Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών
 Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα δύο θαύματα του Κυρίου μας, την ίαση της αιμορροούσης γυναικός και την ανάσταση της κόρης του Αρχισυναγώγου Ιαείρου.
  Στο σημείο αυτό ο Θεοφιλέστατος ετόνισε την πίστη της αιμορροούσης γυναικός που μόλις άγγιξε το ένδυμα του Κυρίου θεραπεύτηκε.
  Ο Κύριος αποκαλύπτει την πίστη αυτής της γυναικός αλλά, αποκαλύπτει και άλλη μία μεγάλη αλήθεια της πίστεώς μας πως όλα τα βλέπει, όλα τα ακούει, όλα τα γνωρίζει και ότι πάντα ευρισκόμεθα κάτω από το βλέμμα του Θεού.
  Με την ίδια πίστη κάλεσε και ο Αρχισυνάγωγος Ιάειρος τον Παντοδύναμο Ιατρό στο σπιτι του. 

  Αυτό αδελφοί μου, πρέπει να κάνουμε και εμείς. Να έχουμε τον Χριστό στις καρδιές μας, στα σπίτια μας, στα σχολεία μας και στην Πατρίδα μας.
  "Μη φοβού, μόνον πίστευε και σωθήσεται" είπε ο Κύριος στον Ιάειρο.
   Ας έχουμε και εμείς αυτή την πίστη για να οδηγηθούμε στον αγιασμό και στην σωτηρία. 
  Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού π. Δημητρίου Αθανασοπούλου με συλλειτουργούς του Θεοφιλεστάτου τους τέσσερις υιούς του κληρικούς π. Χαρίτωνα, π. Κωνσταντίνο, π. Πέτρο και π. Χρυσόστομο επί τη συμπληρώσει δέκα ετών από της κοιμήσεώς του.

  Ο μακαριστός π. Δημήτριος υπήρξε ένας καλός εργάτης του Ευαγγελίου, άριστος ιερεύς της Μητροπόλεως των Πατρών, άριστος οικογενειάρχης και φωτεινό παράδειγμα για το ποίμνιό του.
  Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: