Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Απάντηση σε κακοπροαίρετους ερμηνευτές των λόγων του Φωκίδος Θεοκτίστου


Απάντηση σε κακοπροαίρετους ερμηνευτές 
των λόγων του Φωκίδος Θεοκτίστου

Η Ιερά Μητρόπολις Φωκίδος, με αφορμή δημοσίευμα που παρερμηνεύει τους λόγους του Σεβ. Μητροπολίτου μας σχετικά με την έλευση Ρώσων προσκυνητών, κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την Αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, δηλώνει τα εξής:
1.   Ως Ορθόδοξοι Έλληνες έχουμε τον δικό μας Πατριάρχη, δηλαδή, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη. Αν δεν ίσχυε αυτό, η Ελλάδα θα είχε ξεχωριστό Πατριαρχείο από ετών, όμως όντας ένα Γένος, έχουμε εκεί τον προσανατολισμό μας. Υπάρχει κάποιος Αρχιερέας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος δέχεται να υβρίζουν και να συκοφαντούν τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη; Κάθε τέτοια ύβρη αποτελεί ύβρη κατά της ίδιας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, άλλωστε, ανέφερε προς τον Παναγιωτατο κατά την Ειρηνική του Επίσκεψη στο Φανάρι ότι: «Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι και θα παραμείνει αμετακίνητη και εδραία στις εκκλησιολογικές αρχές, όπως αυτές τις έχουμε από Εσάς παραλάβει» (Περιοδικό «Εκκλησία», Μάϊος 2008, σελ. 339). 

2.   Η φράση του Σεβασμιωτάτου «Δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Ρώσοι κληρικοί και λαϊκοί που δεν αναγνωρίζουν την υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου χορηγηθείσα αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας…», εξέφραζε την ιερά αγανάκτηση έναντι των όσων πολλών και αδίκων γράφονται όλο αυτό το διάστημα εναντίον του πιο ιερού θεσμού της πίστης μας.
3.   Σε καμία περίπτωση ο λόγος αυτός του Σεβασμιωτάτου δεν είχε κανονικές διαστάσεις. Εμείς δεν διακόπτουμε την κοινωνία. Αναμένουμε την επιστροφή όσων τη διέκοψαν. Ο καλόπιστος αναγνώστης θα έβλεπε πίσω από τη φράση αυτή το μεγαλείο της αγάπης του Σεβασμιωτάτου ο οποίος όντας σίγουρος ότι σε νεότερο ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ρωσίας θα αναφερόταν με «απαγορευτικό» το προσκύνημα εδώ των ομοπίστων αδελφών μας και για να μη γίνει αίτιος να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κύρος αυτής της Εκκλησίας, έκανε αυτή την αναφορά αναλαμβάνοντας την ευθύνη της μη προσέλευσης προσκυνητών. 
Ο Μητροπολίτης μας συντάσσεται πλήρως με τη γενναία στάση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος, με την αφοσίωση που απέδειξε για μια ακόμη φορά στα ιερά και τα όσια μας και με την εμπεριστατωμένη εισήγηση του ενώπιον του Σεπτού Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 12 Οκτωβρίου 2019. 
Κάθε άλλη ανάγνωση και μάλιστα που αποδίδει διχαστικό χαρακτήρα στους λόγους του Μητροπολίτου μας δεν εκφράζει το νόημα και την ουσία των λεγόμενων του.


28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να προσέχετε άλλη φορά τι λέτε Σεβασμιώτατε! Συγγνώμη δεν θα ζητήστε για την αστοχία;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δεσποτάδες που λένε πολλά και συχνά. Ο Θεόκτιστος μιλάει λίγο αλλά τους βάζει όλους στην θέση τους με τα όσα λέει.
Δεσπότης παλληκάρι που το λέει η καρδιά του.

Ανώνυμος είπε...

