Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

151 βουλευτές διορθώνουν το κράτος που προέκυψε το 1821 – Ο πραγματικός διάλογος

  Τσίπρας: Έχει έρθει, λοιπόν, ο καιρός ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους.

  Σβίγκου: Διαψεύστηκαν όσοι, είτε λόγω λανθασμένης πληροφόρησης, είτε από σκοπιμότητα, βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για τη δήθεν απόρριψη της αναθεώρησης του άρθρου 3. Η κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους είναι ένα αναγκαίο βήμα προόδου κι ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα.

  Αναγνωστοπούλου: Για μένα έπρεπε να καταργηθεί και η διατύπωση «επικρατούσα» θρησκεία. Ήδη από τον Κοραή υπάρχει αυτό το αίτημα.

  Καποδίστριας: Το τεράστιο κύρος της Εκκλησίας θα καταστεί ο φύλακας του έθνους. Αυτή θα είναι ίσως η μοναδική κοιτίδα του μέλλοντός του. … Το Έθνος πρέπει να είναι εξολοκλήρου αφοσιωμένο στην Εκκλησία του. (Επιστολή προς το υπόδουλο Ελληνικό Έθνος, Κέρκυρα, 6/4/1819)

  Υψηλάντης: Η Ελλάς άπασα επίασε τα όπλα, δια να αποτινάξη τον βαρύν ζυγόν των Βαρβάρων και ενατενίζουσα εις το μόνον νικητήριον όπλον των Ορθοδόξων, τον τίμιον, λέγω, και ζωοποιόν Σταυρόν.(Επαναστατική Προκήρυξη, Ιάσιο, 24/2/1821)

 Πρώτη προσωρινή κυβέρνηση: Δεκαοκτώ ήδη ολόκληροι μήνες διέτρεξαν, αφ΄ ου η Ελλάς ήρχισε να πολεμή με τον εχθρόν του χριστωνύμου πληρώματος. … Από την αρχήν του πολέμου μέχρι τούδε δις ύψωσεν η Ελλάς την φωνήν της δια μέσου των νομίμων αυτής παραστατών, εξαιτουμένη την συνδρομήν και αντίληψιν των χριστιανικών Βασιλείων της Ευρώπης. … Ποταμοί αίματος έρρευσαν έως την σήμερον, αλλ’ όμως η του ζωοποιού Σταυρού τροπαιοφόρος σημαία υψωθείσα, κυματίζει ήδη εις τα οχυρώτερα τείχη της Πελοποννήσου, της Αττικής, της Ευβοίας, της Βοιωτίας, της Ακαρνανίας … Οι Έλληνες θέλουν υπερασπισθή μέχρι τέλους την αγίαν του Χριστού Εκκλησίαν, τας πατρικάς των εστίας και τους των προγόνων τάφους, μακαρίζοντες εαυτούς, ότι αποθνήσκουσι Χριστιανοί και ελεύθεροι, ή ότι νικώσι καθώς διήρκεσαν μέχρι την σήμερον, δηλονότι, με μόνην την δύναμιν του Κυρίου Ιησού Χριστού, και με την κραταιάν του αντίληψιν. (Διακήρυξη προς το συνέδριο της Βερόνα, Άργος, 29/8/1822)

Πηγή: Το καραβάκι της ιστορίας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ.ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΕΗ .ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ SUVAERVUL.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ Έλληνες δεν ξυπνούν ραγιάδες θα παραμένουν υποδουλωμένοι στις εξουσίες που οι ίδιοι ανεβάζουν με σκοπό να τους καταστρέψουν.
Η κ. Αναγνωστοπούλου πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών. Η κατηφόρα στα εξωτερικά ζητήματα θα πάρει όλο και περισσότερο την κάτω βόλτα.
Τέτοιοι είμαστε τέτοιοι μας κυβερνούν.
Ξυπνήστε Έλληνες!!

Ανώνυμος είπε...

Στις Πρέσπες γράφτηκε η τελευταία αιματηρή σελίδα για το Μακεδονικό, στο τέλος του εμφυλιου πολέμου 1947-1949, που η ιστορία τη χαρακτήρισε «βίαιο ξεκαθάρισμα εθνικών λογαριασμών για τη Μακεδονία». Στις Πρέσπες ήταν το αρχηγείο του Νίκου Ζαχαριάδη καθ του Μάρκου, οι οποίου ενέταξαν ένοπλα τμήματα σλαβόφωνων στον Δημοκρατικό Στρατό, έναντι υποσχέσεων για αυτόνομη Μακεδονία.
Η κατάληξη του εμφυλίου είναι γνωστή. Και η καθ όλα συμβολική υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών στα «παλιά λημέρια» με την τήρηση των υποσχέσεων της αριστεράς βρήκε εκφραστή στα πρόσωπα των Τσίπρα και Κοτζιά. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία των Πρεσπών τελειώνει αυτό που άφησε στη μέση το ΕΑΜ ΕΛΑΣ!
Κι αυτό ειπώθηκε ανοιχτά στη Βουλή. Χωρίς κανένα ενδοιασμό και μάλιστα από βουλευτή του Σύριζα Σια Αναγνωστοπούλου βουλευτής του Σύριζα στην Αχαΐα παίρνοντας τον λόγο την 24.1.2019 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δήλωσε συγκεκριμένα οτι:
«Η αριστερά σ αυτόν τον τόπο έφτιαξε το ΕΑΜ. Αυτή ήταν που αντιστάθηκε και μαζί με την εθνική ανεξαρτησία συνδύασε την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη. Είναι το ΕΑΜ που συνομίλησε με όλη την Ευρώπη και έφτιαξε ευρωπαϊκό μέτωπο. Είναι αυτή η αριστερά, η δική μας, που παίρνει την συνέχεια από εκείνη την περίοδο και γι΄ αυτό εντάσσουμε την συμφωνία των Πρεσπών σε αυτήν την μεγάλη ιστορία που έχουμε διανύσει»
Χθες ανακοινώθηκε: Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.
Το ΕΑΜ βρήκε την έκφρασή του στα εθνικά θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:16 μ.μ. πες ότι ο Θεός θα εγκαταλείψει την αποστατημένη Ελλάδα. ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ την φράση περι "μπουγαλακιών". ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑ. ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και 8 χρόνια πήρα τα όρη και τα βουνά και ήλθα στην Δανία. Είμαι μια χαρά. Εσείς με τους 151 καλή συνέχεια. Το λέω αυτό γιατί το ζητάει ο οργανισμός σας. Για μένα η Ελλάδα είναι ήλιος και θάλασσα το καλοκαίρι. Έρχομαι σαν τουρίστας. Μην με βρίσετε διότι σας αξίζουν τα χειρότερα. Εγώ πήρα οικογένεια και βρήκα πατρίδα νέα εσείς αφού δεν αγανακτείτε και τους δέχεστε τους μειοψηφούντες να σας κυβερνούν σας αξίζουν τέτοια και χειρότερα. Αυτοί με τις κατσαρόλες κάναν διαμαρτυρίες να πετάξουν τους προηγούμενους. Τώρα με απάθεια αγιορείτικη τους ανέχεσθε.
Άντε για.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την συλλογή τόσων καίριων δηλώσεων αυτών που ελευθέρωσαν την Ελλάδα και αντιπαράθεση τους με τους ...σημερινούς κυβερνώντες για τις πολλές και μεγάλες αμαρτίες μας την Ελλάδα..

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι 151 θα μας αλλάξουνε τα φώτα και θα μας οδηγήσουνε στο σκοτάδι. Η Εκκλησιαστική ηγετική αφρόκρεμα για το άρθρο 3 τι θα κάνει; Α! κατάλαβα από την ωραία πύλη θα ευλογούν τους μουζίκους… μάλιστα…μάλιστα…

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Στη Γαλλια δεν διδασκονται θρησκευτικα στα σχολεια.Ειναι και το κρατος αυτο ουδετεροθρησκο.
Προλειανση της οδου του οικουμενισμου ειναι τουτη εδω για τη στερεωση της Πανθρησκειας...
Και ολα αυτα για την αγαπη και την ειρηνη...

Θυμηθηκα κατι κοσμικο .Θυμαστε κατι συγκροτηματα ΡΟΚ,Οπου τους εδειχναν τα μεσα και ετσι οπως ηταν στην εκσταση των ουσιων, φορωντας τα γυαλια ηλιου,εβγαιναν μισοζαλισμενοι ,καθονταν σε κατι αναπαυτικες πολυθρονες και εκαναν το σημα της ειρηνης.Και οταν τους επαιρναν συνεντευξη ,δεν μιλουσαν,που να αρθρωσουν λεξη,μονο εκαναν το σημα της ειρηνης και ψελλιζαν ''loοve'' & ''peεace''..

Για μια τετοια ειρηνη μιλανε και σημερα,αχταρμα...
Αυτοι που κανουν κουμαντο ειναι αλλοι..μας εχουν ευτελισει ,ολοι αυτοι οι εχθροι.

Το κυρος ομως της της Αληθειας,που ειναι το θεμελιο της Ορθ.Εκκλησιας,δεν μειωνεται ουτε εξαφανιζεται...αλλα εφοσον ξεσηκωνονται δινοντας ισχυ στην πλανη,,,,εναντιον της Εκκλησιας,δεν ειναι ποτε δυνατον να εγερθουν στην ασφαλη βαση της Πιστεως.
Μακαριος ο ανθρωπος που με ασεβων ιδεες δεν πορευτηκε....λενε οι ψαλμοι,,,,ολοι σεις οι σπουδαιοι!
Ολα τα κομματα κινουνται με τις ιδιες σχεδον ιδεες....ο λαος ας ανοιξει τα ματια του!

Ανώνυμος είπε...

Οι 151 έρχονται σε αντίθεση με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ο οποίος είναι Ορθόδοξος και θέλει το Κράτος Ορθόδοξο όπως το δημιούργησαν αυτοί που θυσιάστηκαν, οι ήρωες του 1821.

Ορθόδοξος Έλληνας

Ανώνυμος είπε...

Ο Στάλιν έχει ποτίσει τα πάντα στην Ελλάδα δυστυχώς...
Οι Έλληνες ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους,βλέπε αγρότες για την Μακεδονία τα τρακτέρ στις αποθήκες,για την τσέπη στους δρόμους .....έχουμε αλλάξει ως Έλληνες δυστυχώς.