Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Ο καρκίνος πήρε διαζύγιο από μένα''

 Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά Λευκωσίας για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονα.
Πολλοί ήταν οι πιστοί που κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και ακολούθησαν την λιτάνευση πέριξ του Ναού,  κρατώντας Ιερές Εικόνες, όπως είθισται κατ’ αυτήν την ημέρα.



Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος τέλεσε  το 20ό ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Ανθυπολοχαγού (ΜΧ) Στέλιου Μασιήνη, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος σε ναρκοπέδιο της Ποταμιάς στις 24 Μαρτίου 1999.
Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα της υγείας του, ο Μακαριώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με τη Χάρη του Θεού «ο καρκίνος πήρε διαζύγιο από μένα»! 
Μάλιστα, κατέστησε γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι στις αρχές του ερχομένου Απριλίου θα μεταβεί στην Αγγλία όπου ειδικοί ιατροί θα επιληφθούν του ποδιού του, για το οποίο βεβαιώνουν ότι θα γίνει πολύ καλύτερα.
 Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: