Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

H Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών

 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο π. Παναγιώτης Θωμάς.











8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ω τρισμακάριστε Σταυρέ και πανσεβάσμιε,
σε προκυνούμεν οι πιστοί και μεγαλύνομεν,
αγαλλόμενοι τη θεία σου ανυψώσει.
Αλλ΄ως τρόπαιον και όπλον απροσμάχητον,
περιφρορεί τε και σκέπε τη ση χάριτι,
τους σοι κράζοντας,
χαίρε ξύλον μακάριον.

Με πολύ χαρά βλέπουν οι επισκέπτες σου, πολλά, εκλεκτά και αγαπητά προς εμάς μέλη της Εστίας, στην Αγία Μαρίνα Πατρών.
Αγαπητέ μου Αναστάσιε, σε σένα και στους αναγνώστες σου, έτη πολλά για την σημερινή μεγάλη εορτή της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης κατά μεσής της Μεγάλης και Αγίας Τεσσαρακοστής.
"Ο Εκκλησιολόγος"

Ανώνυμος είπε...

σε όλες τις εκκλησίες γιορτάστηκε η Σταυροπροσκήνυση. Γιατί στον συγκεκριμένο Ναό φωτογραφίζονται κάθε τρεις και λίγο; Και γιατί εσύ δημοσιεύεις τις φωτο;;;

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ «Εκκλησιολόγε», σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, για την αγάπη σας, και την συνεργασία σας στον ιστοχώρο αυτό.
Αρκετοί φίλοι αναπαύονται στις ακολουθίες σε αυτόν τον Ναό. Σήμερα επήγα και εγώ. Όπως σας είναι γνωστό, και με τους δύο εφημερίους του Ναού τον π. Παναγιώτη και τον π. Γεώργιο με συνδέουν πνευματικοί δεσμοί. Τους είχα από μικρά παιδιά ομαδόλουλα στην Κατασκήνωση και στο Κατηχητικό. Τώρα με αξιώνει ο Θεός να με ευλογούν και να με αγιάζουν. Ο π. Γεώργιος σήμερα διακονούσε σε άλλον Ναό.
Οι ευχές μου επί τη εορτή, ας είναι τα λόγια του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου: «Είθε ο τίμιος Σταυρός να μας ενισχύει, ώστε να προχωρούμε συνεχώς από πρόοδο σε πρόοδο και από αρετή σε αρετή, μέχρις ότου καταλήξουμε στη Βασιλεία του Θεού, της οποίας είθε όλοι ν’ αξιωθούμε δια της λυτρωτικής θυσίας και της αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.».

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ μου 8.40.
Σε όλους τους Ορθοδόξους Ναούς εορτάστηκε χαρμόσυνα η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως. Στον συγκεκριμένο Ναό πάω συχνά, αν και δεν είναι ενορία μου. Μου αρέσει, διότι παρόλο που οι ακολουθίες γίνονται στο υπόγειο -ο Ναός τώρα οικοδομείτε- έχει κατανυκτικότατα, εκκλησιαστική τάξη και υπέροχο ψάλτη. Υπήρξα κατηχητής των δύο εφημερίων του Ναού, και η γνωριμία μου οδηγεί πολλές φορές τα βήματά μου στον Ναού αυτό για να λατρεύσω τον Θεό.
Μερικές φορές τραβώ φωτογραφίες τις οποίες και δημοσιεύω.
Αν μου έστελναν φωτογραφίες και από άλλους Ναούς ευχαρίστως θα τις δημοσίευα. Ο ιστοχώρος αυτός είναι πάντα ανοικτός για συνεργασίες. Περιμένω φωτογραφικό υλικό, ανακοινώσεις κλπ.
Καλή συνέχεια της Σαρακοστής.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο και τούτο!
Σου ζητούν τα ρέστα για τις προβολές που κάνεις.
Είμαστε καλά;
Όποιους θέλεις και ότι θέλεις μπορείς να προβάλεις.
Δεν είσαι δημοσιογραφικό μπλοκ αλλά ερασιτεχνικό.
Εγώ σε ευχαριστώ για όσα υπέροχα πατερικά και θεολογικά θέματα που παρουσιάζεις εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος τι θέλει εκεί;;;
Ωραίος είναι!

Ανώνυμος είπε...

πρώτη φορά βλέπω τον τίμιο σταυρό στο σολέα άνευ του εσταυρωμένου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν θα διαμαρτυρηθώ για την προβολή των φωτογραφιών, ο κάτοχος του ιστολογίου δημοσιεύει όποιον θέλει, αλλά και αυτή η υπερβολή των φλάς σε ώρα λατρείας πώς συνάδει με την ιερότητα, την κατάνυξη, την συγκέντρωση στο μεγάλο γεγονός της ημέρας. Ή μήπως επειδή τα συνηθίσαμε στους χώρους λατρείας είναι και εποικοδομητικά του κλίματος της ιεροπρέπειας. Πόσο δύσκολο είναι το μέτρο τελικα...