Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

"ΠΑΡΙΑΝΑ" 40 ΧΡΟΝΙΑ Προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάρου



"ΠΑΡΙΑΝΑ"   40 ΧΡΟΝΙΑ
Προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάρου

"…Χαίρω που έφτασα, Θεού συνεργούντος, έως εδώ. Το 2019 συμπληρώνεται μία 40ετία  γόνιμης σταδιοδρομίας του υπογραφομένου, τόσο στον εκδοτικό όσο και στον συγγραφικό τομέα. Εσείς οι αφοσιωμένοι συνδρομητές και αναγνώστες των «Παριανών»,  θιασώτες του πνευματικού πολιτισμού της Πάρου, συνεχίστε, παρακαλώ, να ενισχύετε το έργο μας ποικιλοτρόπως ώστε να δίνουμε, με την συμπαράστασή σας, τη μαρτυρία ότι ζουν οι πρόγονοί μας στην εποχή μας μέσα από την ποικιλία τους που είχαν δημιουργήσει, όσα ήταν άξια να διατηρηθούν και στο μέλλον, σεβόμενοι τις θυσίες τους, την αγάπη τους προς τη γενέτειρά τους, τα όσα άφησαν φεύγοντας από τη γη αυτή, για να τα απολαμβάνουμε εμείς σήμερα οι επιγενόμενοι, υλικά ή πνευματικά αγαθά, τέχνη, ιστορία, πολιτισμό, όχι τυχαία αλλά αιώνια και πανανθρώπινα…."
Νίκος Χρ. Αλιπράντης


Κυκλοφόρησε το τεύχος
Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019
του περιοδικού  "ΠΑΡΙΑΝΑ"

Με αναφορές στην ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία, τα Γράμματα και την Τέχνη της Πάρου και Αντιπάρου.  

Ιδιοκτήτης, εκδότης διευθυντής
Νίκος Χρ. Αλιπράντης
Δερβενακίων 57,  172 37  Υμηττός
Τηλ: 2107625248

Ο κ. Νίκος Αλιπράντης, είναι Φιλόλογος, ιστορικός, λογοτέχνης και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στις Λεύκες της Πάρου το 1940. Εκδίδει και διευθύνει το περιοδικό «Παριανά» από το 1979. Έχει γράψει ποίηση, καθώς και ιστορικές και γλωσσολογικές μελέτες για το Αιγαίο, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Τύπο.

2 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια. Το έργο σας δύσκολο. Οι καρποί του θα φανούν στο μέλλον, και τότε θα σας ευγνωμονούν οι συμπατριώτες σας περισσότερο από ότι σήμερα, για την ουσιαστική αυτή συμβολή σας επί 40 έτη στην προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάρου. Δεν είμαι Παριανός αλλά Πατρινός, δεν έχω έλθει στο νησί σας, γνωρίζω όμως από το περιοδικό σας περισσότερα για την Πάρο και την Αντίπαρο από όσα για την πόλη που γεννήθηκα και κατοικώ.
Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα περιοδικά γράφουν ιστορία γιατί καταγράφουν την ιστορία. Είναι άθλος να βγαίνει επί 40 χρόνια και πρέπει κάθε τιμή και έπαινος στον υπεύθυνο.