Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ο Θεός όμως δια της Αναστάσεώς του "καταδικάζει" τους ανθρώπους εις Αθανασίαν. - Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς

Οι άνθρωποι κατεδίκασαν τον Θεόν εις θάνατον , ο Θεός όμως δια της Αναστάσεώς του "καταδικάζε" τους ανθρώπους εις Αθανασίαν.
Δια τα κτυπήματα τους ανταποδίδει τους εναγκαλισμούς,δια τας ύβρεις τας ευλογίας, δια τον θάνατον την Αθανασίαν.
Ποτέ δεν έδειξαν οι άνθρωποι τόσον μίσος προς τον Θεόν όσον όταν Τον εσταύρωσαν, και ποτέ δεν έδειξεν ο Θεός τόσην αγάπην προς τους ανθρώπους, όσην όταν ανέστη.
Διά τούτο,δια την ανθρωπίνην ύπαρξιν ο Αναστάς Κύριος είναι τα πάντα εν πάσιν εις όλους τους κόσμους.
Αυτός είναι όλη η Αγάπη μας , όλη η Αλήθειά μας, όλη η Χαρά μας,όλον το Αγαθό μας,όλη η Ζωή μας, η Αιώνια Ζωή εις όλας τας θείας αιωνιότητας και απεραντοσύνας.
Δια τούτο και πάλιν, και πολλάκις και αναρίθμητες φορές:
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς

4 σχόλια:

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!

Μαρία είπε...

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!Σε μια ομιλία άκουσα πως ο άνθρωπος είτε το θέλει είτε όχι είναι καταδικασμένος να ζει για πάντα.Θάνατος δεν υπάρχει!!Στην ίδια ομιλία(η ζωή μετά τη ζωή του πατέρα Νίκωνα)έλεγε πως όπως το έμβρυο είναι μέσα στην κοιλιά και δε θέλει να έρθει σ'αυτόν τον κόσμο,αλλά όταν έρχεται εδώ περνάει καλά κ δε θέλει να ξαναφύγει,έτσι κι εμείς δε θέλουμε να περάσουμε στην ζωή μετά το θάνατο,αλλά όταν θα τη γευτούμε δε θα θέλουμε να την αποχωριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά σε Όλους! Αληθώς ο Κύριος!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!
Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους!

Μαρία μου
Αυτά με το βρέφος που δεν θέλει να γεννηθεί διότι φοβάται αλλά όταν γεννηθεί μένει έκθαμβο από την ομορφιά του κόσμου στον οποιον βρέθηκε, είναι λόγια σε ελεύθερη απόδοση από τον Αββά Ισαάκ το Σύρο