Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν δικαιούται να σιωπά. - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Δυστυχώς σήμερα, στην εποχή της θεσμοθετημένης σύγχυσης και της απολυτοποίησης του σχετικισμού πολλοί θα ήθελαν την άμβλυνση της Ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας και την επί ίσοις όροις συν-παράστασή της με την αίρεση και την πλάνη. Το γνήσιο κήρυγμα της Εκκλησίας του Χριστού θέλουν να το συκοφαντούν ως φανατικό, φονταμενταλιστικό και ως εκτός τόπου και χρόνου εγωιστική αυταρέσκεια !
Όμως η Ορθόδοξη Εκκλησία οφείλει να πορεύεται το δύσκολο αυτό δρόμο της μαρτυρίας της με τα μάτια στραμμένα στο σύγχρονο κόσμο, αλλά βασισμένη στην παράδοση και την εμπειρία της. Αυτή η εμπειρία είναι καταγεγραμμένη στην Αγ. Γραφή, στη ζωή των Αγίων Της, στη διδασκαλία των Πατέρων, στους Όρους και τους Κανόνες των Συνόδων Της.
Η μαρτυρία της Ορθοδοξίας σήμερα καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν δικαιούται να σιωπά.
Πρεσβύτερος Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε.Καί ευχαριστούμε γιά τήν επισήμανση .Τό παιγνίδι τής γνησιότητος όμως τό χάνουμε συνεχώς εδώ καί πολλά χρόνια γιατί έχουμε τά μάτια στραμμένα στό σύγχρονο κόσμο,χωρίς...περιορισμούς .

Ανώνυμος είπε...

Ουσιαστικότατες επισημάνσεις από έναν αμύντορα του ορθοδόξου δόγματος και ήθους όπως ο ομολογητής κληρικός π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος.Δυστυχώς θα στεναχωρηθούν οι θιασώτες της σιωπής της Εκκλησίας που πειρώνται να την επενδύσουν με εκκλησιολογικό και θεολογικό μανδύα.Αποτελεί παρήγορο αναμφιρρήστως γεγονός ότι τελευταία άρχισε να υψώνει τον τόνο της φωνής του και ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος καταγγέλοντας στεντορεία τη φωνή την άθλια προσπάθεια περιθωριοποίησης της Εκκλησίας απ τους φωταδιστές της κακιάς ώρας που μας έφεραν σ αυτό το χάλι ειδικά απ την περίοδο της μεταπολίτευσης και εντεύθεν.Περιμένουμε απ τον κο Ιερώνυμο να στηλιτεύσει κατά αρχιεπισκοπικό χρέος και καθήκον έναντι του τε Δομήτορος της Εκκλησίας μας και του πληρώματός Της και τη νοθεία του ορθοδόξου ήθους που επιχειρείται από κληρικούς,ακαδημαικούς θεολόγους και λαικούς που λανσάρουν την περιβόητη και διαβόητη μεταπατερική θεολογία κατασκανδαλίζοντας το ευσεβές πλήρωμα.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Που είναι τους τελευταίους μήνες ο ευλαβής και μαχητικός αυτός κληρικός;
Γιατί σιωπά;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ποια είναι η πηγή του κειμένου του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου;

Ανώνυμος είπε...

Oι γενικολογίες είναι πάντοτε αρεστές, το ´δια ταύτα´´ είναι το πρόβλημα. Το θέμα είναι τι εννοούμε στην πράξη και πως υλοποιείται. Πολλοί όροι τίθενται απο τον π. Αναστάσιο, πως τους εννοί ο καθείς είναι το ζητούμενο!
ο αιρετικός

Αναστάσιος είπε...

Από το πόνημα του π. Αναστασίου ««ου δει αιρετικοίς ή σχισματικοίς συνεύχεσθαι»

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα είπε ο πατήρ Αναστάσιος!Όσο για την μεταπατερική θεολογία διερωτώμαι έχει εξανληθεί η πατερική θεολογία για να εγκαινιάσουμε μιάν άλλη τη στιγμή που όλη η αγιοπατερική ζώσα διδασκαλία οδηγεί στην τελειότητα των αρετών και στον αγιασμό;π