Συμπληρώθηκαν την 14 Αυγούστου 2026,
30 χρόνια από την οσιακή κοίμηση του μακαριστού
Αρχιμανδρίτη Χριστοδούλου Ι. Φάσσου
(26-11-1929 - 14-8-1996)
Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών,
συγγραφέως, και μοναχού της Ιεράς Μονής Ομπλού.
Τις βραδινές ώρες προ της εορτής της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» η αγία ψυχή του σεβαστού π. Χριστοδούλου έφυγε για το επουράνιο Θυσιαστήριο.
Τώρα που τα χρόνια περάσαν, βλέποντας την ζωή και το πνευματικό έργο του π. Χριστοδούλου, διαπιστώνεις πόσο έντονη ήταν η Θεία Χάρη επάνω του, και πως ο ίδιος γινόταν καθημερινά με την προσεκτική αγιοπνευματική και ενάρετη ζωή του, αλλά και την γεμάτη αγάπη και αγαθότητα καρδία του, ένα ευλογημένο δοχείο της Χάριτος του Θεού, που ανάπαυε πολλούς με την προσεκτική Θεία Λειτουργία που τελούσε, το εμπνευσμένο κήρυγμά του, και την καθοδήγησή του ως τέλειου Πνευματικού.
Ο π. Χριστόδουλος παραμένει στην μνήμη μου ως πύρινος λειτουργός των Μυστηρίων του Θεού. Για εμένα υπήρξε και στοργικός φίλος.
Αιωνία του η μνήμη.
Α.Κ.Κ.
Αρχ. Χριστόδουλος Φάσσος
.png)
4 σχόλια:
Αιωνία του η μνήμη.
Δεν τον γνώρισα έχω ακούσει πολλά για αυτόν από τους γονείς μου.
Να έχουμε την ευχή του!
w
Αναστάσιε, ξέχασες ότι ήταν και εκπαιδευτικός
Καλός θεολόγος ως καθηγητής και κληρικός αστέρι 🌟🌟🌟
Δημοσίευση σχολίου