Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

 Στο κατάμεστο κόσμου Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε η μεγάλη επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ : ο εθελόθυτος αμνός υπέρ Πίστεως και Πατρίδος». Η πολυπληθής παρουσία και το θερμό χειροκρότημα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου έδωσε συγκλονιστικό και δυναμικό μήνυμα ότι το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων παραμένει μαχητικό.

Την όλη εκδήλωση την πλαισίωσαν ο Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών. Ο οποίος απέδωσε ύμνους από την ακολουθία του Αγίου Γρηγορίου του Ε’.

Παρουσιαστήκαν παραδοσιακοί χοροί της Μικράς Ασίας από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πατρών και χοροί του Μοριά από τον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ιεροδιάκονος π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.




































17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη εκδήλωση. Μας αναπτέρωσε το πατριωτικό μας αίσθημα. Συγκινήθηκα και από την ομιλία του Δεσπότη και από τα παιδιά που χόρεψαν με λεβεντιά.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε, ο άγιος Πατρών, όταν του δίδεται η ευκαιρία μάς αναπτερώνει την Εθνική μας συνείδηση. Ας τον έχει ο Θεός καλά και να του δίδει δύναμη και φώτιση.
Αξιοπρόσεκτο της εκδηλώσεως, είναι και το γεγονός, ότι μετά τον π. Αρτέμιο, τον π. Ειρηναίο και ο Διάκονος Ιερόθεος (Αδελφός της Ιεράς Μονής Γηροκομείου) έχει τις απαιτούμενες γνώσεις για την παρουσίαση εκδηλώσεων.
Απομένει Αναστάσιε και η δική σου αξιοποίηση από την Ι.Μ. Πατρών σε κάποιο πόστο, αφού οι γνώσεις σου είναι περίσσιες και αναγνωρισμένες από τον Οικουμενικό Θρόνο.
«Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ»

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια εκληκτική εκδήλωση.

Ανώνυμος είπε...

Άρτια οργάνωση. Σπουδαία η ομιλία του δεσπότη. Έδωσε απαντήσεις σε πολλούς για την πολεμική εναντίον της εκκλησίας και για την σπίλωση και συκοφάντηση των μεγάλων εκκλησιαστικών ανδρών από μερίδα συμπατριωτών μας. Σημειολογικά άξιζε υο ότι έγινε στον χώρο τον συνεδριακό του πανεπιστημίου. Όχι σε κάποιο ναό ή εκκλησιαστική αίθουσα αλλά στο χώρο του επισήμου βήματος του πανεπιστημίου .

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι φωτογραφίες καλύτερο όμως να δούμε και εμείς την εκδήλωση.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τολμά να ελέγχει και να μιλά λόγο αληθινό και εθνικό. Έχει μέσα στην καρδιά του αυτό που έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός «Χριστό και Ελλάδα». Έφυγα χθες από την εκδήλωση με το κεφάλι ψηλά. Έλαβα δυνάμεις για να μπορώ να απαντώ σε όσους πολεμούν την θρησκεία και την πατρίδα. Να τον έχει ο Θεός καλά για να μιλά για ιδανικά που άλλοι δεν τολμούν να τα αναφέρουν.
Πέτρος Χ.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ιερόθεος παρουσιάζει τόσα χρόνια και τις εθνικές εορτές στην Αναπλαστική Σχολή Πατρών και φυσικά έχει την ανάλογη εμπειρία. Επίσης ο ίδιος έχει πρωταγωνιστήσει σε εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου το '07 στην Αναπλαστική με θέμα τον Άγιο Γρηγόριο τον Ε΄. Μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://www.anaplastiki.gr/2007/08/blog-post_06.html#.T2iWYsWqDz4

