Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, μνημόνευσε τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο


 Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, προεξάρχοντας σήμερα (24.10.2020), κατά την Θεία Λειτουργία επί τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου, στη Μονή Παναγίας της Χρυσορροϊιατίσσης Πάφου, μνημόνευσε για πρώτη φορά, τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Να σημειωθεί πως η Εκκλησία της Κύπρου διά του προκαθημένου της, έγινε η τρίτη Εκκλησία που την αναγνώρισε, μετά την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δοξασμένο το Όνομα του Σωτήρος Χριστού. Η Πνοή του Παναγίου Πνεύματος φωτίζει τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών προς την Αγία Ενότητα.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν. Σε λίγο όλες οι Εκκλησίες πλην Μοσχοβίας θα την αναγνωρίσουν. Ράπισμα ηχηρό από την Εκκλησία της Κύπρου. Τα καλύτερα θα έλθουν.

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστα αυτά τα νέα. Ας τα ακούσουν εκείνοι που με μανία πολέμησαν την αναγνώριση από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ειρήνευση της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αυτοί που σπέρνουν ζιζάνια να το κατανοήσουν καλά την Εκκλησία την οδηγεί ο Χριστός και όχι τα συμφέροντα πρωτοπρεσβυτέρων και καθηγητών.

Ανώνυμος είπε...

Τους την έφερε ο Κύπρου Χρυσόστομος. Σήμερα που όλη η Ιεραρχία ήταν ενωμένη για την χειροτονία μνημόνευσε τον Επιφάνιο. Τον πάω που έλεγε και ο Χριστόδουλος. Να ζήσει χίλια χρόνια για να βάζει σε τάξη αυτού που προσδοκούν από τα ρούβλια και δεν κάνουν τον καθήκοντος τους. Ας γίνει κατανοητό ότι η Κύπρος δεν θα γίνει προτεκτοράτο της Ρωσίας και των μεγιστάνων της.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ!!! ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ....ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.... ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Δ.Γ.