Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τις επιθέσεις σε πολιτικούς

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση.

Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάταιος κόπος για τον Μακαριώτατο να υποδεικνύει την καταλλαγή στον χώρο της εκκλησίας από τους Ταλιμπάνιστες κληρικούς και λαϊκούς. Είναι πολύ αργά για να τον ακούσουν. Ο φανατισμός τον οποίον καλλιέργησαν με τα γεμάτα φανατισμό και ακρότητες κηρύγματά τους καθώς και με τα ψηφίσματα τα οποία έβγαλαν οι αρχιερείς τον τελευταίο καιρό είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτά τα έκτροπα τόσο μέσα στον χώρο της εκκλησίας όσο και στις ιερές ακολουθίες.

Ανώνυμος είπε...

Η χρήση βίας με χειροδικία ή άλλον τρόπο είναι βέβαια καταδικαστέα.
Η έκφραση όμως της δυσαρέσκειας του λαού, όταν γίνεται με κόσμιο τρόπο, είναι μέρος της πολιτικής διαδικασίας.
Ο λαός χειροκροτεί, επευφημεί, ζητωκραυγάζει, αλλά καί διαμαρτύρεται όταν δέν συμφωνεί με πράξεις που γίνονται παρά την θέληση του.
Εξ άλλου, στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ο Πολιτικός είναι εντολοδόχος τού λαού καί όχι ο λαός υπήκοος στα θελήματα του Πολιτικού.

στρατιωτης είπε...

Όταν οι εκπρόσωποι του έθνους μας, ψηφίζουν νόμους πού είναι ενάντι?α στην πίστη μας, και ενάντια στο Λόγο του Θεού, και στη συνέχεια παρευρίσκονται σε Εκκλησιαστικές συνάξεις, και τους βλέπουν οι πιστοί, αυτό δεν δημιουργεί μία κατάσταση υποκριτική, γιατί Ουδείς δύναται δυσι κυριοις δουλευειν;

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση γίνεται με επιχειρήματα όχι με ετικέτες και απρεπεις χαρακτηρισμούς όπως Ταλιμπάν σε ανθρώπους που έχουν τη δική τους άποψη