Ας ακούσουν του λόγους αυτού του Μητροπολίτη της Φωκίδας όσοι παρασύρθηκαν από τους Ρώσους. Να μετανοήσουν στον Κύριο με την εξαγόρευση της αστοχίας τους στον πνευματικό τους και να πειθαρχούν στους Επισκόπους τους.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ (που λέτε και σεις οι πατρινοί) αυτή είναι η «Νίκη της Ορθοδοξίας» και όχι κάποιες άλλες στα περιστύλια «λίαν πρωί» άνευ λόγου και αιτίας.
Ας το καταλάβουνε «Εμείς δεν διακόπτουμε την κοινωνία. Αναμένουμε την επιστροφή όσων τη διέκοψαν.» Οι λόγοι του Φωκίδος είναι και για τους αποστάτες «λίαν πρωί» της ενότητας της εκκλησίας.
Οι παρασυρμένοι προς αποτείχιση λαϊκοί να το κατανοήσουν ότι δεν «Υπάρχει κάποιος Αρχιερέας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος δέχεται να υβρίζουν και να συκοφαντούν τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη; Κάθε τέτοια ύβρη αποτελεί ύβρη κατά της ίδιας της Εκκλησίας της Ελλάδος.»
Όσοι πάνε ενάντια στις αποφάσεις και υποδείξεις του οικείου Μητροπολίτου τους θέτουν εαυτόν εκτός Εκκλησίας. Να το προσέξουν αυτό οι Κληρικοί και οι χειραγωγούμενοι «επαναστάτες» λαϊκοί που ονειρεύονται ότι βοηθούν στην «Νίκη της Ορθοδοξίας» πηγαίνοντας ενάντια στην απόφαση για της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Οι οικουμενιστές σχολιαστές βρήκαν την ευκαιρία να αρχίσουν τα φαναριώτικα και δεσποτοκρατικά σχόλια...

Ανώνυμος είπε...

Από πού να ζητήσει συγνώμη 12.13 και από ποιόν;
Εκφράζει ο Φωκίδος Θεόκτιστος την συντριπτική φωνή του 99.09% των Ορθοδόξων της Ελλάδας και σύσσωμης της Ιεραρχίας, εκτός δυο, που μίλησαν και μετά από αυτή, αλλά οι δυο αυτοί δεν τόλμησαν να προχωρήσουνε σε μέτρα παρά σε γραπτές δηλώσεις. Στον γνωστό ανάξιο λόγου χαρτοπόλεμο.
Κατηγορούν πολλοί τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο ως οικουμενιστή ο Πειραιώς Σεραφείμ συλλειτούργησε μαζί του στην εορτή του 13-11-2019 στην Καλαμάτα. Να σου υπενθυμίσω ότι ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος έλαβε μέρος στην Θεία Λειτουργία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην Θεσσαλονίκη που μνημόνευσε τον Κιέβου Επιφάνιο. Πήγε αγαλλομένω ποδί στην Καλαμάτα ο Σεραφείμ.
Σας περιπαίζουν ως μικρά άβουλα παιδάκια. Οι αντίθετοι μετρήθηκαν προ της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας κα έδειξαν πόσοι είναι. Μετά από αγώνα μάζεψαν 270 υπογραφές με τις οικογένειές τους μέσα.
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση αυτή είναι τελείως αθεολόγιτη και εναγκαλίζεται την αίρεση.ποιός είναι ο πιό ιερός θεσμός της πίστης μας; Αν εννοεί το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον κύριο Βαρθολομαίο, εισάγει τον αιρετικό παπισμό._ Να που έφτασαν οι θιασώτες του πατριαρχείου!! Ο πιό ιερός θεσμός της πίστης μας να θεωρείται το πατριαρχείο. Περαστικά μας λοιπόν. Να τους χαιρόμαστε. Συγχαριτήρια και στον εμπνευστή της απάντησης. Την ευχή του Βαρθολομαίου να έχει, μπορεί να τον κάνει και δεσπότη κάποια στιγμή. Όλως ευστόχως.

Ανώνυμος είπε...

Οι οικουμενιστές σχολιαστές βρήκαν την ευκαιρία να αρχίσουν τα φαναριώτικα και δεσποτοκρατικά σχόλια...
Και οι άλλοι τις γνωστές σας αντιεκκλησιαστικές βλακείες που στηρίζονται στην αμάθεια και τον φανατισμό που σας καλλιέργησαν γνωστοί βολεμένοι ιερείς μισθοσυντήρητοι του δημοσίου και ευεργετημένοι εκ των τυχηρών.
Είσθε όλοι σας για κλάματα. Μόνο μακριά σας από τους μεν και του δε υπάρχει σωτηρία.

Ανώνυμος είπε...

Ψευδοστουδίτη σταμάτα να προκαλείς με το αντίθετο απ' ότι είσαι ψευδώνυμο!!!

Απο εδώ και πέρα να υπογράφεις " βαμμένος Οικουμενιστής".

Σύμφωνοι;

Ανώνυμος είπε...

