Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ας αγωνισθούμε - Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης

Ας αγωνισθούμε, παιδιά μου, τώρα περισσότερο και η ωφέλεια θα είναι πολύ μεγάλη. Κανείς δεν βρίσκει Χάρι, εάν δεν κοπιάση. Κι ο γεωργός, εάν δεν γεωργίση το χωράφι του, καρπό δεν θα δη. Όταν η νηστεία μας συμπορεύεται, ενισχύεται, πλαισιώνεται με προσευχή, με μελέτη, με νήψι, με εκκλησιασμό, με εξομολόγησι, με θεία μετάληψι, με καλά έργα και δη ελεημοσύνη, τότε ολοκληρώνεται η ομορφιά της προετοιμασίας της ψυχής για την υποδοχή της Μεγάλης Εβδομάδος. Τότε θα νοιώσουμε τα Άγια και Σεπτά Πάθη του Χριστού εντονώτερα, διότι η καρδιά μας θα μαλακώση, θα αλλοιωθή και θα γνωρίση πόσο άπειρη είναι η αγάπη του Θεού στον άνθρωπο. Τότε θα ζήσουμε μέσα μας πολύ δυνατά την Αγία Ανάστασι, θα την πανηγυρίσουμε θεοπρεπέστατα και θα συνεορτάσουμε μαζί με τους αγγέλους το Άγιον Πάσχα. Αμήν.   
Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που η διάθεση για αγώνα. Οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί ταγοί μας κάνανε άβουλα νούμερα.

Ανώνυμος είπε...

Κανεις μας δεν εχει διαθεση.ετσι ειναι μετα την πτωση η φυσι του ανθρωπου.ας τη ζητησουμε απο τον Κυριο,ας κοπιαζουμε εστω ανορεκτα και ο Χριστος μας θα μας τη δωσει σιγα-σιγα.αλλωστε τρωγωντας ερχεται η ορεξη,που λεει και η παροιμια.ας στηριξουμε τις ελπιδες μας στον Θεο και ας μη ξεχναμε οτι δε φταιει η κριση,αλλα εμεις ειχαμε καλομαθει σαν εκκλησια.δειτε τους παλαιοτερους χριστιανους,παντα μες στις θλιψεις και τους διωγμους,αλλα ερρυσατο αυτους ο Κυριος,οχι μονο στην εδω ζωη,αλλα κυριως για την αλλη.

Ανώνυμος είπε...

Mήπως να μη ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους και να κοιτάξουμε τα χάλια μας; Ο Θεός να μας ελεήσει

Ανώνυμος είπε...

Μιά απορία έχω εδώ και καιρό..μου κάνει εντύπωση πως ζούσαν οι πρώτοι χριστιανοί και δεν μάλωναν μεταξύ τους;Αν ζούσαμε στις κατακόμβες όλον αυτό τον καιρό όλοι μαζί θα σκότωνε ο ένας τον άλλον..Κατά τα άλλα είμαστε και λεγόμαστε χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

ενα πρώτο βημα ειναι να συνειδητοποιησουμε οτι εχουμε αποσταση απο τους πρωτους χριστιανους.

ενα δευτερο ειναι να προσπαθησουμε χωρις περιττες δικαιολογιες να επιστρεψουμε στην εκκλησια ως κοινωνια ενοτητας και αγαπης εν Χριστω

και ενα τριτο να παρουμε αποφαση οτι μαλωνοντας,διεκδικοντας ανταγωνιζομενοι χάνουμε .Αντι να επιτρεπουμε το διαιρει και βασιλευε να το αντιστρεψουμε για να ζουμε ελευθερα εν Χριστω και οχι ασυδοτα

Ανώνυμος είπε...

Eυχαριστώ πολύ 1:50!