Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

"ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!"

Χαίρε!
σου στέλνω μία φωτογραφία από σήμερα.
Ευτυχώς ο κόσμος δεν έβαλε μάσκα στο Ναό εκτός 3 ατόμων!
Σε παρακαλώ βάλτη με τίτλο  "ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!"
Και για μουσική υπόκρουση Γιάννης Μηλιώκας - Greco Maskara(1990)

Καλό Δεκαπενταύγουστο


49 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Λυπούμε που ο κόσμος δεν έβαλε μάσκα. Χθες στην Λευκωσία όπου ήμουν, και σήμερα στην Λάρνακα έβαλα μάσκα, όπως και όλοι οι συμπροσευχόμενοι αδελφοί.
Το έγραψα σε σχολιασμό μου χθες, http://anastasiosk.blogspot.com/2020/08/blog-post_54.html υπάρχει διαφορά στην υπευθυνότητα των Κυπρίων από την ανευθυνότητα πολλών πολιτών της Ελλάδος.
Τα 110 χθεσινά κρούσματα στην Ελλάδα δεν λένε τίποτα;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν αρκούνε οι ανακοινώσεις πρέπει να γίνουν έλεγχοι. Ας κάνουν τα παλικάρια στο σπίτι τους. Αυτό τι ‘’ευτυχώς’’ δεν μου άρεσε.

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο το αφιερώνω στον αποστολέα του θέματος. Του πάει γάντι.
Καλή μετάνοια.
π. Ανδρέας

Ανώνυμος είπε...

Κι΄εσύ με την μάσκα του Ζορό είσαι; Κρίμα και πάλι κρίμα...Μέσα στον Ναό του Θεού να κυκλοφορούν οι πιστοί με μανδύα απίστων ! Καί δεν μου λές υπάρχει καμία στατιστική μόλυνσης από εισερχόμενους - εξερχόμενους από τήν Εκκλησία; Δηλαδή τόσοι μπήκαμε μετρημένοι και καθαροί και όταν βγήκαμε από την Εκκλησία πάλι μετρηθήκαμε και βρέθηκαν τόσοι μολυσμένοι; Υπάρχει τέτοια μέτρηση; ΟΧΙ ! Καί όχι μόνο αυτό, αλλά εσύ ώς φανατικός οπαδός τής μάσκας κάθεσαι και διαγράφεις όσους έχουν αντίθετη γνώμη ώστε να μη ακουσθεί τίποτα άλλο παραέξω...Καί είναι αυτό δίκαιο και Χριστιανικό; Μετά φώναζες πρό ετών ότι σε αδικήσανε...Θού Κύριε.
Χ..

Ανώνυμος είπε...

Ενας πολύ γνωστός ιατρός ιερέας ιεραπόστολος με τον οποίο δεν συμφωνώ σε πολλά, είπε σωστά ότι άλλο τα κρούσματα και άλλο τα περιστατικά που φθάνουν στο Νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Χρειάζεται να τα ξεχωρίσουμε διότι όπως είπαν ειδικοί (ανέφερε μια ειδική καθηγήτρια) η μολυσματικότητα του ιου μειώνεται ακόμα και με άνοδο 1 βαθμού κελσίου, πρόσθεσε ο ιερέας και ιατρός.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 2 Αυγούστου 2020 - 1:24 μ.μ.

Καμία σχέση η μάσκα του Ζορό με αυτή. Το επίπεδο γνώσεως σου είναι στις παιδικές ταινίες που έβλεπες. Δικαίωμά σου. Τώρα που το καλοσκέφτομαι… ο Ζορό φορούσε μάσκα για να σώσει κάποιους. Έτσι και αυτή η μάσκα σώζει όποιον την φοράει και τους πλησίον του.

Στατιστικές δεν γνωρίζω, κάποιες διεθνείς ειδήσεις όπως αυτή: «Μάθημα πανδημίας» http://anastasiosk.blogspot.com/2020/05/blog-post_316.html
όπου ο επίσκοπος Ζβενίγκοροντ (Πατριαρχείο Μόσχας) Πιτιρίμ Τβορογκόφ, Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας
ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μολύνθηκε μέσα στην εκκλησία.
Καθώς και το «Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Λαύρας του Αγίου Σεργίου από κορονοϊό»
http://anastasiosk.blogspot.com/2020/05/blog-post_1.html

Τέλος, διάβασε την προτροπή της Εκκλησίας, ώστε να μάθεις να υπακούσεις στα όσα λέγει Συνοδικά η Εκκλησία, και να μην δίνεις σημασία σε όσους θέλουν να υποκαταστήσουν την εκκλησία. «Παραμυθητικός Λόγος της Ι. Συνόδου προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα»
http://anastasiosk.blogspot.com/2020/04/blog-post_555.html

Τα υπόλοιπα τα είπαμε πολλές φορές.

