Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Είμαι ποιμένας, όχι... 'πρίγκηπας' - Paul D. Etienne


Είμαι ποιμένας, όχι... 'πρίγκηπας' 
  Paul D. Etienne

 Ο Αρχιεπίσκοπος του Σιάτλ, Paul D. Etienne, δήλωσε ότι δεν θα ζήσει στο αρχοντικό των 9000 τετραγωνικών ποδιών (836 τ.μ.), που πολλοί από τους προκατόχους του ονόμαζαν σπίτι!
Σε επιστολή που έστειλε στον κλήρο και στους χριστιανούς της επισκοπής του στις 3 Σεπτεμβρίου (την πρώτη του ημέρα ως ποιμένα της Αρχιεπισκοπής του Σιάτλ) ο Αρχιεπίσκοπος έγραψε : «Παρ’ ότι το Connolly House φιλοξενεί τους Αρχιεπισκόπους από το 1920, δεν θα είναι σπίτι και για μένα. Προτιμώ να ζήσω μια πιο απλουστευμένη ζωή», εξήγησε, προσθέτοντας ότι ελπίζει να βρει σύντομα μια εναλλακτική λύση.
«Εν τω μεταξύ θα διερευνήσω την δυνατότητα πώλησης του Connolly House ώστε να βοηθηθεί η χρηματοδότηση των μεγάλων αναγκών σε όλη την Αρχιεπισκοπή», έγραψε.

Το ακίνητο έχει εκτιμώμενη αξία 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Το σπίτι αυτό δεν αντιπροσωπεύει ποιος είμαι», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Paul Etienne, σε συνέντευξή του. «Νομίζω ότι οι εποχές όπου οι επίσκοποι ζούσαν με τρόπο "αρχοντικό", και που ήταν πολύ ανώτερος από τον τρόπο ζωής της πλειοψηφίας του λαού, εκείνες οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...
«Είμαι ποιμένας, όχι πρίγκιπας», πρόσθεσε, «και θέλω να ζήσω με τρόπο που να αντιστοιχεί και να μοιάζει περισσότερο με τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποί μου».
Ο Αρχιεπίσκοπος Paul Etienne δήλωσε ότι ο τρόπος και το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου τον επηρέασε. Μέτα την εκλογή του, το 2013, ο Πάπας επέλεξε να ζήσει σε ξενώνα του Βατικανού και όχι στο Αποστολικό Παλάτι.
Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η απόφασή του αυτή «δεν αποτελεί απόρριψη του τρόπου ζωής των προηγούμενων επισκόπων».
«Δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά είμαστε και ζούμε μια διαφορετική εποχή σήμερα, και θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι είμαι πρόθυμος να εξετάσω τα πάντα -συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού στο οποίο ζω- για να ανανεωθεί η εδώ τοπική Εκκλησία.
Οι επίσκοποι αντιμετωπίζουμε σήμερα μία πρόκληση: Να αποκαταστήσουμε και να αναζωογονήσουμε την αξιοπιστία μας», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Paul Etienne δήλωσε ότι η απόφασή του να μην ζήσει στο αρχοντικό αντικατοπτρίζει ποιος είναι και πώς πιστεύει ότι ένας επίσκοπος καλείται να ζήσει, καθώς και την ανησυχία του για το περιβάλλον.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά την είδηση και οι δικοί μας δεσποτάδες κατοικούν σε φτωχόσπιτα όπως αυτά των λαϊκών στρωμάτων των βορείων προαστείων όπως Λάτση, Αγγελόπουλου, Βαρδινογιάννη κλπ κλπ. αυτό έχει ως συνέπεια όταν πηγαίνει η φτωχολογιά για να ζητήσει βοήθεια βλέποντας την εσωτερική λιτότητα των σπιτιών και των γραφείων να προσφέρουν αντί να πάρουν.
Ονειροπόλος

Ανώνυμος είπε...

Τα μαθήματα μας τα δίνουν οι αιρετικοί παπικοί.
Πονάει αλλά έτσι είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας δίνουν κανένα μάθημα οι αιρετικοί παπικοί.
Έχουμε τόσους αγίους της Αγίας Ορθοδοξίας μας που δεν έχουμε ανάγκη για να πάρουμε μάθημα από κανένα παπικό και άλλο αιρετικό.

Ορθόδοξος Χριστιανός