Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021

Ψηφιακό βιβλίο για τους Νεομάρτυρες! - Γυμνάσιο Αμαρουσίου "Η Ελληνική Παιδεία"

 

Οι Νεομάρτυρες ήταν οι φωτεινοί αστέρες στα δύσκολα και σκοτεινά χρόνια της σκλαβιάς στους Τούρκους. Κατέχουν ξεχωριστή θέση στο νοητό στερέωμα της αγίας Εκκλησίας μας καθώς ήταν αυτοί που συγκράτησαν τη χριστιανική πίστη. Με την προσφορά του τιμίου αίματός τους για την αγάπη του Χριστού αναζωπύρωσαν τη φλόγα της θρησκευτικής αλλά και της εθνικής συνείδησης των υπόδουλων Ελλήνων και ενέπνευσαν την ελπίδα της καινούργιας ζωής και ελευθερίας.

Το Γυμνάσιο Αμαρουσίου «Η Ελληνική Παιδεία» στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης παρουσιάζει ένα ψηφιακό βιβλίο για τους Νεομάρτυρες!

Σε αυτό μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ολιγόλεπτες παρουσιάσεις 100 επώνυμων Νεομαρτύρων! Έλα να τους γνωρίσεις μέσα από το ψηφιακό βιβλίο που δημιούργησαν οι μαθητές!

«Τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος».
Καθώς μπροστά σου θα παρουσιάζονται οι βίοι των Νεομαρτύρων
προσπάθησε κι εσύ να τους μιμηθείς!
Αυτό θα τους δίνει πραγματική χαρά!
Αυτή είναι η δόξα τους!

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφιακό βιβλίο!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή, εξαιρετική, σπουδαία η εργασία αυτή. Ωφελεί μικρούς και μεγάλους. Συγχαρητήρια για την προσφορά σε όλους μας του γυμνασίου αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Όλο εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το συγκεκριμένο Γυμνάσιο. Υπέροχο το βιβλίο-αφιέρωμα. Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Τι να προσθέσεις για τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές που ξέρουν να ΤΙΜΟΥΝ τους Μάρτυρες και Ήρωες του Γένους μας! Αξίζουν πολλά Συγχαρητήρια.....

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική εργασία. Με ενθουσίασε. Ευχαριστούμε τους καλούς θεολόγους του σχολείου.