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους όσους κοπίασαν για αυτήν την εκδήλωση.Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται σε χώρους όπως αυτός του Πανεπιστημίου, εκδηλώσεις που μορφώνουν ψυχές και εμπνέουν τους νέους με αγνά ιδανικά για αγώνες με υψηλό σκοπό και όχι εκδηλώσεις ντροπής που κατά καιρούς εξελίσσονται στο Πανεπιστήμιο υποκινούμενες από πολλούς του χώρου του Πανεπιστημίου και όχι μόνο...
Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι κάποτε πολέμησαν τον πατριάρχη της αγχόνης Γρηγόριο τον Ε’ μέσα στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Τώρα ο Μητροπολίτης Πατρών διακηρύσσει από το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου την θυσία υπέρ του Έθνους του πατριάρχη που προτίμησε να θυσιαστεί αυτός για να συνεχισθεί η επανάσταση των Ελλήνων. Σε μέρες δύσκολες μορφές αγωνιστών μας εμψυχώνουν. Αυτή η εκδήλωση έπρεπε να γίνει για να μας δώσει θάρρος και δύναμη η μορφή του Γρηγορίου του Ε΄ μέσα από τον ζωντανό και αγωνιστικό λόγο του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτή η εκδήλωση της Μητροπόλεως άφησε ιστορία. Θέλω να επαινέσω εκτός από τον Μητροπολίτη και όσους κοπίασαν τα νιάτα που χόρεψαν λεβέντικα τους παραδοσιακούς μας χορούς.

Ανώνυμος είπε...

Να υπενθυμίσω ότι με την μορφή του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ είχε ασχοληθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος γράφοντας το βιβλίο «Γρηγόριος Ε΄, ο Εθνάρχης της οδύνης". Τώρα έρχεται ο συνεργάτης τους στην Ιερά Σύνοδο ο άξιος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ο Αρκάς για να μεταλαμπαδεύσει στον πιστό λαό του Θεού την αγία μορφή του Γρηγορίου του Ε΄.
Δεν είμαι εκ Πατρών. Δια των φωτογραφιών έλαβα μικρά γεύση του μεγάλου πλήθους και της ομορφιάς της εκδηλώσεως.
Συγχαίρω και επαινώ πάντας.
Μ. Α.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει η φωτό, που συνέλαβε ο Τάσος, τον Κολλιόπουλο να τραβάει φωτό στην εκδήλωση.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που είσαι και εσύ και βλέπουμε που και που κάτι από εκδηλώσεις των Πατρών στο διαδίκτυο.

Ανώνυμος είπε...

Άψογη από πάσης πλευράς η εκδήλωση αυτή.
Η ομιλία του μητροπολίτη σπέσιαλ.

Ανώνυμος είπε...

Είχε το άρωμα αγνού πατριωτισμού.
Η τιμή στην 25η Μαρτίου αξίζει.
Ζήτω το έθνος των Ελλήνων.
Ζήτω η Ελλάς.

Ανώνυμος είπε...

η ανάρτηση αυτή πρέπει να έσκισε... δεν βρήκα πουθενά αλλού ανταπόκριση

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα όπως κάνω πάντα τα σχόλια. θέλω να δω προς τα πού το πάνε οι επισκέπτες του Αναστάσιο. Δεν θα γράψω επαινετικά λόγια για την εκδήλωση. Δεν το έχει ανάγκη το απέδειξε η κοσμοπλημύρα και ο ενθουσιαστικός λόγος του μητροπολίτη.
διαπίστωσα κάτι, που γράφει συνάδελφος σχολιογράφος «... δεν βρήκα πουθενά αλλού ανταπόκριση» έχει δίκιο. Τώρα πρόσεξα ότι από αυτή την εκδήλωση απουσίαζαν τα λεγόμενα ΜΜΕ. Δεν είδα κάμερες τηλεοράσεων τοπικών σταθμών. Δεν είδα επαγγελματίες δημοσιογράφοι να τραβούν φωτογραφίες εκτός του διευθυντή του Εκκλησιολόγου.
Γιατί άραγε; συνήθως οι τοπικοί δημοσιογράφοι τρέχουν να κάνουν ρεπορτάζ από ομιλίες χωρίς αξία και ουσία. Στην Εκδήλωση της εκκλησίας γιατί απουσίαζαν; Πρέπει να το καταλάβουν ότι δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα πολιτικά οι τηλεθεατές θέλουν να δουν και να ακούσουν και πνευματικά θέματα που τους γεμίζουν με ελπίδα και δύναμη.
Εσύ τουλάχιστον Τάσο αν και είσαι ερασιτέχνης μας αποτύπωσες φωτογραφικά τον παλμό της εκδήλωσης.
σε ευχαριστώ.
Χρ. Α.