Ανώνυμος είπε...

Η μάσκα να είναι προαιρετική....
Πολλοί υποφέρουν από τη χρήση της..
Πάντως ο Ναός είναι οίκος χάριτος..οι εικόνες ζωντανές....
Βεβαίως μια αυτοπροστασία δεν πειράζει... αλλά όχι μασκαράδες με το ζόρι όπως είπε καί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου..

Ανώνυμος είπε...

Μακριά από τούς Ιερούς Ναούς, τίς Ιερές Εικόνες,την Θ. Κοινωνία να γλιτώσετε.....
Μην μπαίνετε στο δίλημμα κολαω δεν κολαω..... μάσκα ή όχι....
Μακριά μακριά να σωθείτε....

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω πολλές επιφυλάξεις για τις διάφορες ειδήσεις απο διάφορες πηγές και για τα διάφορα νούμερα απο μας δίνει ο καθένας για τους θανάτους απο κορωνοϊο.
Αυτά που έγραψες διαχειριστή θέλουν έλεγχο πριν τα πιστέψεις.

ELIZA PURMANN είπε...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΕΚΕΙ, ΌΠΟΙΟΣ ΞΈΡΕΙ ΠΟΎ ΜΠΑΊΝΕΙ, ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΕΠΊΓΝΩΣΗ, ΣΕ ΠΟΙΌΝ ΠΙΣΤΕΎΕΙ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ, ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΎ. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ, ΕΞΩ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.
ΚΑΘΕ ΑΠΟΚΛΙΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΌ Ή ΌΧΙ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΤΕΛΟΣ!
ΚΑΙ ΌΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΆΛΑΒΕ!
ΟΙ ΆΛΛΟΙ, ΖΉΣΤΕ ΣΤΟ ΦΌΒΟ ΚΆΘΕ ΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΙ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ.
(Και μετά να έχετε μούτρα να ζητήσετε από τον Χριστό να σας......γιατρέψει, αφού Τον ποδοπατήσατε και Τον υποτιμήσατε, ανελέητα και αφιλότιμα και φαρισαϊκά!)

ELIZA PURMANN είπε...

Και κάτι άλλο. Όπως προκύπτει από τις....Δελφικού τύπου απόψεις περί μάσκας, της Π.Ο.Υ., η προστασία που προσφέρουν και για την οποια, ΟΛΟΙ ΚΟΠΤΕΣΘΕ, ΟΥΔΟΛΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΤΕΣΤ...ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΌ ΚΩΡΟΝΟΪΟΥΣ....
Και, αν δεχτούμε πως η μασκα προστατεύει,ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΥΓΙΗ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ.
Ε ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΠΑΣΧΩΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!
ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΕΤΟΙΜΟ".ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ....ΑΠΌΧΗ!
ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟΥ ΟΠΟΥ Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΌΠΟΥ Η ΜΑΣΚΑ, ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ!
ΚΑΙ,ΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ;;;
ΆΛΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΆΛΑΛΑ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣΑΝΙΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΚΑΡΔΙΑΣ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ. ΑΛΛΆ....ΑΠΚ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΚΟΛΛΑΜΕ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΎ, ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!
ΑΛΛΟΥ Ο ΣΤΟΧΟΣ!ΠΟΛΛΆΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ, ΕΠΙΔΗΜΙΑ.
ΚΑΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ.....ΜΑΣΑΜΕ, ΕΜΕΊΣ, ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τα νούμερα των «κρουσμάτων του κορονοϊού» είναι ψεύτικα.

Άνθρωποι που εργάζονται στα νοσοκομεία μας είπαν:
1. Όποιος έχει ένα απλό πυρετό τον καταγράφουν ως κρούσμα.
2. Δεν κάνουν καθόλου τεστ, μόνο τους στέλνουν νούμερα.
3. Κάποιος ήθελε να κάνει τεστ κορονοϊού, τους άφησε τα στοιχεία του κι έφυγε και του έστειλαν μήνυμα στο κινητό ότι έχει κορονοϊό ενώ ΔΕΝ τον είχαν εξετάσει!!!
4. Μας υποχρεώνουν να φοράμε μάσκες λόγω των νέων εργοστασίων μασκών και των κερδών αυτών...
5. Και φυσικά δεν θέλουν να γιορτάζουμε καμία Ορθόδοξη γιορτή...

Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς!

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα βαρύγδουπα περί "ανευθυνότητας" κε ιστολόγε.
Όταν δεν υπάρχει ομοφωνία εντός των κόλπων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την ωφελιμότητα της χρήσης της μάσκας , όπως λίαν ορθώς τόνισε το Υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας, ενώ κάποιοι ημέτεροι διακεκριμένοι επιστήμονες αναφέρουν τεκμηριωμένα σειρά επιστημονικών λόγων για τους οποίους η εν λόγω χρήση καθίσταται βλαπτική, πάει πολύ να μιλάμε για ανευθυνότητα από την πλευρά των αντιφρονούντων.
Μάλλον στην άλλη πλευρά θα πρέπει να αναζητηθή η ανευθυνότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μασκαράδες δεν είναι όσοι φορούν μάσκα υγείας αλλά όσοι δεν την φορούν. Μεγάλοι μασκαράδες όσοι πολεμούν αυτούς που είναι με συνέπεια στον συνάνθρωπο και στον Θεό. Να σταματήσουν τις μαχαιριές κάτω από την μέση οι ύπουλοι ευσεβιστές.

Unknown είπε...

Στο ναό που εκκλησιαστικά φορούσε το 80τοις εκατό!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε....

Ανώνυμος είπε...

Να κλείσουμε μήπως, ξανά και τους ναούς με τη λογική σου κε Κωστόπουλε;
Να παραλύσουν μήπως και η δημόσια και η κοινωνική ζωή λόγω του ιού;

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα βαρύγδουπα περί "ανευθυνότητας" κε ιστολόγε.
Όταν δεν υπάρχει ομοφωνία εντός των κόλπων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την ωφελιμότητα της χρήσης της μάσκας , όπως λίαν ορθώς τόνισε η αστυνομία των Ινδιών, η Κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε, και πάνω από όλα ο μέγιστος πλανητάρχης κ. Τράμπ που θα έλυνε το θέμα με την τόσο γνωστή απολυμαντική χλωρίνη. Αλλά τώρα μας πούλησε και φοράει και αυτός.
Ακόμα και ο Μπόρις Τζόνσον του Ηνωμένου Βασιλείου παιχνίδι έκανε ότι νόσησε.
Και ακόμα κε Ιστολογε κανένας δεν νόσησε στην Ελλάδα ούτε πέθανε είναι όλα ψέματα το γράψαν εκκλησιαστικά ιστολόγια.
Μετανόησε και ομολόγησε ότι δεν θα ξαναφορέσεις μάσκα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι 4,29 όλα αυτά είναι πόλεμος ενάντια στην Ορθόδοξη Ελλάδα. Αν τα πιστεύεις μην τα γράφεις. Γιατί αν τα πίστευες να πήγαινες σε ασθενή με τον υποτιθέμενο ιό κατ΄ εσέ να τον περιποιηθείς όπως οι χριστιανοί στην Αλεξάνδρεια επί Μ. Αντωνίου. Να τον περιποιηθείς όχι όπως το νοσηλευτικό προσωπικό με μέτρα, απολυμάνσεις, και μάσκες, αλλά με αγάπη Χριστού. Ομολόγησε την πίστη σου με έργα και όχι κούφια βαρύγδουπα λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Σας το έχω πει κ. Κωστόπουλε, όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες (οι μαύρες!!).

