Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σύντομα στο Άγιο Όρος

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σύντομα στο Άγιο Όρος

Την 21η Αυγούστου 2024 ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αλκιβιάδης Στεφανής υποσχέθηκε να υπηρετήσει την Αθωνική Πολιτεία σεβόμενος το Αυτοδιοίκητό του.
 
Ο κ. Στεφανής μεταξύ άλλων ανέφερε πως ήδη, πριν επισκεφτεί τις Καρυές, είχε επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα επισκεφτεί σύντομα το Άγιον Όρος. [1]
 
Τέλος ο κ. Στεφανής δήλωσε πως δεσμεύεται ότι θα συνεργαστεί "με την Ιερά Κοινότητα και τον πνευματικό ηγέτη, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, με σεβασμό στο απ' αιώνων καθεστώς και στην αποστολή του Αγίου Όρους." [2]
 
Ως αγιορείτες ελπίζουμε πως με την επίσκεψη του ανώτερου υπεύθυνου του κράτους για την προστασία των αγιορειτών και την ασφάλεια του Αγίου Όρους, κ. Χρυσοχοΐδη, να δοθεί σαφής εντολή για την εκκένωση καταλήψεων εντός Αγίου Όρους από τους αλλόδοξους αναρχικούς - βομβιστές και καταπατητές της αγιορείτικης γης.
 
Ο κ. Χρυσοχοϊδης θα έχει την "ευκαιρία" να "καμαρώσει" από κοντά και την εξευτελιστική για το κράτος κατάληψη ΔΥΟ αναρχικών 100 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα και 100 μέτρα από το κτήριο της Πολιτικής Διοίκησης.
 
Επίσης, ελπίζουμε να διερευνηθεί γιατί επί πολλά έτη υπήρχε ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στο φαινόμενο αυτό πηγαίνοντας κόντρα στις αποφάσεις της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και καταργώντας εν τη πράξει το Αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους.
 
Τέλος, ευελπιστούμε ότι θα διερευνηθούν τυχόν παράνομες οικονομικές συναλλαγές και ότι θα αποδοθούν ευθύνες για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντική δυσφήμιση και τη στοχοποίηση των αγιορειτών, καθώς και για οποιαδήποτε υποκίνηση σε ανυπακοή ή ενδεχόμενες επαφές με παράγοντες που αποσταθεροποιούν τη χώρα.
 
Για να είναι ολοκληρωμένη η έρευνα, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και σε τυχόν βουλευτές που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους παρανομίες. Ούτε η βουλευτική ασυλία ούτε το ράσο θα πρέπει να παρέχουν καταφύγιο σε εγκληματίες.
 
Εάν δεν πραγματοποιηθεί η εκκένωση των καταλήψεων, το Ελληνικό κράτος θα αποδείξει την αποτυχία του να προστατεύσει το Άγιο Όρος και θα φανεί πως δεν λειτουργεί ως σύγχρονο κράτος δικαίου, γεγονός που μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.
 
Να σημειωθεί πως πολλοί πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα ευχήθηκαν στον κ. Στεφανή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα [3], ενώ άλλος του έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την εκκαθάριση του Αγίου Όρους από την "5η φάλαγγα", όπως χαρακτήρισε τους καταληψίες.[4]
 
Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος
Άγιο Όρος, Ελλάδα
 
[1]
https://www.voria.gr/article/i-proti-toy-alkibiadi-stefani-sto-agion-oros-proserhomai-os-diakonitis-ton-dikaion
[2] https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/11551681/alkiviadis-stefanis-skopos-mou-einai-na-symvallo-sti-synechisi-kai-epafxisi-tis-pagkosmias-aktinovolias-tou-agiou-orous
[3] https://www.facebook.com/stefanis.alkiviadis/
[4] https://x.com/giorgos_zan/status/1826253104423240114

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πάει ο αρμόδιος υπουργός και να καταρτήσει σχέδιο να διωχθούν από το όρος οι οπαδοί του Μεθόδιου το συντομότερο. Να καθαριστή η κόπρος του Αυγείου από το όρος. Καιρός είναι πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Πατε να βγαλετε μοναχους μεσα απο τα ιερα σεβασματα, ακομη και σχισματικους? Ειστε με τα καλα σας? Αυτο ειναι το πνευμα του Αγιου Ορους? Και πιστευτε οτι θα εχετε πανω σας την ευλογια του Θεου? Αλλαξετε τακτικη πρωτου ειναι αργα.