H British Airways εξέδωσε οδηγία προς πιλότους και λοιπό ιπτάμενο προσωπικό να σταματήσουν την προσφώνηση «κύριες και κύριοι» στις πτήσεις της εταιρείας, αντικαθιστώντας τη συγκεκριμένη φράση με χαιρετισμό ουδέτερου γένους.
Ο βρετανικός αερομεταφορέας αποφάσισε να θέσει έναν τέλος στον συγκεκριμένο χαιρετισμό ώστε να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες του “αισθάνονται ευπρόσδεκτοι όταν ταξιδεύουν μαζί μας” και να γιορτάσει “τη διαφορετικότητα και την ένταξη”, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της British Airways, όπως δημοσίευσε η Telegraph.
Η κίνηση αυτή από την αεροπορική εταιρεία ευθυγραμμίζεται με τις αντίστοιχες ανακοινώσεις που γίνονται στα αεροδρόμια ενώ είχαν προηγηθεί η Lufthansa νωρίτερα μέσα στον χρόνο αλλά και η easyJet και η Air Canada το 2019.
Το 2018 η Quantas παρουσίασε την πρωτοβουλία της “Πνεύμα Ένταξης” σύμφωνα με την οποία το προσωπικό μπορούσε να χρησιμοποιήσει όρους ουδέτερου γένους κατά τον χαιρετισμό των επιβατών.
Η εταιρεία επιθυμεί να σεβαστεί τις νέες κ9οινωνικές νόρμες αλλά και να κάνει τα παιδιά να αισθάνονται ότι περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις, καθώς ;oλο και περισσότερες οικογένειες ταξιδεύουν μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω Covid-19.
Εκπρόσωπος της BA είπε: “Γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα και την ένταξη και δεσμευόμαστε στη διασφάλιση ότι όλοι οι πελάτες μας αισθάνονται ευπρόσδεκτοι όταν ταξιδεύουν μαζί μας”.
Τον περασμένο μήνα, η Air Malta ανακοίνωσε ότι επίσης θα καταργήσει φράσεις όπως “καλωσορίσατε, κυρίες και κύριοι” επιλέγοντας πιο γενικές εκφράσεις όπως “προσοχή, όλοι οι επιβάτες”.
Το ιπτάμενο προσωπικό καλείται να απευθύνεται στους επιβάτες ως “φιλοξενούμενοι” και άλλους πιο γενικούς όρους σε μια προσπάθεια να βοηθήσει άτομα τρανς, non-binary και διαφυλικούς να αισθάνονται πιο άνετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι η φράση “κυρίες και κύριοι” καταργήθηκε το 2017 από τους εργαζομένους στις Μεταφορές για το Λονδίνο (Transport for London (TfL)) επιλέγοντας τον χαιρετισμό “καλημέρα σε όλους”, καθώς ακτιβιστές από οργάνωση της κοινότητας LGBT ζήτησαν την αλλαγή, τονίζοντας πως η προσφώνηση “κυρίες και κύριοι” αν και είναι “ευγενική”, είναι παρωχημένη και ανήκει στο παρελθόν.
Πηγή: Ενικός
2 σχόλια:
Αυτό δεν είναι τίποτα στα όσα θα μας επιβάλουν αυτοί. Δεν χρησιμοποιώ το κυρίες και κύριοι αρχίζω να συνηθίζω.
Σημεία των καιρών...
Δημοσίευση σχολίου