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής ας έχει υπ’ όψη του τα παρακάτω και αρκετοί εκ των σχολιαστών.
Ο Πειραιώς Σεραφείμ είπε: Άλλο η μάσκα προστασίας άλλο το προσωπείο του Καρνάβαλου. Να ακούμε τους ειδικούς
Σαφής αποδοκιμασία των ακραίων απόψεων που διακινούν τους τελευταίους μήνες φανατικοί εκκλησιαστικοί (και παραεκκλησιαστικοί) κύκλοι σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την πανδημία εντός των Ιερών Ναών -και ιδιαίτερα τη χρήση της προστατευτικής μάσκας- έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μιλώντας σήμερα, 31 Ιουλίου 2020, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τους για "αδιακρισία".
Είναι γνωστό ότι ο Σεβασμιώτατος χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως σε ένα ευρύ φάσμα κληρικών και πιστών που συνήθως εκφράζουν φονταμενταλιστικές απόψεις γύρω από τα ζητήματα της Εκκλησίας και της ζωής εν γένει. Γι' αυτό και η συγκεκριμένη τοποθέτησή του έχει βαρύνουσα σημασία.
Ελπίζω να τον ακούσουν αυτοί που συνήθως τον χειροκροτούν για τις κατά καιρούς επί διαφόρων θεμάτων τοποθετήσεις του και ως επί το πλείστον είναι οι ίδιοι που κυρίως αντιδρούν σήμερα στα μέτρα προστασίας από την πανδημία ή, ακόμη χειρότερα, αρνούνται και αυτήν την ύπαρξή της...

https://www.youtube.com/watch?v=sp7mH_NdLoE&feature=emb_title

dinadoc είπε...

Οι ιατροί/νοσηλευτές που φοράνε μάσκα είναι άπιστοι κ.ανώνυμε κ φοράνε μανδύα απίστων 24 ώρες/ 24ωρο σε μια εφημερία;
Λυπάμαι πολύ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΝΑΌ ΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΠΗΓΑ ΤΟ ΦΟΡΟΎΣΕ ΈΝΑ 5% ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΒΡΆΣΙΜΟ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΆΣΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής καλό είναι ν' ακούσει τις τελευταίες ομιλίες του π. Βασίλειου Βολουδάκη που λέει πολλά σωστά και μετά ας κρίνει.

Ανώνυμος είπε...

Με γειά....

Ανώνυμος είπε...

Πριν όμως ο Άγιος Πειραιώς δήλωσε ότι είναι υπερβολή η επιβολή τής μάσκας εντός τών Ναών...
Να είμαστε ακριβείς....

pm είπε...

Σχιζοφρένεια έχει καταντήσει όλο αυτό.
Γίνεται όσοι θέλετε να φοράτε μάσκες, να τις φοράτε χωρίς αυτό το ατελείωτο νομιμόφρον υφάκι και το περί ευθύνης κήρυγμα κι όσοι δε φοράμε, απλά να μην τις φοράμε, χωρίς το περί λευτεριάς μανιφέστο;
Κι ο Θεός ακόμη θα μας βαρεθεί, έτσι που κάνουμε. Έλεος πια!

Ανώνυμος είπε...

Κάπου διάβαζα ότι καλό θα ήταν να μην υπήρχαν τα προστιμα κ να φοράμε τη μάσκα κάτω από την απειλή τους. Τελικά τα χρειαζόμαστε, γιατί αλλιώς μυαλό δεν βάζουμε. Ετσι, όπως φερόμαστε οι Χριστιανοί, θα μας κλείσουν παλι τις εκκλησίες. Ας κάνουμε κ λίγη υπακοή σε επιστήμονες. Μας έφαγαν οι συνωμοσιολογιες!

Ανώνυμος είπε...

Κάπου διάβαζα ότι καλό θα ήταν να μην υπήρχαν τα προστιμα κ να μη φοράμε τη μάσκα κάτω από την απειλή τους. Τελικά τα χρειαζόμαστε, γιατί αλλιώς μυαλό δεν βάζουμε. Ετσι, όπως φερόμαστε οι Χριστιανοί, θα μας κλείσουν παλι τις εκκλησίες. Ας κάνουμε κ λίγη υπακοή σε επιστήμονες. Μας έφαγαν οι συνωμοσιολογιες!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΆ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΏΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ή Η ΜΆΣΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΟΙ ΕΛΆΧΙΣΤΟΙ ΠΙΣΤΟΊ ΤΗΝ ΑΠΟΔΈΧΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τα σχόλια για να δω την αφέλεια ΄όχι ημών των χριστιανών αλλά ως λαού. Γράφει αδελφός-η το ρητορικό ερώτημα ποιος θα μας σώσει ο Χριστός ή η μάσκα. Σίγουρα ο Χριστός αλλά ο Χριστός έδωσε ιατρούς και φάρμακα προς βοήθεια του φθαρτού σώματός μας.
Ο Χριστός μας σώζει μας λέει το ομολογητικό σχόλιο. Γιαυτό να μην κάνουν οι Έλληνες αντιγριπικό εμβόλιο διότι ο Χριστός θα μας σώσει, το ίδιο για τον πνευμονόκοκκο. Να σταματήσουν οι προληπτικοί εμβολιασμοί των μικρών παιδιών διότι θα τους σώσει ο Χριστός μας αν πάθουν κάτι. Να μην αγωνιούν οι μη έχοντες ελπίδα στον Σωτήρα Χριστό για το αν θα βρεθεί το εμβόλιο για αυτόν τον κορωνοΐο.
Ας σοβαρευτούμε λίγο. δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιο διασυρμό της πίστης μας. Ο Χριστός εκτός από γιατρούς και φάρμακα μας έδωσε μυαλό. Τελικά και αυτό χάθηκε από όλους μας;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα έγραψε ο 2 Αυγούστου 2020 - 10:53 μ.μ..
Ο Πειραιώς Σεραφείμ δήλώσε ότι είναι υπερβολικό να γίνει υποχρεωτική η μάσκα στους Ναούς.
Γιατί το κρύβουν οι υπερορθόδοξοι που τον μηδενίζουν;
Γιατί το κρύβουν αυτό και οι οικουμενιστές που είναι απόλυτα υποταγμένοι στις κοσμικές διαταγές και μένουν μόνο στην μία δήλωση του Πειραιώς Σεραφείμ;

Χριστιανός Ορθόδοξος

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Οι σεπτοί ιερείς και Αρχιερείς μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στον χειρισμό του θέματος. Να αναφέρουν ειδικότερα ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική βάσει υπουργικής αποφάσεως, που επισύρει κυρώσεις στους παραβάτες της και όχι ότι συστήνεται από τους ιδίους τους κληρικούς. Επίσης, να τονίζουν ότι η χρήση μάσκας πρέπει να αποφεύγεται από όσους έχουν αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα. Θέλει πολλή προσοχή, διότι η παρατεταμένη χρήση μάσκας μπορεί να προκαλέσει λιποθυμικά ή άλλα, σοβαρότερα, υγειονομικά επεισόδια εντός του Ιερού Ναού, υπεύθυνος δε νομικά να θεωρηθεί ο ιερεύς και οι επίτροποι, που δήθεν επέβαλλαν την χρήση μάσκας σε πιστό βεβαρημένο με σοβαρά ή και λανθάνοντα αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ! Σύσταση και όχι επιβολή υποχρέωσης. Άλλωστε, κατά το περιεχόμενο της ΚΥΑ, τα νομικά πρόσωπα των ναών δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, αλλά μόνον τα φυσικά πρόσωπα που παραβαίνουν την ΚΥΑ, ήτοι οι επιμέρους πιστοί.

Ανώνυμος είπε...

Οι ιατροί και νοσηλευτές υποφέρουν από τη συνεχή χρήση της.
Και όταν είναι μόνοι τους στο γραφείο τους δεν τη φορούν.
Ένας που ξέρει

Ανώνυμος είπε...

Ρε άνθρωποι...ρε άνθρωποι...όταν είναι κάποιος κρυωμενος ή έχει ίωση και πάει στην εκκλησία, δεν θα κολλήσει και τους άλλους ανθρώπους;;; Τι σχέση έχει η πίστη και ο Θεός;;;ποιος σας είπε ότι δεν θα πάθει κανένας τίποτα;;; Άλλο η Θεία Κοινωνία και η ίδια Αγία Λαβίδα και άλλο η παρουσία στο ναό....όταν είσαι άρρωστος κάθεσαι σπίτι σου...δεν πας πουθενά...ούτε στην εκκλησία...
Είστε με τα καλά σας;;; Για να μη πω τίποτα χειρότερο...για συνέλθετε...
Εύχομαι μόνο να μην κολλήσει κανένας μας...αλλά αν κολλήσει και επιβιώσει...θα ήθελα να έχει το θάρρος και να μας περιγράψει τι ένιωσε και πώς βίωσε την ασθένειά του...
Έλεος με τους "σωτήρες"... Φτάνει...μας σώσατε...μην προσπαθείτε άλλο...

Ανώνυμος είπε...

