Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

6ήµερη Προσκυνηματική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη 13 – 18 Σεπ. 2010

6ήµερη Προσκυνηματική
Οδική Εκδρομή
από 13 Σεπτεμβρίου
έως 18 Σεπτεμβρίου 2010


Παλαιότερα, πρωτεύουσα του Βυζαντίου, τώρα απλώς µια ευρωπαϊκή πόλη της Τουρκίας. Ωστόσο τα µνηµεία της µε κορυφαίο την Αγία Σοφία, διατηρούνται στο πέρασµα των αιώνων και µαρτυρούν την περασµένη δόξα. Αυτή την κοσµοπολίτικη πόλη µε την µαγεία του παρελθόντος θα προσπαθήσουμε να σας δείξουµε σ' ένα ταξίδι στο χρόνο, σ' ένα τόπο που φαντάζει τόσο οικείος."


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

1η µέρα: Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου: Πάτρα-Κομοτηνή
2η µέρα: Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου: Ραιδεστό-Κωνσταντινούπολη-Μπαλουκλή¬ Βλαχέρνα
3η µέρα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου: Πριγκιποννήσια (Χάλκn - Θεολογική Σχολή)
4η µέρα Πέµπτn16 Σεπτεμβρίου: Κωνσταντινούπολη
5η µέρα: Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου: Ντολµά µπαχτσέ - Μονή της Χώρας Σκεπαστή αγορά – Κομοτηνή.
6η µέρα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου: Κομοτηνή -Πάτρα .




1η µέρα: Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου: Πάτρα-Κομοτηνή

06:00 αναχώρηση από Πάτρα. Πρώτη στάση για καφέ µετά το Τέροβο. Μέσω Εγνατίας οδού συνεχίζουµε για Θεσ/νίκη όπου θα επισκεφθούµε το 1. Ναό του Αγίου Δηµητρίου και θα προσκυνήσουµε τα Άγια Λείψανα Του. Συνέχεια θα κατευθυνθούµε προς την Σουρωτή όπου θα επισκεφθούµε την γυναικεία Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάwου του Θεολόγου και θα προσκυνήσουµε και τον Τάφο του Γέροντος Παϊσίου του Αγειορίτου. Συνεχίζουµε για Κοµοτηνή όπου διανυκτερεύουµε.



2η µέρα: Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου: Ραιδεστό-Κωνσταντινούπολη-Μπαλουκλή - Βλαχέρνα

Πρωινό και αναχώρηση για Κήπους. Διέλευση Ελληνοτουρκικών συνόρων (στάση στα Duty Free) και αναχώρηση για Ρεδαιστό. Στάση για φαγητό. Συνεχίζουµε για την Κωνσταστινούπολη. Άφιξη και επίσκεψη στη Μονή της Μπαλουκλιωτίσσης µε τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζουµε για τη Μονή Βλαχέρνας όπου για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύµνος. Το απόγευµα προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.



3η µέρα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου: Πριγκιποννήσια (Χάλκn - Θεολογική Σχολή)

Μετά το πρωϊνό µας µετάβαση στο λιµάνι και αναχώρηση για τα γραφικά Πριγκιποwήσια. Περνώντας από την Πρώτη και την Αντιγόνη θα καταλήξουµε στη Χάλκη όπου θα επισκεφθούµε την περίφηµη Θεολογική Σχολή της Χάλκη ς η οποία λειτουργούσε µέχρι το 1971. Στο χώρο της Σχολής υπάρχει µοναστήρι. Φαγητό στη Χάλκη και επιστροφή στη Πόλη. Διανυκτέρευση.



4η µέρα Πέµπτn16 Σεπτεμβρίου: Κωνσταντινούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση µας στα αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουµε µε τον Βυζαντινό Ιππόδροµο όπου βρίσκεται ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών, θα δούµε τον υπέροχο οβελίσκο, την ωραία Γερµανική κρήνη, το Μπλέ Τζαµί του Σουλτάνου Αχµέτ και θα καταλήξουµε σε ένα από τα µεγαλύτερα µνηµεία της Χριστιανικής τέχνης την περίφηµη εκκλησία- µουσείο την Αγιά Σοφιά. Μετά την ξενάγηση µας θα αναχωρήσουµε για το Φανάρι όπου θα εmσκεφθούµε το Οικουµενικό Πατριαρχείο και θα προσκυνήσουµε στο Ναό του Αγίου Γεωργίου. Το απόγευµα θα επισκεφθούµε το Πέραν όπου θα έχουµε ελεύθερο χρόνο στην πλατεία Ταξίµ µε τον µεγάλο πεζόδροµο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η µέρα: Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου: Ντολµά µπαχτσέ - Μονή της Χώρας Σκεπαστή αγορά – Κομοτηνή.

Πρωϊνό και αναχώρηση, εκκλησιασµό στην Αγία Σοφία (εάν πραγµατοποιηθεί) και συνέχεια επίσκεψη στο Ντολµά Μπαχτσέ-ανάκτορο των Σουλτάνων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε τη Μονή της Χώρας µε τα ωραιότερα ψηφιδωτά στον κόσµο και θα καταλήξουµε στη Σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) µε τα 5.000 µαγαζιά όπου θα έχουµε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Αναχώρηση για τα σύνορα µε ενδιάµεση στάση για φαγητό. Το βράδυ άφιξη στην Κοµοτηνή όπου και θα διανυκτερεύσουµε.



6η µέρα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου: Κομοτηνή -Πάτρα .

Πρωϊνό και αναχώρηση για Νέα Καρβάλη Καβάλας όπου θα πάµε να προσκυνήσουµε το Άγιο Λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου µικρή στάση και συνέχεια θα πάµε να επισκεφθούµε το ωραίο Μοναστήρι της Παναγίας της Μικρακάστρου που ευρίσκεται µεταξύ Σιάτιστας και Γρεβενών συνέχεια φεύγουµε για Πάτρα µέσω Εγνατίας οδού µε ανάλογες στάσεις καθ' οδόν για καφέ-φαγητό¬ξεκούραση.



Άφιξη στην πόλη µας γύρω στις 21.00 το βράδυ.


ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ



Τιμή Συμμετοχής 380.- Ευρώ



Διαφορά µονόκλινου 120.- Ευρώ Κράτηση θέσης 150.- Ευρώ προκαταβολή


Περιλαµβάνονται:
1. Μεταφορά µε υπερυψωµένο κλιµατιζόµενο πούλµαν του γραφείου µας
2. Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο µε πρωϊνό στη Κοµοτηνή.
3. Τρείς διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* µε ηµιδιατροφή στην Πόλη
4. Επίσηµο ξεναγός
5. Συνοδός του γραφείου µας
6. Το καράβι για τα Πριγκιποwήσια
7. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης



Δεν περιλαµβάνονται:
1. Είσοδοι σε µουσεία
2. Το καράβι για την κρουαζιέρα στο Βόσπορο
3. Ποτά, φιλοδωρήµατα (υποχρεωτικά 5.00 Ευρώ το άτοµο)
4. ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό,

Σηµ. Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής στη σειρά των επισκέψεων εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.



Απαραίτητο Διαβατήριο ή Αστυνομική Ταυτότητα νέου τύπου.


Κρατήσεις θέσεων έγκαιρα λόγω μεγάλης ζήτησης
Πάτρα κ. Κων/νος 6945356399.
Αθηνά 6978113511

Δεν υπάρχουν σχόλια: