Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ …ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΤΣΗ - ΒΑΣ. Π. ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ …ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΤΣΗ
-Γενοκτονία τα λόγια τού προέδρου τής Βουλής

τού ΒΑΣ. Π. ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Βεβαίως, πήρε την απάντηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Χρυσόστομο ο …Εξοχώτατος Πρόεδρος τής Βουλής των Ελλήνων κ. Ν. Βούτσης! Πήρε και άλλες απαντήσεις, όπως από τον συμπολίτη κ. Ν. Νικολόπουλο, πρόεδρο τού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος. Ασφαλώς, πρέπει να συγχαρούμε υϊικώς τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας που, για μιαν ακόμη φορά, απέδειξε ότι η Αποστολική μας πόλις και Μητρόπολις ευρίσκεται σε στιβαρά χέρια, σε οτρηρού εκκλησιαστικού ανδρός το φρόνημα και διακρατείται από επί σκοπόν πατέρα και ποιμένα. Όπως, βεβαίως, αξίζει συγχαρητήρια και ο βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος και πάλι κατέδειξε τον γνήσιο πατριωτισμό και το υγιές ορθόδοξο φρόνημά του! Τέτοιους πολιτικούς χρειαζόμαστε κ. Βούτση: ωσάν τον Παπαθεμελή, τον Νικολόπουλο, τον Ψαρουδάκη κ.λπ., που να ορθώνουν τείχος σε κάθε …προοδευτικό τής πλάκας!
«Τον μη μετέχοντα των πολιτικών αχρείον είναι», έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας και ο γράφων, κ. Βούτση, παρ’ ότι δεν υπήρξε ποτέ αιρετός, ωστόσο ασχολήθηκε και ασχολείται με τα πολιτικά πράγματα.
Και επειδή ο καθένας μας κουβαλά την προσωπική του ιστορία, σού λέω σεβαστέ –ως εκ τής ηλικίας σου- κ. Βούτση ότι εγώ , πιτσιρικάς ων υπήρξα από τούς πρωτοπόρους τού Χριστιανοσοσιαλιστικού κινήματος και τού Χριστιανομαρξιστικού διαλόγου. Έτσι, λοιπόν, πρέπει ν’ ακούσης κάποια πράγματα που ίσως δεν γνωρίζης, ίσως δεν θέλης να γνωρίσης…
Μάθε, επομένως, ότι ο Χριστιανισμός υπήρξε -και υπάρχει- μια δημιουργική κινητήρια δύναμη μέσα στην ιστορία. Ο επιφανής κομμουνιστής Κινέζος ακαδημαϊκός Ζάο Φουζάν υποστηρίζει ότι: «η θρησκεία αποτελεί μέρος τού πνευματικού πολιτισμού κάθε έθνους και γι’ αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με πνεύμα επιστημονικό. Η φιλολογία, η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η φιλοσοφία, η ηθική, τα ήθη και τα έθιμα κάθε λαού δέχονται μεγάλη επίδραση από τη θρησκεία. Γι’ αυτό, χαρακτηρίζοντάς την σαν όπιο τού λαού, κάνουμε μέγα επιστημονικό λάθος». Κάτι παρεμφερές είπε και ο Φιντέλ Κάστρο (ο οποίος, είμαι σε θέση να γνωρίζω, λόγω προσωπικής σχέσης, επιθυμούσε διακαώς να επισκεφθή το Άγιον όρος), κατά τη διάρκεια ‘’μαραθώνιας’’ συνεντεύξεως που παραχώρησε στον αδελφό Μπέτο, έναν Δομινικανό μοναχό απ’ τη Βραζιλία: «Η θρησκεία δεν είναι το όπιο τού λαού και είναι δυνατόν να είναι κανείς ταυτόχρονα κομμουνιστής και χριστιανός». Εξάλλου, ο Φιντέλ εκάλεσε τον Οικ. Πατριάρχη στην Κούβα και σε οικόπεδο που παραχώρησε η κυβέρνησή του, θεμελιώθηκε και εγκαινιάσθηκε ο υπέροχος Ι. Ν. τού Αγίου Νικολάου, στην Αβάνα.
Ναι, κύριε Βούτση, είσαι λάθος, γιατί παραμένεις σε μια γεμάτη θανατίλα αριστερά (που εφαρμόζει ωστόσο δεξιά πολιτική), η οποία απλά και μόνο κάνει κακό στον εαυτό της. Μάθε λοιπόν, ότι στη Λατινική Αμερική, κληρικοί και πολιτικοί επαναστάτες βρέθηκαν επί κεφαλής λαϊκοαπελευθερωτικών κινημάτων. Αλλά και το 1821 και το 1940 και στην Εθνική Αντίσταση, πόσοι ορθόδοξοι κληρικοί έδωσαν το αίμα τους για το λαό μας; Είσαι επιλήσμων τής ιστορίας κι η ιστορία εκδικείται… άγρια κ. Βούτση. Σε ρωτώ, λοιπόν, πού είδες τον ταλιμπανισμό στην Ορθοδοξία; Πρέπει να ντρέπεσαι, όταν υποστηρίζεις τέτοιες ανακρίβειες, τέτοια ψέμματα και τέτοιες συκοφαντίες… Η Ορθοδοξία είναι μια religio διαφορετική, ακριβώς γιατί κινείται στον χώρο τής κατ’ εξοχήν ελευθερίας!
Ποια είναι η γνώμη σου, κ Βούτση, για τον Κοζάνης Ιωακείμ, για τον παππα- Ανυπόμονο κ.ά; Ποιος είσαι εσύ κ. Βούτση και με ποια προσόντα θα αναφερθής απαξιωτικά για την ορθοδοξία; Η Ορθοδοξία, κ Βούτση, διατυπώνεται μέσα στην κοινωνία, μέσα από τούς νόμους  κίνησης τής κοινωνίας. Τελικά, μέσα από την πάλη των τάξεων, που είναι ο κινητήριος μοχλός τής ιστορίας. Θεμελιακά, το χριστιανικό βίωμα εκφράζει τη συμμετοχή που πραγματοποιείται με την κατάρρευση τού αρχαίου δουλοκτητικού συστήματος, όταν οι δούλοι, η μεγάλη τότε πλειονότητα τού λαού, αποκτούν την τυπική ελευθερία τους, μέσα στο πλαίσιο, βέβαια, της τότε κοινωνίας. Δίπλα στον παληό θεό, πατέρα, μονάρχη τού Ισραήλ, στην ενοποίηση μέσα από την κοινωνία των σχημάτων, δημιουργείται έτσι ως έκφραση τής νέας κατάστασης, το σχήμα τού υιού, δήλα δη τού όλου ανθρώπου ως ομοούσιου με τον πατέρα. Είναι τούτο, η καλύτερη είσοδος τού αληθινού Θεού στην ανθρώπινη ιστορία!

