Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Συνέντευξη ηγουμένου Μονής Εσφιγμένου για τα θέματα της πανδημίας και του εμβολιασμού

Ακούστε την σημερινή συνέντευξη του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμ. Βαρθολομαίου, στο Radio North 98.0 για τα θέματα της πανδημίας, του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση τους από την Εκκλησία.

2 σχόλια:

ΔΗΜΑΣ είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Ο π ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΕΝΟΥ ΤΕΚΝΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΕΛΙΩΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΝ. ΨΕΥΔΟΝΥΜΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ "ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ" ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΩΣ ΟΣΤΟΤΟΠΟΣ.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 6 Νοεμβρίου 2021 - 12:49 μ.μ

κ. Δημά
Το 2002 διορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, αλλά έως σήμερα δεν έχει σταθεί δυνατόν να εισέλθει στο μοναστήρι. Για τον λόγο αυτό εγκαταβιεί στις Καρυές. Από το 2013 εκλεγμένος Ηγούμενος της κανονικής αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου που εγκαθιδρύθηκε από την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Γαζέτας. Τον οποίον αναγνωρίζουν όλες η Μονές του Αγίου Όρους, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Ελλάδος και οι λοιπές Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Περί των πρώην μοναχών της Εσφιγμένου και νυν δε σχισματικών διάβασε «Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη περί σχισματικών (1.440/14-12-2002) https://www.esphigmenou.gr/p/patriarxiki-sinodiki-praxi-1440.html
Αυτό σας δίνει την απάντηση περί της ανεδαφικής κατηγορίας σας κατά του ιστότοπου.