Η επιδημία του Κορωνοϊού ανέδειξε στην Ορθόδοξη Εκκλησία νέους χαρισματούχους... Δογματολόγους, Κανονολόγους, Διδασκάλους του Ευαγγελίου, κ.α. ...
Θεολογούν στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως με ζήλο και πνεύμα Ηλιού... Δυστυχώς, για άγνωστο ακόμα λόγο, δεν διαθέτουν και την δύναμη του Θεσβίτη για να παύσουν δια της χαρισματικής προσευχής τους την πανδημία...
Χονκ Κονγκ Νεκτάριος

Ανώνυμος είπε...

Δεσπότη μου σας θαυμάζω τα λέτε όπως πρέπει. Εδώ στην Ελλάδα πάντα παίρνουν την ευκαιρία οι φαεινοί αστέρες της ορθοδοξίας να κάνουν τα όσα γράψατε. Γεμίσαμε από ανειδίκευτους ειδικούς που θέλουν να έχουν λόγο και να επιβάλλουν την άποψή τους. Το να πάρουν το χάρισμα της θαυματουργίας του προφήτου Ηλιού δεν το μπορούν διότι αμφισβητούν την επιδημία αλλά δεν παύουν να λένε τα άρρητα ρήματά τους.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει που έχουμε την πανδημία και όλη την ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων.
Έχουμε και την επιδημία των… ψεκασμένων.
Και δη των ψεκασμένων που νομίζουν ότι έχουν ακροατήριο.
Και να τα ποστ για τις μάσκες και πόσο επικίνδυνες είναι, να οι αναρτήσεις που βλέπουν στα εμβόλια παγκόσμιες συνωμοσίες, να οι «αναλύσεις» για το ότι δεν μας μετρούν τη θερμοκρασία αλλά μας κλέβουν τις σκέψεις.
Κοινός παρονομαστής η άγνοια, η εχθρότητα στην επιστήμη, η βλακεία.
Και όλα αυτά θα ήταν απλώς αστεία (ή γελοία), αν δεν ήταν επικίνδυνα.
Και καλή η πλάκα, αλλά στις ζωές των ανθρώπων δεν χωράει καμία πλάκα.
Και εάν είναι να ακούσουμε κάποιους ας ακούσουμε τους επιστήμονες και τι συμβουλεύουν.
Και εάν μας λένε μάσκα, ας τη φορέσουμε.
Δεν θα πάθουμε τίποτα, ενώ μπορεί να σώσουμε και καμιά ζωή έτσι.
Τίποτα δεν συμβάλλει στην πρόοδο περισσότερο από τη γνώση.
Αν είναι μας σώσει κάτι, θα είναι η επιστήμη.
Όχι η βλακεία.
Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον ναό που προλαμβάνει για να μην κληθεί να θεραπεύσει. Οι περισσότεροι Ναοί έβαλαν παρόμοια ανακοίνωση. Αυτός ο οποίος τόλμησε να γράψει αυτή την υβριστική για τον ελληνικό λαό βρισιά θα πρέπει να είχε το θάρρος να την υπογράψει. Θα πρέπει να είναι ανθέλληνας και άπιστος. Τα Εξάρχεια δεν πρέπει να ρυπαίνουν τις ανακοινώσεις των ναών. Θλίψη μου προκάλεσε και το βλακώδες υβριστικό αυτό άσμα. Την ευθύνη φέρει και ο Διαχειριστής που έβαλε προβολή.

Ανώνυμος είπε...

Οι κληρικοί και οι εντεταλμένοι του ναού πρέπει να παιδαγωγούν τον κόσμο στο σωστό και όχι να του λένε ότι αν φοράς μάσκα είσαι «Έλληνας μασκαράς». Μασκαράδες είναι όσοι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας. Αν θες να προσβληθείς τον ιό ας προσβληθείς εσύ και η οικογένειά σου «Έλληνα μασκαρά» και όχι όλοι όσοι πηγαίνουν στον ναό να προσευχηθούν. Το είχε πει ό Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ότι από τους παπάδες θα αρχίσουν τα κακά. Λυπάμαι για την κατάπτωση των λίγων κληρικών και ευσεβιστών λαϊκών των παρεκκλησιαστικών συνάξεων που αν και δεν φορούν μάσκες είναι μασκαράδες όχι στο καρναβάλι αλλά τώρα συνεχώς στην πανδημία.
Πέτρος Δημητρακόπουλος
Λογιστής
Κυψέλη

Ανώνυμος είπε...

Να χαίρεται ο διαχειριστής τα απαράδεκτα σχόλια 1:23 μμ και 11:19πμ που τα έγκρινε!!!!...

Σκεπτόμενος είπε...

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε ότι οι κληρικοί θα γίνουν χειρότεροι απο τους λαϊκούς, εννοώντας τους δυσσεβείς κοσμικοσκεπτόμενους κληρικούς της απιστίας και των κακοδιδασκαλιών!
Αυτοί είναι οι κληρικοί που θα είναι χειρότεροι απο τους λαϊκούς!!
Δεν εννοούσε τους καλούς κληρικούς.

Ανώνυμος είπε...

Θα γράψω κάτι αλλά παρακαλώ να μην το δεχθούν ορισμένοι ως ειρωνεία.
Διαβάζω και ακούω ότι στον χώρο του Ναού δεν υπάρχει κίνδυνος. Διάβασα δύο επισκόπων Εδέσσης και Κυθήρων την πεποίθηση ότι ούτε με την προσκύνηση των ιερών εικόνων ούτε με τον ασπασμό της δεξιάς του ιερέα κινδυνεύει οποιοσδήποτε ψυχή μέσα στην Εκκλησία.
Το υπουργείο υγείας προσπάθησε να φτιάξει ΜΕΘ και οι ιατροί και το νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων συνεχώς κινδυνεύουν. Αφού στον Ναό δεν μπαίνει ο κορωνοιός οι ασθενείς να πηγαίνουνε για νοσηλεία στους ναούς διότι με την θεολογική του εμπειρία οι Αρχιερείς αυτοί μπορεί και άλλοι μας διαβεβαιώνουνε όπως είπα ότι δεν κολλάει κανένας. Έτσι και θεραπεία θα υπάρξει και το προσωπικό δεν θα κινδυνεύει να κολλήσει και οι ιερείς θα κάνουν τις ακολουθίες και θα υπάρξει ωφέλεια για τους ανθρώπους τους αρρώστους. Εγώ πιστεύω σε αυτά και σας το γράφω ξανά δεν τα λέγω ειρωνικά. Έτσι θα δοξασθεί το όνομα του Θεού και θα δουν οι άπιστοι και οι πολέμιοι την δύναμη της Εκκλησίας.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Κι αν δεν θέλω να "σώζω" ζωές η να σώζομαι από την επιστήμη τών εκάστοτε κρατούντων κι αυτή η επιστήμη να καθορίζει τη ζωή μου και να "δρομολογεί" τον θάνατο μου; Αν θέλω να αποφασίζω εγώ για τη ζωή μου και να καθορίζει ο Θεός τον θάνατο μου;
Λεπτομέρειες θα μου πεις, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλε.
Κι όταν η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά; Ανάμεσα στην ύπαρξη και την ανθρωπιά, τη ζωή και την επιβίωση, την κίνηση και την ελευθερία;
Τι λέω τώρα; βλακείες. "Πάνω απ’ όλα υγεία!"...

Ανώνυμος είπε...

Είναι παλαιά εκκλησιαστική συνήθεια οι πιστοί να καταφεύγουν σε ιερές μονές ή θαυματουργές εικόνες και να κατασκηνώνουν εκεί μέχρις ότου γίνουν καλά. Πόσα θαύματα μας έχουν διηγηθεί μοναχοί, μοναχές και έχουν καταγραφεί σε βιβλία. Θα πρέπει οι πιστοί να καταφεύγουν ικετευτικά σε χώρους Λατρεία του Ζωντανού Θεού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για να βρουν την θεραπεία. Οι Ναοί μας είναι θεραπευτήρια ψυχών και σωμάτων. Να καταφύγουν οι άρρωστοι αδελφοί μας στους ναούς προσμένοντας την κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Ανώνυμος είπε...

Το Άγιο Όρος διδάσκει.
Ας το διαβάσουν οι «αντιστασιακοί»
Με αυστηρώς περιορισμένο αριθμό προσκυνητών θα διεξαχθεί η φετινή πανήγυρις, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.
Λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, στον εορτασμό θα συμμετάσχουν μονο προσκεκλημένοι προσκυνητές.
Επίσης η Ιερά Μονή Ιβήρων δεν θα παρέχει φιλοξενία σε άλλους προσκυνητές, εκτός από εκείνους που έχουν προσκληθεί για τον εορτασμό.

Ανώνυμος είπε...

Η Παναγία είναι ζωντανή....
Αν έχουμε πίστη σε Αυτή δεν κολλάει κανείς....

dinadoc είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Εξέλειπε η πίστη τών Πατέρων....