Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Αυστραλία: Άνοιγμα συνόρων όταν εμβολιαστεί το 80% του ενήλικου πληθυσμού

 Η εμβολιαστική κάλυψη σε ποσοστό 80% θα αποτελέσει το “εισιτήριο” για τους Αυστραλούς, προκειμένου να μπορούν και πάλι να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Scott Morrison.
 
Ο κ. Morrison δήλωσε συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 το 80% του ενήλικου πληθυσμού της Αυστραλίας, προτού ξεκινήσει η χώρα να ανοίγει εκ νέου τα σύνορά της σε επιλεγμένες χώρες. Το επίπεδο του εμβολιασμού θα οδηγήσει σε μια επέκταση της “ταξιδιωτικής φούσκας” με άλλες υποψήφιες χώρες και θα ισχύουν “ειδικά προνόμια” για όσους είναι εμβολιασμένοι, καθώς θα συνιστούν μικρότερο υγειονομικό κίνδυνο για την κοινότητα, πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός.
 
Ακόμη, ο κ. Morrison εξέφρασε την ελπίδα ότι πριν την εκπνοή του 2021, η Αυστραλία θα έχει καταφέρει να φτάσει στο 70% της απαιτούμενης εμβολιαστικής κάλυψης, ποσοστό που αποτελεί προϋπόθεση για τη μετάβαση στο δεύτερο στάδιο του σχεδίου για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε αυτό το στάδιο, παρότι τα διεθνή ταξίδια θα είναι περιορισμένα και θα παραμείνουν σε ισχύ τα ανώτατα όρια αφίξεων, ωστόσο θα υπάρχουν “ειδικοί κανόνες” για όσους θα έχουν εμβολιαστεί, οι οποίοι θα τους επιτρέψουν να ζουν με λιγότερους περιορισμούς. Σημειώνεται ότι στο δεύτερο στάδιο μπορεί να μεταβεί και κάθε Πολιτεία μεμονωμένα, εφόσον έχει φτάσει στο όριο του 70% της εμβολιαστικής κάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: