Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

“Εμείς οι χριστιανοί, είμαστε εξοικειωμένοι με τους αγώνες και τους πολέμους, όπως οι γενναίοι στρατιώτες δεν επιθυμούν τον ήσυχο θάνατο στο κρεβάτι, αλλά τον δοξασμένο της μάχης. Σε μένα υπάρχουν τα γηρατειά, αλλά να μάθετε καλά ότι στους δικούς μας αγώνες το παν είναι η ψυχή, η αποφασιστικότητα, η αυταπάρνηση. Αυτά δεν πέφτουν με την ηλικία, αλλά μένουν πάντοτε ανθηρά και νέα. Αμφιβάλλεις, έπαρχε; Δοκίμασε. Και θα δεις ότι με τη χάρη του Κυρίου μου Ιησού Χριστού θα κουρασθούν οι ακμαίοι δήμιοί σου, χωρίς ο ιερέας Χαράλαμπος να ζητήσει την επιείκειά σου”.
Προ του μαρτυρίου, Άγιος Χαράλαμπος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναστασιε χρόνια πολλά γι ατον φίλο σας Χαράλαμπο...Εχουμε μάθει ότι ξημεροβραδιάζεται στο μαγαζί σας...Πολλά 'ετη....Αλήθει ακερνάτε άμα ερθουμε σημερα?

Πολλά φιλιά Αναστάσιε...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έφαγα γλυκό, χρόνια του πολλά, αν και θα του τα πω από κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω για ποιόν φίλο κερνάει ο Τάσος. Σήμερα όμως γιορτάζει και ο Χαράλαμπος Μπουρέκας. Οικογενειάρχης τώρα με δύο νομίζω παιδιά. Τα χρόνια περνούν. Χρόνια του πολλά αν διαβάζει την σελίδα.

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια του αγίου Χαραλάμπους πριν το μαρτύριο είναι διδακτικά. Αν και 103 ετών γέροντας, η αγάπη του για τον Χριστό δεν τον εμποδίζει να έχει ηρωικό φρόνημα. Μαρτύρησε με την αγία ζωή του, με τον λόγο του, και με τον μαρτυρικό του θάνατο για τον Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε πολοί χαραλάμπηδες πάνε στον Αναστάσιο?
Στο κολλητάρι του????

Εχεις δει εσύ τον Μπουρεκα στην Ζωή???

Μη μας τρελανεις....

Παντως εγώ πηγα και μας κερασε...Ωραία γλυκά από τον λεγόμενο "Ρανια",.....
Παναθεματον εχει ωραία γλυκά αλλα πολυ ακριβά ρε συ....
Ρε Αναστασις καλό μου παιδι δε λες του Ρανια του αλλου κολληταρι σου να ρίξει λίγο τις τιμές??

Οικονομικη κριση ειναι αυτη.....