Όλη η πνευματική ζωή, όλη η αυθεντική και γνησία άνθησις του πολιτισμού έχει τας ρίζας της εις τον Θεόν, εις το Άγιον Πνεύμα. Εν τω Αγίω Πνεύματι ο Θεός καθίσταται ένοικος εις τον κόσμον και εις τον άνθρωπον..
Νικόλαος Μπερντιάγιεφ
2 σχόλια:
Ανώνυμος
είπε...
Το Άγιο Πνεύμα είναι μοναδικό προνόμιο των Ορθοδόξων? Μπορεί ένας μουσουλμάνος ένας Ινδουιστής να τον φωτίσει το Άγιο Πνεύμα? Αν ναι, τότε τι χρειάζεται η Ιεραποστολή και η «μανία» των Ιεραποστόλων να τους κάνουν όλους Ορθόδοξους? Για ποιο λόγω είπε ο Θεός να βαφτιστούν όσοι επιθυμούν την ένωση με τον Χριστό και την απόκτηση του Παραδείσου? Αν αλλαξοπιστήσω και γίνω Ινδουιστής θα σωθώ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Ν.
Αγαπητέ μου δεν είναι δυνατόν να υπάρχει θερμουργός πίστη και ζωντανή πνευματική ζωή, που να μην ακτινοβολεί σε ιεραποστολική δραστηριότητα και έργα αγάπης. Το γνήσιο πνεύμα του χριστιανισμού μας προτρέπει: «κήρυξον τον λόγον» (Β΄ Τιμοθ. Δ 2), «έργον ποίησον ευαγγελιστού» (δ΄5), «λάλει και μη σιωπήσης» (Πραξ. Ιη΄9) τα οποία δεν είναι ανθρώπινα παραγγέλματα αλλά θεόπνευστες εντολές. Η αδάμαστη φωνή των θεοφόρων αποστόλων βροντοφωνεί το «ου δυνάμεθα ημείς α είδομεν και ηκούσαμεν μη λαλείν» (Πραξ. Δ΄20) και θα κλείσω με τα συγκλονιστικά λόγια του Αποστόλου Παύλου «Ουαί μου εάν μη ευαγγελίζωμαι» (Α΄ Κορ. θ 16). Επί των πολλαπλών ερωτήσεων-αποριών προτιμώ να σου απαντήσω όταν σε δω. Πάντως μπορούν να θα σου δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις, αν διαβάσεις το δίτομο βιβλίο του Γεωργίου Μελέτη «Ερωτήματα στον Ιησού Χριστό», τα οποία και σου συνιστώ.
2 σχόλια:
Το Άγιο Πνεύμα είναι μοναδικό προνόμιο των Ορθοδόξων?
Μπορεί ένας μουσουλμάνος ένας Ινδουιστής να τον φωτίσει το Άγιο Πνεύμα?
Αν ναι, τότε τι χρειάζεται η Ιεραποστολή και η «μανία» των Ιεραποστόλων να τους κάνουν όλους Ορθόδοξους?
Για ποιο λόγω είπε ο Θεός να βαφτιστούν όσοι επιθυμούν την ένωση με τον Χριστό και την απόκτηση του Παραδείσου?
Αν αλλαξοπιστήσω και γίνω Ινδουιστής θα σωθώ?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Ν.
Αγαπητέ μου δεν είναι δυνατόν να υπάρχει θερμουργός πίστη και ζωντανή πνευματική ζωή, που να μην ακτινοβολεί σε ιεραποστολική δραστηριότητα και έργα αγάπης. Το γνήσιο πνεύμα του χριστιανισμού μας προτρέπει: «κήρυξον τον λόγον» (Β΄ Τιμοθ. Δ 2), «έργον ποίησον ευαγγελιστού» (δ΄5), «λάλει και μη σιωπήσης» (Πραξ. Ιη΄9) τα οποία δεν είναι ανθρώπινα παραγγέλματα αλλά θεόπνευστες εντολές. Η αδάμαστη φωνή των θεοφόρων αποστόλων βροντοφωνεί το «ου δυνάμεθα ημείς α είδομεν και ηκούσαμεν μη λαλείν» (Πραξ. Δ΄20) και θα κλείσω με τα συγκλονιστικά λόγια του Αποστόλου Παύλου «Ουαί μου εάν μη ευαγγελίζωμαι» (Α΄ Κορ. θ 16).
Επί των πολλαπλών ερωτήσεων-αποριών προτιμώ να σου απαντήσω όταν σε δω. Πάντως μπορούν να θα σου δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις, αν διαβάσεις το δίτομο βιβλίο του Γεωργίου Μελέτη «Ερωτήματα στον Ιησού Χριστό», τα οποία και σου συνιστώ.
Δημοσίευση σχολίου