Μίλα συγκεκριμένα και όχι θολά ανώνυμε 2:48 μ.μ.
Ποιές είναι οι "αντιεκκλησιαστικές βλακείες";

Ποιοί παίρνουν τυχερά;

Μην κατηγορείς χωρίς να ξέρεις με ποιόν μιλάς και τί έχει κάνει.

Εκτός και αν είσαι χριστιανομάχος βαλτός...

Ανώνυμος είπε...

Ιερά αγανάκτηση ένοιωσε ο Σεβασμιώτατος, για όσα πολλά και άδικα γράφονται εναντίον του "πιό ιερού θεσμού της πίστης μας".
Ας γνωρίζη ο Σεβασμιώτατος ότι κι εμείς αγανακτούμε, όταν βλέπουμε "τον πιό ιερό θεσμό της πίστης μας" να αγκαλιάζη, να φιλά τον Πάπα, να συμπροσεύχεται μαζί του στον Αγιο Πέτρο και αλλού, να προσκαλή Καρδιναλίους στην Θρονική Εορτή του Φαναρίου, να συμμετέχη σε εκδηλώσεις με Σχισματικούς, Αιρετικούς, Αλλοθρησκους, να φωτογραφίζεται με γυναίκες "Αρχιεπισκόπους", να ανέχεται τους συνεργάτες του να τον προβάλλουν ως "Πρώτον άνευ ίσων", και άλλα παρόμοια.
Ο Σεβασμιώτατος αγανάκτησε μία φορά, ο πιστός λαός αγανακτεί κάθε μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Πες μας τώρα οτι δεν παίρνουν τυχερά κάποιο παπάδες... Πές το μας και αυτό!!!! Μάλλον ζείς σε άλλο κόσμο ή το τυχερό είναι ακόμα στην τσεπούλα σου!! Σοβαρέψου λιγάκι κύριε φαναριώτη και μην αλλάζεις την κουβέντα. Επ. Ρεμ.

Ανώνυμος είπε...

Ως Ορθόδοξοι Έλληνες, άγιε Φωκίδος, ανήκουμε στην ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ Εκκλησία της Ελλάδος που διοικείται από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας και την εντολοδόχο της Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Δεν έχουμε πατριάρχη αλλά πρώτο μεταξύ ίσων, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ψευδοστουδίτη πάλι προκαλείς με την υπογραφή που έβαλες;

"Οικουμενίσταρος" να υπογράφεις από τούδε και εξής!!!
Αυτό σου ταιριάζει.

Ανώνυμος είπε...

Γράφε όσες σαχλαμάρες θες 6.26 αντιπροσωπεύουν εσένα.
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες αδελφέ εν Χριστώ 6.26 έχομε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ο οποίος είναι Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της ιεραρχίας και της Διαρκούς.

α. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ την Κυριακή 10-11-2019 ως γράφει η Καθημερινή των Αθηνών:
«Το όνομα του Μητροπολίτη Επιφανίου Κιέβου ακούστηκε για πρώτη φορά στον καθεδρικό ναό της Αθήνας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος μνημόνευσε το όνομα του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, στα Δίπτυχα κατά τη διάρκεια της σημερινής αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
Δια της μνημόνευσης του Επιφανίου, επισφραγίζεται και τυπικά η αναγνώριση της νέας Εκκλησίας, αναγνώριση την οποία πρώτη από όλα τα Πατριαρχεία και τις αυτοκέφαλες Εκκλησίες πραγματοποίησε η Εκκλησία της Ελλάδος.
Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.» https://www.kathimerini.gr/1051068/article/epikairothta/ellada/mnhmoneyse-ton-kievoy-epifanio-o-arxiepiskopos-ierwnymos

β. Στην Έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (12/10/2019) γράφει το Δελτίο Τύπου της Ιερας Συνόδου:
«Ο Μακαριώτατος έκανε σύντομη αναφορά στον συνοδικό θεσμό και την διοικητική οργάνωση της Εκκλησίας, καθώς και στον θεσμό της Αυτοκεφαλίας. Σημείωσε δε ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας παρέμενε πάντοτε στην κανονική εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο παραιτήθηκε εκ της κανονικής του δικαιοδοσίας, για να ενταχθεί στην κοινωνία των αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, πράξη την οποία το Πατριαρχείο Μόσχας αποδοκιμάζει ως αντικανονική, σαν να ανήκε κανονικώς σε αυτό.
Τέλος, αφού χαρακτήρισε την ανακήρυξη της εκκλησιαστικής Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας ιδιαιτέρως επωφελή για την Ορθόδοξη Εκκλησία και πολύτιμη για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο αδελφών αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, της Μεγάλης Ρωσίας και της Ουκρανίας, εισηγήθηκε «την αναγνώρισιν υπό της ημετέρας Εκκλησίας της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της ανεξαρτήτου Δημοκρατίας της Ουκρανίας».
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=2531&what_sub=d_typou

