Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Η αλήθεια για την προδοσία της Κύπρου και τον πόλεμο του '74 | Η Νεολαία ΝΙΚΗΣ στο Σύνταγμα


Η Νεολαία ΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα 50 χρόνια τουρκικής κατοχής στην πληγωμένη Κύπρο μας.
Πένθιμα τραγούδια για την εισβολή, συνθήματα κατά της ομοσπονδίας και ομιλίες για το χρονικό της εισβολής, τον Φάκελο της Κύπρου, τους αγνοημένους αιχμαλώτους και την διαχείριση του Κυπριακού από τιςμεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.


Φωνές που  ακούγονται μέχρι την Κύπρο και ενώνονται με τις φωνές της εκεί Νεολαίας, που στέκεται πρώτη στις επάλξεις του Αγώνα, ενός Αγώνα που δε μπορεί παρά να έχει ως τέλος την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ιστολόγιε σε συγχαίρω διότι προβάλλεις το αγωνιστικό φρόνημα της νεολαίας. Είμαι αντίθετος στα ‘’χριστιανικά’’ πολιτικά κόμματα. Είμαι αντίθετος στις ‘’χριστιανικές’’ πολιτικές νεολαίες. Όμως, όταν βλέπω νέους να αγωνίζονται για ιδανικά για πατρίδα και για πίστη, δεν μπορώ να μείνω ασυγκίνητος. Κάποτε κι εγώ στα νιάτα μου έπαιρνα μέρος στους αγώνες για τη Βόρειο Ήπειρο που έκανε η ΣΦΕΒΑ. Θυμάμαι τον δημοκράτη Πολάκη όταν στο αμφιθέατρο χτύπησε όσους φωνάζαμε για ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελληνική Β. Ήπειρο. Οφείλω να συγχαρώ, και τιμώ τα παιδιά αυτά. Τα οποία αφήσανε τον κλιματισμό. Την καλοπέραση τους και κατεβήκανε στο Σύνταγμα να πούνε αυτά τα οποία πίστευαν. Δεν έχει σημασία εάν συμφωνώ με τα όσα λένε. Σημασία έχει ότι αγωνίζονται για αυτό το οποίο αυτά τα παιδιά πιστεύουν. Λυπάμαι βέβαια, διότι πιστεύω ότι οι περισσότεροι χριστιανοί νέοι αυτοί οι οποίοι αγωνίζονται σώνει και καλά για την πατρίδα, κάθισαν στις κατασκηνώσεις τους και κάνουν τα μπάνια τους ή βόλτες στο βουνό, κάθισαν στις ανέσεις τους και μέσα από την παρεμβολή μέσα από την κατασκήνωση είπαν τα γνωστά τους τροπάρια. Για αυτό επαινώ τους νέους αυτούς οι οποίοι εκτέθηκαν δημόσια, οι οποίοι τόλμησαν έστω και αν λίγοι έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση για να πουν τα όσα είχαν να πουν. Μακάρι να γίνουν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλη τη νεολαία, ώστε να αφήσει τις καρέκλες και τις πολυθρόνες και να κατέβει στους δρόμους να αγωνιστεί για ιδανικά για ιδεώδη. Οι νίκες θα έρθουν από τους δρόμους. Και όχι από τις πολυθρόνες. Ο Θεός να τα ευλογεί τα παιδιά αυτά.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο μισθός

Ανώνυμος είπε...

Οι οργανωμένοι στις κινήσεις έκαναν κάτι; Μπορεί στις εξοχές στους τις παραθαλάσσιες ή στα βουνά να αφιέρωσαν ημέρες πατρίδας. Αλήθεια οι Πατέρες που κάνουν μαζώξεις σε Μαυρομιχάλη, Αμπελοκήπους, Καρύτση, της Αθήνας δεν μπορούσαν να πάνε;;; απαντώ όχι προτίμησαν τα λατρευτικά καθήκοντα στην εξοχή άδοντες και ψάλλοντες. Έγραψαν στα περιοδικά…
Πέτρος Τσαχουρίδης
Φλώρινα

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους νέους και τις νέες «μη φοβού το μικρόν ποίμνιον» «Μικρά ζύμη όλον το το φύραμα ζυμοί»

Ανώνυμος είπε...

Αν πιστεύετε οτι οι λύσεις δίνονται οταν βγαίνουμε στους δρόμους, τοτε σας προλαβε το ΚΚΕ.
Δεν ειναι ο δρόμος πρόταση, ειναι κενή οραματος και παρωχημένη διαμαρτυρία.

Ανώνυμος είπε...

Αν η έξοδος στούς δρόμους είναι "παρωχημένη διαμαρτυρία", τότε ποιά είναι η μοντέρνα διαμαρτυρία ;
Η συγκέντρωση υπογραφών μέσω Διαδικτύου ;
Ο λαός έχει δικαίωμα να εκφράζει την διαφωνία του ή την συμπαράσταση του με δημόσιες συγκεντρώσεις καί ειδικά όταν πρόκειται για Εθνικά θέματα (Κυπριακό, Μακεδονικό) τότε αυτά θα πρέπει να συγκινούν κάθε πολίτη με Ελληνική Συνείδηση.
Καί πράγματι, οι συγκεντρώσεις που έγιναν για το Μακεδονικό έδειξαν ότι υπάρχει ακόμη ζωντανή αγάπη για την πατρίδα σε μεγάλη μερίδα των Ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα δεν είναι τι εχει «δικαίωμα» ο λαός να κανει, πνιγήκαμε στο δικαιωματισμό τα τελευταία χρόνια, σας παραπέμπω στα πρόσφατα νομοσχέδια προς απόδειξιν τούτου…

Το θέμα είναι αν έχουμε ρεαλιστική προταση στα παρόντα δεδομένα να υποβληθεί για να λυτρώσει απο το μαρτύριο όσους τόσα χρονια υπομένουν.
Το να βγούμε στους δρόμους…χαρήκαμε, το εχουμε ζήσει με το ΚΚΕ, μια ζωή ΟΧΙ σε ολα, δε βλεπω κατι να προσέφερε στην ελληνική κοινωνία.
Και οι συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό ουδέν απέφεραν δυστυχώς…

Ανώνυμος είπε...

Ας μήν μπερδεύουμε τον "Δικαιωματισμό", που είναι νοσηρό φαινόμενο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με το Δικαίωμα που δίνει το Σύνταγμα στούς πολίτες να εκδηλώνουν την διαφωνία τους για κάποιο θέμα με ομαδικές συγκεντρώσεις, ακόμη καί άν αυτές έχουν αποκτήσει κακή φήμη λόγω της κατάχρησης που γίνεται από διάφορα κόμματα.
Αλλοίμονο άν ο πολίτης εψήφιζε κάθε τέσσερα χρόνια καί μετά καθόταν ήσυχος στην πολυθρόνα του, έρμαιο στίς θελήσεις των πολιτικών, μέχρι να έλθουν οι επόμενες εκλογές.
Αυτό δέν είναι σωστή δημοκρατική λειτουργία.
Οπως δέν είναι σωστό αυτό που έγινε με το Μακεδονικό, ο λαός να εκφράζει την θέληση του καί η Κυβέρνηση να νομοθετεί το αντίθετο, δηλαδή μία κακή Συμφωνία, που τώρα δέν τηρούν ούτε οι Σκοπιανοί.
Αυτές είναι στρεβλώσεις της δημοκρατικής λειτουργίας καί πρέπει να καταδικάζονται από τον λαό, άσχετα με την επιθυμία των πολιτικών, που θέλουν τον λαό σιωπηλό καί υποταγμένο.

Ανώνυμος είπε...

Το Δικαίωμα παλι σε Δικαιωματισμό με παραπέμπει προσωπικά.
Δε χρειαζεται η μονη επαφή σας με την επικαιρότητα να ειναι η ψήφος καθε 4 χρονια. Εχετε προταση ρεαλιστική και εφαρμόσιμη; Την καταθέτετε με υπογραφές πολιτών και τοτε οφείλει να συζητηθεί στο κοινοβούλιο. Συζητάμε παβτα για σοβαρή προταση που θα μαζέψει τις χιλιάδες ψήφους που απαιτούνται.
Αλλιώς … «ο δρόμος ειχε τη δικη του ιστορια». Παρήλθε η εποχή του!
Ολα αυτα αν θελουμε λύση. Αν θελουμε απλα φασαρία να γινεται και τζέρτζελο, ζήτω ο δρόμος!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η πρόσφατη επικαιρότητα σάς διαψεύδει, αγαπητέ 4 - 12.
Για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών συγκεντρώθηκαν 1.300.000 υπογραφές για να αλλάξει ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών καί να καταργηθεί η Βουλευτική Ασυλία.
Διαβάστε παρακάτω, για να δείτε, ότι μάλλον δέν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.
Αν οι τραγικοί συγγενείς διαμαρτυρηθούν στον δρόμο, θα έχουν άδικο ;
Μήπως θα χαρατηρίσετε τη διαμαρτυρία τους "τζέρτζελο" ;

https://www.dikastiko.gr/eidhsh/syllogi-ypografon-gia-ta-tempi-kai-to-n-peri-eythynis-ypoyrgon-i-syntagmatiki-provlepsi-yparchei-apo-to-2019-o-efarmostikos-nomos-den-echei-psifistei-akoma/

Ανώνυμος είπε...

Σας παραθέτω στο Σύνταγμα το νομικό πλαίσιο που υπαινίχθηκα, ειναι το σημείο 6. Εχετε προταση; Καντε το! Ο δρόμος δε βοήθησε.

Η συλλογή υπογραφών για τα Τεμπη που αναφέρετε δε θα είχε καμια τύχη γιατι σύμφωνα με το Σύνταγμα εμπίπτει στο σημείο 3. Επισης παρόλο το δικιο των συγγενών η υπόθεση καπηλεύτηκε κομματικά και αυτο το καταλάβαμε ολοι δυστυχώς.
https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-75/