Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Προειδοποίηση για την οικογένεια του Αλκιβιάδη Στεφανή

Προειδοποίηση για την οικογένεια του Αλκιβιάδη Στεφανή
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2024 η στρατιωτικής θεματολογίας εκπομπή "Militaire News" του δημοσιογράφου Πάρη Καρβουνόπουλου είχε προσκεκλημένο τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο. Το κύριο θέμα του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου ήταν η υποτιθέμενη "ανάγκη" αποτροπής της εκκένωσης της κατάληψης της Μονής Εσφιγμένου.
 
Ως γνωστό το κεντρικό κτήριο της Μονής μας είναι κατειλημμένο από ετερόδοξα στοιχεία, σε αντίθεση με το Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, το Σύνταγμα της Ελλάδος και την βούληση όλων των μονών του Αγίου Όρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους καταληψίες έχουν ήδη καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα.
 
Ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος εκτίμησε και προειδοποίησε - μεταξύ άλλων - και για τον "σταυρό" που θα σηκώσει η οικογένεια του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αλκιβιάδη Στεφανή.
 
Συγκεκριμένα στο 25:18 της εκπομπής [1] ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος είπε τα εξής: "Έπρεπε να βρεθεί ένας άνθρωπος - ο οποίος είχε ανέβει, είχε κάνει αναγνωριστικές επισκέψεις - ο κύριος Στεφανής, και ανέλαβε να σηκώσει αυτό το σταυρό - γιατί για με, πρέπει να βλέπω και την άλλη πλευρά - είναι ένας σταυρός που θα σηκώσει ο άνθρωπος αυτός, γιατί μετά αυτό το σταυρό θα το σηκώνει - ό,τι κι αν γίνει - και η οικογένειά του, όχι ο ίδιος μόνος, και έχει μία θαυμάσια οικογένεια".
 
Εν τω μεταξύ, άνθρωποι που αναστατώνονται από το ενδεχόμενο να επικρατήσει επιτέλους - μετά από χρόνια - η ευταξία στο Άγιο Όρος επίσης αναφέρονται στην οικογένεια του Αλκιβιάδη Στεφανή, όπως πχ. στο ιστολόγιο "Αττικά Νέα", όπου σε ανάρτηση στις 5 Σεπτεμβρίου 2024 [2], η οποία αναφέρεται και στην προαναφερόμενη εκπομπή, γράφηκε - μεταξύ άλλων - για τον Αλκιβιάδη Στεφανή: "ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΔΕΙΝΑ, ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ…ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΙ…"
 
Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος
Άγιο Όρος, Ελλάδα
 
[1]
https://www.militaire.gr/ti-thelei-enas-stratigos-sto-agio-oros-o-al-stefanopoylos-apokalyptikos-gia-ton-al-stefani/
 
[2]
https://attikanea.info/%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο το θράσος των φίλων των σχισματικών καταληψιών.

Ανώνυμος είπε...

Βλακεύουν ανυπερθέτως όσοι πομπωδώς μιλούν και γράφουν περί δήθεν καταληψιών.
Καταληψίες είναι αυτοί που κατοικούν επί πολλές δεκαετίες στη Μονή; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει....

Ανώνυμος είπε...

Κάτω τα χέρια από την παλαιά μονή Εσφιγμένου. Με το καλό να δημιουργηθεί κίνημα πιστών και κληρικών της Επίσημης Εκκλησίας για να μην επαναληφθούν τα αίσχη του 1924 από το ελληνικό κράτος προς τους παλαιοημερολογίτες.

Νεοημερολογίτης κληρικός