Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Μητροπολίτης Σεβαστιανός - π. Ιωήλ Κωνστάνταρος

 

Όλη τη νύχτα άκουγα τη φωνή σου, αντίκριζα την αγιασμένη μορφή σου, ένα δέος- χρέος ιερό με συνείχε... "Πτυχές άγνωστες της λαμπρής αυτής προσωπικότητος που έχουν να κάμουν με την καθαυτό πνευματική και κοινωνική διακονία και προσφορά τού Ιεράρχου που έως τώρα επισκιάζονται από το φωτεινό αστέρι του Βορειοηπειρωτικού Αγώνος.

Τούτο το τονίζουμε διότι ο Μητροπολίτης Σεβαστιανός είχε πρωτίστως κατακτήσει την αγιότητα. Ευρίσκετο σε ύψη πνευματικά δυσθεώρητα που ολίγα πρόσωπα κατορθώνουν στην ζωή τους να προσεγγίσουν. Και ομολογουμένως κατέστη εθνικός ηγέτης και αγωνιστής, διότι προηγουμένως είχε βαδίσει τον δύσκολο, κακοτράχαλο, σκληρό και ανηφορικό, συνάμα δε και ευλογημένο δρόμο τής Ορθοδόξου Πνευματικότητος. Οι αγιασμένες προσωπικότητες με τις οποίες διατηρούσε επί σειρά ετών αδιατάρακτη φιλία και βίωναν τον συμπνευματισμό, όπως ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, αλλά και τόσοι άλλοι σύγχρονοι όσιοι που τον τιμούσαν,

τον αγαπούσαν και τον εμπιστεύονταν κατά τρόπο μοναδικό, αποδεικνύουν τού λόγου το αληθές περί της προσωπικότητος του ιερού ανδρός."

Αρχιμανδρίτης π. Ιωήλ Κωνστάνταρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να του έμοιαζαν έστω καί στο μικρό νύχι,οι σημερινοί μητροπολίτες.