Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

"Οι πιο αδύναμοι φτάνουν στα όρια της επιβίωσης" - Κάρολος Παπούλιας


«Παρά τη διεθνή συγκυρία, αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις. Η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, είναι όμως - στον πυρήνα της - δίκαιη» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας:
«Η κρίση δεν είναι ίδια για όλους. Κάποιοι χάνουν κέρδη, για πολλούς μειώνονται μισθοί και συντάξεις, άλλοι χάνουν τις δουλειές τους, δηλαδή τα πάντα. Η μεσαία τάξη, η οποία ήταν για δεκαετίες ο κοινωνικός χώρος της ελληνικής ευημερίας, κλονίζεται και βιώνει συναισθήματα πρωτοφανούς ανασφάλειας. Οι πιο αδύναμοι φτάνουν στα όρια της επιβίωσης».
«Η διαμαρτυρία είναι δίκαιη και δικαιολογημένη, όχι όμως όταν εκφράζεται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που ονομάζουμε κοινωνική συνοχή κινδυνεύει σοβαρά».    

Κάρολος Παπούλιας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες Πρόεδρε στα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα. Τα νομοθετήματα που υπερψήφισαν οι άθλιοι βουλευτές ενάντια στην εργατική τάξη και εσύ τα υπέγραψες χωρίς διαμαρτυρία. Από λόγια χορτάσαμε…..

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος ήταν και είναι μέρος του συστήματος. Υπουργός επί χρόνια και δανειστής του μακαρίτη... Απορώ πώς μιλάει

Ανώνυμος είπε...

Όσοι γίνονται Πρόεδροι ελέω κόμματος καί έρχονται μετά καί μάς μιλάνε "δημοκρατικά" έστω κι΄ άν πίνουνε πορτοκαλάδες καί γκαζόζες λόγω "φτώχειας τής χώρας" ( κατά την ετήσια ψευτοεορτή τής δημοκρατίας ), καλύτερα να πάνε σε καμιά σπηλιά να κλάψουνε γιά τίς αμαρτίες τους καί γιά την συμμετοχή τους στό ξεπούλημα τής χώρας τους...

a

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι λιγότερο κακό έκανε στην χώρα η Δικτατορία του μακαρίτη Παπαδόπουλου,από όλους αυτούς που μας κυβέρνησαν έπειτα,Και λέω για την περίοδο του Παπαδόπουλου που οι Έλληνες και η Ελλάδα ευημερούσαν και όχι για την περίοδο του προδότη Ιωαννίδη.Το λάθος του Παπαδόπουλου ήταν ότι δεν έκανε εκλογές τις οποίες και θα κέρδιζε διότι είχε δώσει δουλειά και ψωμί στον κόσμο,ας αφήσουν οι πολιτικοί μας τις γιορτές αυτού του είδους και τις επετείους περι αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας γιατί περισσότερο από κάθε άλλη φορά ζούμε στην Δικτατορία της Δημοκρατίας

Αναστάσιος είπε...

10:21. Το σχόλιό σας έχει υπερβολικές ακρότητες.

Ανώνυμος είπε...

Δεκτή η παρατήρηση και ευχαριστώ για την δημοσίευση, δυστυχώς οι πολιτικοί μας μας έκαναν να σκεφτόμαστε έτσι