Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

"Έφυγε" ο παπά-Στρατής, ο φύλακας των μεταναστών

Έφυγε σε ηλικία 57 ετών ο ιερέας-προστάτης των μεταναστών στη Λέσβο, ο παπά Στρατής, νικημένος από τον καρκίνο. Υπολογίζεται πως όλα αυτά τα χρόνια, βοήθησε περίπου δέκα χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων μερικών ντόπιων που ήρθαν σε δυσχερή θέση.

Στις 25 Αυγούστου έγραφε:
"Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σήμερα φεύγω στο νοσοκομείο για το καινούργιο πρόβλημα καρκίνου που μου βρήκαν. Παρακαλώ πολύ για μια προσευχή και πιστεύω ότι γρήγορα θα γυρίσω δυνατός κοντά σας. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους ενορίτες μου για την αγάπη και την συμπαράσταση που μου δείχνουν. Επίσης,θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι του κόσμου,οι άνθρωποι του πολέμου,τα παιδιά που αναζητούν την ελπίδα είναι αδέρφια μας και η Αγκαλιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να τους δίνει την ελπίδα για την επόμενη μέρα. Σας προτρέπω να αγωνίζεστε όσο μπορείτε καθημερινά, για την ειρήνη και την αγάπη.Μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι".
Ο William Spindler, πρώην δημοσιογράφος που άφησε την καριέρα του στο Λονδίνο και έγινε εθελοντής της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες ετοίμασε πρόσφατα ένα εξαιρετικό αφιέρωμα γ με τον τίτλο "Ένας καλός Σαμαρείτης στην Ελλάδα":

"Όταν θα δεις έναν άνθρωπο που τον ξεβράζει η θάλασσα ένα πρωί στα παράλια της Λέσβου και ένα παιδί και μια μάνα να κλαίει δεν θα ανοίξεις ποτέ το στόμα σου να ρωτήσεις άμα είναι χριστιανοί για να τους ταΐσεις" έλεγε.
"Σ’ αυτή τη γη που είμαστε και ζούμε ήρθαμε για να είμαστε χρήσιμοι. Η ζωή μας είναι πολύ μικρή. Ας την καταναλώσουμε κάνοντας καλό". 


Πηγή: ΝΟΟΖ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος αυτός Ιερεύς ο οποίος αντιμετώπισε τον Ρατσισμό και την ξενοφοβία ως τα καταδίκασε η Εκκλησία ως Αίρεση δηλαδή και ακούμπησε επάνω στον πονεμένο άνθρωπο, είμαστε βέβαιοι ότι βρίσκεται ήδη πλησίον της Αγάπης Του, αυτής της αγάπης την οποία εκήρυξε και έπραξε!!!