Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Η Ορθοδοξία στην Γκέμενα του Εκουατέρ.

Η Ορθοδοξία στην Γκέμενα του Εκουατέρ. 

«Σαν μια φωτιά που κατακαίει τις καρδιές των ανθρώπων τρέχει η Ορθοδοξία στο Κονγκό», έλεγε ο μακαριστός Μητροπολίτης Πενταπόλεως κυρός Ιγνάτιος. Η Ορθοδοξία έφθασε στην Μπάντακα, στην Τσουάπα και στην Γκέμενα. Στην τελευταία ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος  έστειλε θεολόγο, έγγαμο Ιερέα τον π. Θεόφιλο, ο οποίος εκ του μηδενός έσπειρε τον σπόρο της Ορθοδοξίας. Ο σπόρος αυτός με την ευλογία του Κυρίου αυξάνει και πολλαπλασιάζεται. Έτσι αγοράστηκε οικόπεδο στην πόλη με σκοπό να κτισθεί Ιερός Ναός επ’ ονόματι των Αγίων Αρχαγγέλων. Ελλείψει ναού οι ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες τελούνται άλλοτε σε καλύβα και άλλοτε σε υπαίθριο χώρο. 

Η Ορθοδοξία τρέχει στο Εκουατέρ. Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν!!!











3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι του Χριστού πασχίζουν να μεταφέρουν το Ευαγγέλιο απομακρυσμένα μέρη. Κάποιοι άλλοι πασχίζουν να δυσφημών το Ευαγγέλιο χαστουκίζοντας και υβρίζοντας.
Η ζωντανή και πραγματική Εκκλησία είναι αυτή της ιεραποστολής. Και αυτή πρέπει όλοι να τη βοηθήσουμε ώστε να απλωθεί και να μεταφέρει το Ευαγγέλιο σε αγνές ψυχές. Εμείς δυστυχώς διαμορφωθήκαμε. Μεγάλη προσφορά του σεβασμιωτάτου Θεοδοσίου στην εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει το "εμείς δυστυχώς διαμορφωθήκαμε";

Ανώνυμος είπε...

Δεν χαστουκίζουμε, είναι πολύ φθηνή η ρετσινιά από ένα συμβάν του πώς καί τί καί από ποιόν καί σε ποιόν...