Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Οικογενειακή βάπτιση στην Ταϊβάν


 Χαιρόμαστε και δοξάζουμε τον Θεό με την πρόσφατη ομαδική βάπτιση της οικογένειας του Δανιήλ, της Φιλοθέης και των τριών τέκνων τους. Η οικογένεια αυτή μας γνώρισε μέσα από το διαδίκτυο. Ο κ. Δανιήλ είναι εβραϊκής καταγωγής και εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών, χρόνια τώρα, στο Πανεπιστήμιο της Ταϊπέι. Με την σύζυγό του, που είναι Ταϊβανέζα, πήγαιναν για αρκετά χρόνια στην εκκλησία των Προτεσταντών, όμως δεν τους άρεσε ο τρόπος λατρείας και οι διδασκαλίες τους.
Όταν άρχισαν να έρχονται στην Εκκλησία μας, παρακολουθώντας τις Θείες Λειτουργίες και τις εορταστικές μας εκδηλώσεις, άρχισε να ζεσταίνεται η καρδιά τους και να θέλουν να μάθουν τα πάντα για την Ορθόδοξη Θεολογία. Μέσα από την κατήχηση που ξεκινήσαμε, έπαιρναν τις απαντήσεις στα ερωτήματα και τις απορίες που είχαν. Τους προμηθεύσαμε δε και βιβλία Δογματικής στην αγγλική γλώσσα.

Οι γονείς με την κατήχηση και τη μελέτη έγιναν πάρα πολύ θερμοί Χριστιανοί. Έτσι, σιγά-σιγά αποφάσισαν να διδάσκουν και τα παιδιά τους, χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε. Μια μέρα, ζήτησαν μόνοι τους να βαπτιστούν. Ο πατέρας κράτησε το όνομά του, Δανιήλ. Η μητέρα ζήτησε να την ονομάσουμε Φιλοθέη, διότι συγκινήθηκε πάρα πολύ διαβάζοντας στο διαδίκτυο τον βίο της Αγίας. Τα δύο αγόρια έλαβαν τα ονόματα Βασίλειος και Γρηγόριος, το δε κορίτσι πήρε το όνομα της Αγίας Μακρίνας. Όπως και στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους, πρώτα τελέσαμε τις βαπτίσεις και στην συνέχεια τον γάμο του ζεύγους. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, η οικογένεια προσήλθε με το υπόλοιπο εκκλησίασμα, για να μεταλάβουν Σώμα και Αίμα Χριστού.        
Η συγκίνηση όλων μας ήταν μεγάλη. Εύχεσθε και προσεύχεσθε, αδελφοί μου, για τον λαό της Ταϊβάν.


*Το κείμενο της οικογενειακής βάπτισης μας έστειλε ο Ιεραπόστολος π. Ιωνάς που εδώ και 20 χρόνια διακονεί στην Ταϊπέι της Ταιβάν. Το έργο του πατρός Ιωνά απαντάει στον προβληματισμό πολλών συνανθρώπων μας ότι οι λαοί των ασιατικών χωρών δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν το μήνυμα του Ευαγγελίου, γιατί, όπως νομίζουν, δεν ανταποκρίνεται στην ψυχοσύνθεσή τους και δε συνάδει με τις πανάρχαιες, προγονικές δοξασίες τους. Ο π. Ιωνάς, εν αντιθέσει, αποδεικνύει ότι ακόμη και στην Κίνα υπάρχουν ψυχές ανοιχτές που μπορούν και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Χριστού μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον έχω ακούσει τον π. Ιωνά σε συνεντεύξεις. Χαίρομαι που σε έναν κόσμο διαφορετικού επιστημονικού επιπέδου προσελκύει στην Ορθοδοξία πιστούς. Υπάρχει και εκεί η ελπίδα μια κοινότητας ορθοδόξων.