Η Ορθοδοξία, κ. Βούτση, εμπεριέχει έναν μοναδικό και πανανθρώπινο ερωτισμό, που αποτελεί τη διαρκή γονιμοποίηση τού γύρω χώρου, που είναι η ουσία τής ελληνικής πράξης, μέσα στην ιστορία. «Ο γνήσιος χριστιανισμός αποκαλύπτει τον ‘’τρελλό έρωτα’’ τού Θεού για τον άνθρωπο –τον μανικόν έρωτα, το φίλτρον όπως έλεγε ο Νικόλαος Καβάσιλας- και την κάθοδο τού Χριστού στην κόλαση, για να καταλύση την κόλαση». Φίλες και Φίλοι, ο διαλεκτικός υλισμός δεν είναι και θετικισμός. Ούτε η ύστερη μαρξιστική σκέψη μπορεί να υποκαταστήσει έναν μεταφυσικό μεσσιανισμό. Δεν μπορεί δήλα δη, ο επιστημονισμός να είναι επιστήμη επ’ ουδενί. Δεν είναι δυνατόν η πίστη και ο Θεός να μετρηθούν με τα μαθηματικά! Δεν μπορεί ο Θεός να χωρέση μέσα σε πεπερασμένα οστράκινα σκεύη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι άνθρωποι τής στρατευμένης αθεϊας μα κι οι ‘’αριστεροί’’ σαν τον κ. Βούτση. Τέλος, θα συνιστούσα στον κ. Πρόεδρο τής Βουλής, να μελετήση λίγο τον π. Αντώνιο Φραγκόζο, επίσκοπο τής επαρχίας Σεάρα τής Βραζιλίας. Γιατί, η σημερινή του φρασεολογία, αποτελεί μια φρικτή γενοκτονία κατά των νεοελλήνων και κυρίως κατά τής νεολαίας μας. Άκου λοιπόν, κ. Βούτση, τα λόγια ενός μαχόμενου σε μια δύσκολη πορεία χριστιανομαρξιστικής συναντίληψης!...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Άν καί,( μάλλον παλαιός ) ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ή καί ΠΑΣΟΚΑΙΟΣ ( ; ) ο κ. Καυκόπουλος, εδώ αποστασιοποιείται λέγοντας και αρκετές αλήθειες ! Καί αυτό μετράει πολύ σήμερα !

Ω