Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ



Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, οπότε και προσήλθα στον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Πατρών για την εσπερινή Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία, επικρατούσε ατμόσφαιρα κατάνυξης. Οι ψάλτες έψαλλαν μελωδικά με προεξάρχοντα τον π. Π. Θωμά, ενώ ο π. Γ. Τζεφριός λειτουργούσε με κατάνυξη. Στο κοινωνικό κήρυξε τον θείο λόγο πολύ παραστατικά και ζωντανά ο π. Θωμάς, ενώ το εκκλησίασμα άκουγε με πολύ ενδιαφέρον.
Στο τέλος η πρεσβυτέρα κ. Έφη Θωμά με ευλαβείς κυρίες της ενορίας προσέφεραν πλούσιο κέρασμα στους πιστούς.
Ο Ι. Ν. Αγ. Μαρίνας Πατρών είναι μια νέα ενορία, στην οποία πρόσφατα τοποθετήθηκαν δυο εξαίρετοι νέοι ιερείς : ο προϊστάμενος π. Παναγιώτης Θωμάς και ο συνεφημέριός του π. Γεώργιος Τζεφριός. Άνθρωποι με πνευματική κατάρτιση, με πνεύμα ταπείνωσης, αλλά και με διάθεση προσφοράς.
Ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανέγερσης του Ι. Ναού, καθώς όταν τοποθετήθηκαν υπήρχε μόνο το υπόγειο. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δυο δραστήριοι ιερείς προχώρησαν στην ανέγερση της άνω οικοδομής και με τη χάρη του θεού ελπίζουν να ολοκληρωθούν κάποια στιγμή οι εργασίες για να παραδοθεί στους πιστούς ενορίτες.
Ο Θεός να τους στηρίζει και να τους ενδυναμώνει στο δύσκολο ομολογουμένως έργο που έχουν αναλάβει.
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του Ι. Ναού μπορεί να καταθέσει τον οβολόν του στον εξής λογαριασμό : Εurobank 0026-0247-57-0101869511

Χ. Γ. ΣΤ.


Από: Ι.Ν. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
http://agiabarbarapatras.blogspot.com/2010/03/blog-post_9374.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή προσπάθεια π.Παναγιώτη Θωμά.
Καλή συνέχεια.
Ο Θεός μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης έχει πύρωμα ψυχής και δυναμισμό μεγάλο. Μαζί με τον π. Γεώργιο καλλιεργούν σε βάθος τις ψυχές και παράλληλα θα φροντίσουν με σύνεση για την ανέγερση του Ναού. Ο Σεβασμιώτατος με τον διορισμό τους στην ενορία αυτή πέτυχε διάνα διότι έχουν ομαλή συνεργασία και αγάπη μεταξύ τους οι εφημέριοι. Ο Θεός ας τους δυναμώνει πλουσιοπάροχα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και στον δεσπότη μας για την αγια επιλογή.
Πραγματικά φωτισμένος δεσπότης.
Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής.

Ανώνυμος είπε...

2 ιερεις που πραγματικα με εμπνεουν πολυ..

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΞΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ.
π.Κ.
Εγλυκαδα