Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Προσκυνηματική εκδρομή του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών


Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε άλλη μια Προσκυνηματική εκδρομή του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών υπό την επίβλεψη και παρουσία του αιδεσιμιλογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Θωμά, προϊσταμένου του Ναού.
Πρώτος σταθμός η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρα πάνω στον Αρκαδικό Ταΰγετο. Οι εκδρομείς προσκύνησαν τμήμα της Κάρας του Αγίου Αλεξίου που διαφυλάσσετε στην Μονή. Η μοναχή Μελάνη τους κατατόπισε για το ιστορικό της Μονής.
Επόμενος Προσκυνηματικός σταθμός η Ιερά μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Αμπελάκι Αρκαδίας που βρίσκεται σε μια χαράδρα νοτιοανατολικά του Ταΰγετου. Η Γερόντισσα Νεκταρία υποδέχθηκε και μίλησε για το ιστορικό της Μονής. Μεταξύ των άλλων έδειξε και το εγκόλπιο το οποίο ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος αφιέρωσε στην Εικόνα της Παναγίας μας.
Τέλος έτυχαν δεσποτικής φιλοξενίας από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμία. Ο οποίους τους ομίλησε εγκάρδια ,αγωνιστικά και θερμά. Χάρισε βιβλία σε όλους τους εκδρομείς, και διέθεσε αρκετό χρόνο για προσωπική συζήτηση. 











































2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλός επίσκοπος ο κ. Ιερεμίας. Μαχητής του Ορθοδόξου δόγματος.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκδρομές του π. Παναγιώτη είναι πάντα προσεγμένες. ¨Όσες φορές πήγα ικανοποιήθηκα με το όλο πρόγραμμα.