Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ρίσι Σουνάκ: «Ας αφήσουμε κόσμο να πεθάνει αντί για δεύτερο lockdown» φέρεται να έλεγε την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού

Ο νυν πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ φέρεται να είχε πει στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αφήσει κόσμο να πεθάνει αντί να επιβάλει δεύτερο lockdown σε εθνικό επίπεδο, όπως έγινε γνωστό σήμερα στο πλαίσιο έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο η Ντάουνινγκ Στριτ χειρίστηκε την υγειονομική κρίση.

Ο Πάτρικ Βάλανς, κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης στη διάρκεια της πανδημίας, έγραψε στο ημερολόγιό του στις 25 Οκτωβρίου 2020 σχετικά με μια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο τότε πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο. Σύμφωνα με όσα έγραφε ο Βάλανς στο ημερολόγιό του, ο Ντόμινικ Κάμινγκς – σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόνσον – του εκμυστηρεύτηκε ότι «ο Ρίσι (Σούνακ) θεωρεί πως είναι ΟΚ να αφήσουμε κόσμο να πεθάνει. Όλο αυτό υποδηλώνει έλλειμμα ηγεσίας».

Εκπρόσωπος του Σούνακ είπε ότι ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί συνολικά όταν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, «αντί να απαντήσει σε κάθε θέμα αποσπασματικά».

Η έρευνα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία Covid-19 που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 220.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και προκάλεσε τεράστιο πλήγμα στην οικονομία. Εκτιμάται πως η έρευνα δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι του 2026. Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πιάστηκε απροετοίμαστη και η αντίδρασή της στην υγειονομική κρίση ήταν καθυστερημένη.

Η σημερινή αναφορά στον Σούνακ πλήττει την προσπάθεια του βρετανού πρωθυπουργού να παρουσιαστεί ως ηγέτης που έφερε αλλαγή στη Ντάουνινγκ Στριτ μετά το χάος επί των ημερών του Μπόρις Τζόνσον, παρότι υπήρξε εκ των κορυφαίων υπουργών εκείνης της κυβέρνησης. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι στον Σούνακ είχε αποδοθεί το προσωνύμιο «Δρ Θάνατος» από επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, με αφορμή την πρωτοβουλία του «Eat Out to Help Out» (σ.σ. σε ελεύθερη απόδοση «Τρώμε Έξω για να Βοηθήσουμε») το καλοκαίρι του 2020, που επιδοτούσε γεύματα σε παμπ και εστιατόρια, την οποία επέκριναν οι επιστήμονες επειδή συνέβαλε στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Πηγή: ενικός

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας τα διαβάσουν οι ανεύθυνοι που πολεμούσαν τα lockdown και τους εμβολιασμούς που έσωσαν. Το καλό ότι η ηγεσία μας τότε δεν ήταν ανίκανη και συμφεροντολόγα όπως οι άγγλοι.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ 10:20 μείνε στον κόσμο σου,αν πιστεύεις ότι σε γλίτωσε το lockdown καί τό κλείσιμο των Ναών.. άστα να δούμε πρώτα να τα ξεμοερδεψει η Παγώνη,η οποία μετά άρχισε να αναιρεί τα μέτρα ... πότε το lockdown, πότε την μάσκα καί τώρα τελευταία τόν υποχρεωτικό εμβολιασμό...
Ενώ το σύστημα στα νοσοκομεία ήταν τέλειο για το συγκεκριμένο θέμα...

Ανώνυμος είπε...


Ο 10:20 φαίνεται ζεί εκτός πραγματικότητας. Κάθε μέρα πεθαίνουν ξαφνικά δεκάδες εμβολιασμένοι νέοι άνθρωποι από φράξιμο αρτηριών, από μεταστατικούς καρκίνους καλπάζουσας μορφής, από συγκοπές και καρδιοπάθειες καί μυαλό κάποιοι δεν βάζουνε.Εκεί, επιμένουν ότι "τα εμβόλια σώζουν". Ναί, βέβαια, γλίτωσαν κάποιοι ψευτο-εμβολιασμένοι plasempo, ή κάποιοι άλλοι πού όμως θα πάθουν κι΄αυτοί τα ίδια σε επόμενα χρόνια. Κι΄ άν ήταν να ζήσουν ακόμη 30 χρόνια θα ζήσουν πχ. 5, θα ζήσουν 1 όπως ανάφερε διάσημος καρδιολόγος σε σχετική ομιλία του.Γιά να σκεφθούμε λίγο : Γιατί στήν Βουλή άραγε δεν έχει πεθάνει έστω καί 1 βουλευτής ξαφνικά; Είναι πράγματι εμβολιασμένοι όλοι τους ; Ποιός μπορεί να μάς λύσει αυτό το "μυστήριο;"