΜΙΟΥ  ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ  &
ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ  ΡΩΣΣΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  &  ΟΖΗΡΟΥ
ΤΕΡΨΗ - ΤΗΛ: 2610/318930

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΕΠΙ  ΤΗ  ΕΟΡΤΗ  ΤΟΥ  ΟΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΡΩΣΣΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΙΕΡΩΝ  ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26  ΜΑΪΟΥ  2018   
        11:00 Έξοδος  Ιεράς  Εικόνος. 
        19:00  ΜΕΓΑΣ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ  μετ’  Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αμβροσίου Γκουρβέλου, Ιεροκήρυκος  &  Προϊστάμενου Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας  Πατρών και  εν συνεχεία Λιτάνευσις της ιεράς εικόνος δια των οδών: Ελ. Βενιζέλου-Ευτέρπης-Πολυμνίας-Αράξου-Ερατούς-Αυτ.Ιουστινιανού-Τερψιχόρης-Αυτ.θεοδοσίου-Βόλβης-Οζηρού.
 Ακολουθεί Παραδοσιακό Πολιτιστικό Χορευτικό Πρόγραμμα στο προαύλιο του Ι.Ν. από τα Χορευτικά τμήματα:  του Φάρου Ποντίων Πατρών και του Πολιτιστικού Συλλόγου  Τέρψης.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ 27 ΜΑΪΟΥ 2018
       06:30-10:30 ΟΡΘΡΟΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ, θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος  Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος Ι. Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας.

19:00 ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ εις τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο και δέηση υπέρ ενισχύσεως και φωτίσεως των μαθητών και μαθητριών της Ενορίας, εν όψει Πανελληνίων και εξεταστικής περιόδου. Θα προστεί και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Πολύκαρπος Τσιμιτσός, προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Πατρών.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 28 ΜΑΪΟΥ 2018,
       07:00 Όρθρος-Θεία Λειτουργία, υπέρ ενισχύσεως και φωτίσεως των μαθητών και μαθητριών της Ενορίας μας εν όψει Πανελληνίων και εξεταστικής περιόδου.Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει  ο   Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμ. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας Ι. Μ. Πατρών.

ΘΑ  ΤΕΘΟΥΝ  ΠΡΟΣ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ


Δεν υπάρχουν σχόλια: