Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σε 1000 Πατρινούς προσφέρει γεύματα η Εκκλησία.

Με στόχο να προσφέρουν ό,τι δυνατόν καλύτερο στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας εργάζονται τις ημέρες αυτές οι ιερείς που είναι υπεύθυνοι για τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών. Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους ιερείς των ενοριακών φιλόπτωχων και τους π. Παναγιώτη Ταρσινό και π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως, ώστε να ετοιμαστούν τα δέματα με τα τρόφιμα, τα γλυκίσματα, τα παιχνίδια και τα άλλα αγαθά που θα προσφέρουν στους αναξιοπαθούντες οικογένειες, ζευγάρια και μοναχικά άτομα για να μπορέσουν να γιορτάσουν και αυτοί τα Χριστούγεννα.

Εκκλήσεις συμπολιτών για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να πληρώσουν το νοίκι και τους λογαριασμούς


«Οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Ήδη έχουν φθάσει τα 1.000, τα άτομα που καθημερινά σιτίζονται από τις τράπεζες αγάπης των ενοριών μας και διαπιστώνουμε πως συνεχώς οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται. Μας ζητούν χρήματα για να μπορέσουν να αγοράσουν φάρμακα, να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιους από τους λογαριασμούς τους» τόνισε στην «Π» ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

«Εκτός από τις ενορίες μας συνεργαζόμαστε και με τον Δήμο Πατρέων στην τράπεζα τροφίμων, στην προετοιμασία των χριστουγεννιάτικων δεμάτων που θα διανεμηθούν τις παραμονές της γιορτής στις οικογένειες και τους μοναχικούς ανθρώπους. Η φροντίδα και η αγάπη για τους εμπερίστατους δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, είναι μια συνεχής διαδικασία, αφού τα προβλήματα των συνανθρώπων μας είναι διαρκή» παρατήρησε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. Πρόσθεσε δε, πως φέτος υπήρξε και μια άλλη ευλογία, αφού ένα γερμανικός οργανισμός απέστειλε στη Μητρόπολη Πατρών κάποια αναπηρικά καροτσάκια και μπαστούνια για αναπήρους, προκειμένου να τα διανείμει σε Ιδρύματα της πόλης και της περιοχής. «Ήταν μια προσπάθεια που έκανε ο αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος, μοναχός της Μονής Γηροκομείου, που λόγω των μεταπτυχιακών σπουδών του διακονεί στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας και ο οποίος μίλησε στα μέλη του Οργανισμού αυτού, τους ευαισθητοποίησε και αυτοί μας έστειλαν τα καροτσάκια» τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, της Γωγώς Κάραλη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κάποιοι προκατειλημμένοι και έχοντες υποστεί πλύση εγκεφάλου απ τα μέσα μαζικής τηλετύφλωσης συμπατριώτες μας εγκαλούν την Εκκλησία μας γιατί δεν αποδίδει τα ψυχία που της έχουν απομείνει απ την περιουσία της στους ενδεείς και ακτήμονες.Αγνοούν ηθελημένως ή αθελήτως ότι άνευ της έστω και κολοβωμένης αυτής περιουσίας η Εκκλησία της Ελλάδος αδυνατεί να επιτελέσει το τεράστιο σε έκταση φιλανθρωπικό της έργο που αποτελεί μία μόνο συνιστώσα του γενικότερου,ευρύτερου και πολυποίκιλου έργου της.Πού θα καταφύγει ο συμπατριώτης μας που εξ αντικειμένου αδυνατεί να πληρώσει το νοίκι,το φόρο,το ηλεκτρικό,το καινούριο χαράτσι,τα γραμμάτια;Πού θα απευθυνθούν η χήρα,το ορφανό,η άγαμη μητέρα;Στα κόμματα ή στα εμπορευόμενα τον ανθρώπινο πόνο ΜΜΕ παρά στην Εκκλησία;Λύσσαξαν μερικοί πολιτικοί, που δεν δικαιούνται να ομιλόύν ως αιτιοπαθογενετικοί παράγοντες της κρίσης,κατά της Εκκλησίας με το σαθρό αιτιολογικό ότι δεν πληρώνει φόρους και τα τοιαύτα ενώ συμβαίνει το εντελώς αντίθετο όπως με στοιχεία κατάδειξαν οι καθ ύλην αρμόδιοι για τη σχετική διασάφηση της πραγματικότητας εκκλησιαστικοί παράγοντες.Μόνο στην αρχιεπισκοπή Αθηνών ο αριθμός των συσσιτίων καθ ημέρα είναι δέκα φορές μεγαλύτερος απ τον αντίστοιχο του δήμου.Και στην Πάτρα βλέπουμε ότι η τοπική Εκκλησία με επικεφαλής το μητροπολίτη κο Χρυσόστομο ανέλαβε τη σίτιση ικανού αριθμού συνανθρώπων μας προς καταισχύνη των μεμφομένων και διαβαλόντων την Εκκλησία μας.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία έχει κατανοήσει την δυσκολία που περνά του ποίμνιο. Αξίζουν εύσημα στον Μητροπολίτη που μεριμνά και διακονεί για την φτωχολογιά της Πάτρας. Το κακό είναι ότι θα έλθουν περισσότερο σκληρές μέρες. Που καταντήσαμε την κοινωνική πρόνοια να την αντικαθιστά η Εκκλησία λόγω ανικανότητας της Κρατικής μηχανής.

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά ο Φλωράτος και ο Ρηγάτος που έφτιαξαν την Τράπεζα Τροφίμων.
Είναι αλήθεια ότι ο Δεσπότης μας είναι φιλάνθρωπος στα προβλήματα του κόσμου και βοηθά με χρήματα. Διάβασα και την διαμαρτυρία του στον υπουργό του τα είπε μια χαρά.

Ανώνυμος είπε...

1000 ψυχές μεγάλος αριθμός.
Δεν είναι μόνο το φαγητό. Το μεγαλύτερο κακό είναι η ΔΕΗ το νερό τα φάρμακα τα φροντιστήρια. Θα γυρίσει ξανά ο δίσκος υπέρ των πτωχών στις μέρες μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ...
================================

Κατά εκατοντάδες περνούν καθημερινά τα σύνορα καί μπαίνουν στήν χώρα.

Είναι δυνατόν ποτέ να αντικαταστήσουν οί Μητροπόλεις καί οί Ενορίες το Κράτος;

Ένα Κράτος πού τούς επιτρέπει να μπαίνουν μέσα, αλλά μετά εξαφανίζεται ;

Αυτή η μετακύλιση τών κοινωνικών υποχρεώσεων τού Κράτους πρός τήν Εκκλησία, πού εξ΄ αιτίας τής ανικανότητός του πρός διαφύλαξη τών συνόρων του προέκυψε, πρέπει κάποτε να σταματήσει...

Γιατί μπορεί η Εκκλησία να είναι βοηθός τών πτωχών καί τών αδυνάτων στό μέτρον πάντα τού δυνατού καί μάλιστα από εράνους καί το υστέρημα άλλων Χριστιανών πρός άλλους ( κατά κύριο λόγο ) αδελφών Χριστιανών καί οικείων τής πίστεως κατά τήν Αγιογραφική προτροπή, αλλά η Εκκλησία δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα Κράτος πού μόνο του άνοιξε τα σύνορα γιά εισδοχή όλων τών πενομένων Αφρικής καί Ασίας !

Δέν θα σώσουμε εμείς, πάμπτωχοι καί οί ίδιοι, τήν Παγκόσμια φτώχεια !

Άν θέλουν οί πολιτικοί πού μάς κυβερνούν να παριστάνουν τούς Σεϊχηδες καί τούς ψευτοδημοκράτες τής Ευρώπης μή βλέποντας την οικτρά καί γελοία οικονομική καί πολιτισμική κατάσταση πού δημιούργησαν ( χώρια την εγκληματικότητα ), τότε να βγάλουν πρώτοι να δώσουν από τούς παχυλούς μισθούς τους καί από την περιουσία τους...

Δέν δικαιούνται όμως να ρίχνουν στρατιές καί μιλιούνια πεινασμένων λαθρομεταναστών καί παρομοίως παρανόμων πάνω στίς πλάτες κάθε Ενορίας, επιβαρύνοντας μάλιστα καί μέ Μητροπολιτικές διαταγές ( δυστυχώς ), τούς ήδη πεινασμένους Ορθόδοξους Χριστιανούς τών Εκκλησιαστικών Ενοριών, μιά καί πρώτα πρέπει να προσεχτούν οί ομόδοξοι καί ομόπιστοι αδελφοί μας τής κάθε Ενορίας καί εάν περισσεύσει κάτι, τότε άς πάρουν καί οί άλλοι...

Ο λόγος τού Αποστόλου Παύλου περί "οικείων πρώτα τής πίστεως..." σε αποστολές βοήθειας είναι σαφής καί σαφέστατος, καί ίσως είναι λάθος δρόμος εάν κάποιοι Εκκλησιαστικοί καί μή, φοβούμενοι τούς δημοσιογράφους θέλοντας να ανεβάσουν το προφίλ τους στά ΜΜΕ τό κάνουν μέ ξένους πόρους καί μέ άλλων υστερήματα...

Τούς πενομένους παράνομους μετανάστες άς τούς αναλάβει το Κράτος πού μέ την ανεκτικότητά του σε σύνορα καί αλλαγές τής Νομοθεσίας τούς έφερε εδώ, καί στήν καλύτερη περίπτωση να τούς γυρίσει πίσω στά χωριά τους από εκεί πού ξεκίνησαν...

Η δικαιολογία ότι "έχουμε πόλεμο εκεί..." πού συνήθως λένε δεν ευσταθεί, γιατί κι΄ εμείς σάν Έλληνες περάσαμε από δυό Παγκόσμιους πολέμους καί έναν εμφύλιο καί δεν ξεσηκωθήκαμε κατά εκατομμύρια να πλημμυρίσουμε με τήν ώς επί το πλείστον τεμπελιά μας, τα άλλα Έθνη...( * )
------------------

Στην πρόσφατη έκθεση την οποία συνέταξε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων με θέμα την Κατάσταση στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή, η Εκκλησία καταγράφει τα προβλήματα του Κέντρου, το φαινόμενο του συνωστισμού μεταναστών, αστέγων, τοξικομανών και επισημαίνει ανεπάρκειες και καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...

http://www.kivotoshelp.gr/Pages/kosmosNea.htm#METANASTES

a