γ. Διάβασε το ρεπορτάζ που γράφει «Την θεία λειτουργία τέλεσε, με την άδεια και ευλογία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, (στον ναό αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως) ο μητροπολίτης Βινίτσης και Μπάρσκι Συμεών, της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Μαζί του, συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Περεγιεσλάβ – Χμελνίτσκι και Βυσνέβσκι Αλέξανδρος και ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος (ο οποίος είναι βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. Ιερωνύμου Β΄).
https://arxon.gr/2019/11/με-λειτουργία-στα-ουκρανικά-άρχισε-το/

Από τα παραπάνω είναι Βέβαιο ότι η ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ Εκκλησία της Ελλάδος ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ τα όσα έκανε πράξη ο Φωκίδος κ. Θεόκτιστος ο οποίος υπάκουσε στον Αθηνών ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Στουδίτη κι άστους όλους αυτούς τους "δήθεν" να σε λοιδωρούν όσο θέλουν. Καλή τους αποτείχιση, ει δυνατόν ΧΘΕΣ.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

7.19 κ 1.25
Εγκλημα -λεγει ο Αγ.Ιωαννης Χρυσοστομος-ειναι οι διαιρεσεις.
Η διασπαση κ μονον ειναι σημειον πλανης.

Και μη ξεχνατε,πως αφαιρουμενης της αντιδρασης ,οδηγουνται τα πραγατα στη σταδιακη υποδουλωση.

Ανεκαθεν η Ορθοδοξη Εκκλησια ελαμβανε υπ'οψιν το φρονημα και την συνειδηση του πιστου λαου.
Η εκκλησια ομως αυτη ,συνερχομενη εν συνοδω διασφαλιζε και το δογμα και τα υπολοιπα θεματα ευταξιας και ανακηρυξης Αυτοκεφαλιων,οταν προεκυπταν διχοστασιες.Αλλιως,στην προκειμενη περιπτωση,,,,
Οδηγουνται οι εκκλησιες σε δια-μαχη, σε διαμαχη.
Και ενω οι Ορθοδοξοι μελεταγαμε τις απωλειες,
καποιοι κανουν διδαχη τον τρομο και τον φοβο των θρονων!


Αυτη ειναι η προσηλωση των πιστων στο δογμα:
''Κανεις δεν ερχεται προς Τον Πατερα,αν δεν περασει απο Εμενα ''ειπε Ο Κυριος Ιωαν14-6]

Ανώνυμος είπε...

Οικουμενιστή ανώνυμε 12:07 π.μ.

Τον Ψευδοστουδίτη δεν τον λοιδωρεί κανένας!

Του βγάζουν απλά τις ψευδέστατες φαντασίες που έχει και προσπαθεί να απατήσει τον κόσμο ότι μπορεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τους αγωνιστικούς για την Πίστη Στουδίτες, αυτός ο οικουμενιστής και φαναριολάτρης!

Οι Στουδίτες ήταν το Ακριβώς Αντίθετο!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ακολουθήσω τον κατήφορό σας 12.25 μμ. Η αλήθεια δεν έχει ανάγκη υπερασπίσεως. Είναι εις όλους γνωστό ότι ημείς οι φίλοι του Φαναρίου έχουμε ευγένεια. Την αγωνιστικότητα των Στουδιτών δεν θα την διδάξουν πρώην πιστοί της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και νυν αποτειχισμένοι οι οποίοι δεν διαθέτουν Φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος. Μετά την επιστροφή σας και της Χρίσεως δια του Αγίου Μύρου τα λέμε ξανά.
«αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού».
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Ψευδοστουδίτης είσαι, ψέμματα θα γράφεις συνέχεια!

Πρώτο Ψέμμα: Δεν είμαι αποτειχισμένος! Ψεύδεσαι λοιπόν ασύστολα!

Δεύτερον Ψέμμα: Η αποτείχιση απο αιρετικούς επισκόπους που διδάσκουν αίρεση, δεν βγάζει εκτός Εκκλησίας και γι' αυτό δεν χρειάζεται επιστροφή στην Εκκλησία και Χρίση δια του Αγίου Μύρου!

Επιστροφή στην Εκκλησία και βάπτισμα χρειάζονται οι αιρετικοί προτεστάντες και παπικοί που ο λατρευτός Βαρθολομαίος σου, ονομάζει κυριολεκτικά Εκκλησίες!

Τρίτον Ψέμμα: Η ευγένεια του Φαναρίου είναι αυτή που απειλεί τους Ορθοδόξους που αγωνίζονται αντιοικουμενιστικά; Απο ευγένεια το κάνει; Απο ευγένεια το Φανάρι αφόρισε όσο εξαρτιόταν από δαύτο, μεγάλο Ορθόδοξο Θεολόγο της Εκκλησίας μας που σέβονται και τιμούν όλοι οι ενσυνείδητα πιστοί της Εκκλησίας που έχουν ορθόδοξο πνεύμα;

Τέταρτον Ψέμμα: Οτι προσπαθείς να πεις ότι μιλάς σε αιρετικό, ενώ μιλάς σε Ορθόδοξο που αγωνίζεται αντιαιρετικά!

Τέλος το χωρίο που προσπαθεί άγαρμπα και άκαιρα να εφαρμόσεις σε Ορθόδοξο «αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού», έπρεπε να εφαρμόσει το λατρευτό σου Φανάρι σε πλείστες περιπτώσεις αιρετικών πραγματικών, αλλά συνέβει το αντίθετο δηλαδή να τους αναγνωρίζει και εκκλησιαστικά!

Ω της υποκρισίας και του ψεύδους σου Ψευδοστουδίτη οικουμενιστή!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι «ορθόδοξος» αλλά κακόδοξος. Ο Στουδίτης καλά τα γράφει. Αφού διαφωνείς με τις αποφάσεις της Εκκλησίας σε κάνω για «ορθόδοξο» προτεστάντη το λιγότερο. Πρόσεξε να ακούς και να συμβαδίζεις με την διοικούσα Εκκλησία γιατί είσαι ένας από τους χριστιανούς οικουμενιστές. Είσαι παρασυρμένος και χαμένος.

Ανώνυμος είπε...

«αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού»
Όταν έλθεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία 3,38 σωφρονισμένος και ιματισμένος τα λέμε ξανά.
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ο οικουμενιστής ανώνυμος που ψέλλισε το σχόλιο 6:40 μ.μ. θα ήταν ζαλισμένος και δεν θα καταλάβαινε τί έγραφε...
Διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω τις αντιεξκλησιαστικές σαχλαμάρες που γράφει για τον Ορθόδοξο 3:38 μ.μ.!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο οικουμενιστής 6:40 μ.μ. προσπαθεί ανεπιτυχώς να μιμηθεί τον Ορθόδοξο 3:38 μ.μ., που σωστά ονόμασε τον "στουδίτη" ως Ψευδοστουδίτη!!

Αλλά ο Ορθόδοξος 3:38 μ.μ δίκαια τον ονόμασε Ψευδοστουδίτη. (Ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με τους αγωνιστικούς Στουδίτες). Ενώ ο ίδιος άδικα, κουτά και ανορθόδοξα ονομάζει τον Ορθόδοξο ως "κακόδοξο"!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωφρονισμένος και ιματισμένος και χωρίς ψέματα εσύ ψεύτη Ψευδοστουδίτη πρέπει να επιστρέψεις στην Ορθοδοξία!

Μπέρδεψες την Ορθοδοξία με τις καρέκλες και την κοσμική δύναμη των ομοϊδεατών σου οικουμενιστών δεσποτάδων!!!.....

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

...Ινα θεωρωσι την δοξαν την εμην ην εδωκας μοι!
Ιω.17:15,24}
?????????????????????????????????????????

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Αλλα μη λογομαχειτε ποιος ειναι ορθοδοξος και ποιος δεν ειναι νορμαλ....ορθοδοξος!
Ετσι ειπε καποιος οικουμενιστης:
''Δεν χρειαζεται να εχουμε κοινο δογμα για να συμπροσευχομαστε,η Ορθοδοξια,προσφερει αγαπη στους ετεροδοξους.
Για την ε ι ρ η ν ι κ η συνυπαρξη εκφραζεται με συμπροσευχη και διαλογο,ενω αν σταματησει η συμπροσευχη,αυτο ειναι Αιρεση!
Αν λοιπον σταματησει ο Οικουμενισμος αυτο θα ηταν αιρεσις?
Τωρα μπορειτε να ξεχωρησετε ποιος ειναι ο νορμαλ Ορθοδοξος!-