Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΔΙΚΑΖΟΜΑΙ... - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

ΔΙΚΑΖΟΜΑΙ…
 
Όπως έχει ανακοινωθεί μου ασκήθηκε δίωξη και πρόκειται να δικαστώ ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών την προσεχή Δευτέρα 11.10.2021, διότι πέρσι την 25η Μαρτίου 2020, εορτή του Ευαγγελισμού, επιτέλεσα το ιερατικό και εφημεριακό μου καθήκον ως επιτάσσει η εκκλησιαστική μας παράδοση και η συνείδησή μου.
Να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με την τότε κυβερνητική απόφαση (ΚΥΑ 2867/16.3.20, ΚΥΑ  Δ1α/ΓΠ.οικ. 21285/28.3.20) από 16.3. – 11.4.2020 απαγορευόταν τελείως η τέλεση της Θ. Λειτουργίας σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια (ακόμα και στις Ι. Μονές και στο Άγιο Όρος!). Αποτελούσε ποινικό αδίκημα και μόνο η απλή τέλεση της Θ. Λειτουργίας ανεξάρτητα από την παρουσία η μη των πιστών στους ναούς…
Κατά τη διάρκεια της 28ετούς ιερατικής μου διακονίας έχω αξιωθεί άλλες τέσσερις φορές να βρεθώ εγκαλούμενος και κατηγορούμενος διότι δεν υπέκυψα σε πιέσεις και θέλησα να προασπιστώ τα συμφέροντα της ενορίας Αγ. Νικολάου Πατρών, στην οποία είχα τότε ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου την ευθύνη της διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης.  Το διακύβευμα τότε (1995-2000) ήταν της τάξεως των 100.000.000 δρχ! Και τις τέσσερις φορές αθωώθηκα και τελικά δικαιώθηκε απολύτως ο Ναός στο σύνολο των απαιτήσεών του κατά την τότε πολυετή διένεξη.
 Αν τότε διακυβεύονταν κάποια σοβαρά υλικά συμφέροντα, στην παρούσα περίπτωση διακυβεύεται η ίδια η προσωπική και ιερατική τιμή και αξιοπρέπεια, το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας του λαού μας και κυρίως η ιερατική διακονία και αξιοπρέπεια του Ορθοδόξου-Έλληνα παπά.
Όπως σημείωσα πέρσι, στις από 15.9.2020 εξηγήσεις μου στον αρμόδιο Εισαγγελέα (βλ. συνημμένο), η άσκηση δίωξης για τέτοιο “αδίκημα”, αποτελεί ξεχωριστή τιμή για ένα ιερέα και έτι πλέον . την ύψιστη τιμή -το ανώτατο οφίκιο κατά την εκκλησιαστική ορολογία- μετά την ιεροσύνη, συνιστά η καταδίκη του επειδή επιτέλεσε το ιερατικό του καθήκον.   
Υπάρχει όμως μία σκιά που σκιάζει την απονεμηθείσα αυτή ιδιαίτερη τιμή: Το γεγονός ότι στην πατρίδα μας, που εορτάζει εφέτος τα 200 χρόνια από την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού, η Νομοθετική Εξουσία εξουσιοδότησε τους αρμόδιους της Εκτελεστικής να απαγορεύσουν τελείως την τέλεση της Θ. Λειτουργίας και η αρμόδια Δικαστική Εξουσία θεωρεί ως έγκλημα την τέλεση της Θ. Ευχαριστίας τους δε υπεύθυνους ιερείς που τόλμησαν να ιερουργήσουν ως εγκληματίες, η δε Εκκλησιαστική Ηγεσία παρακολουθεί, στην καλύτερη περίπτωση, αμήχανη!
Αν αναλογιστώ ότι παρόμοια διάταξη νόμου, ποινικοποίησης της τέλεσης της Θ. Λειτουργίας, μετά τον θάνατο του Διοκλητιανού (311 μΧ) ίσχυσε στην Ευρώπη μόνο στην Αλβανία του Ενβὲρ Χότζα (1967-1990), 
αν αναλογιστώ ότι ούτε ο Μωάμεθ ο Πορθητής και οι διάδοχοί του Σουλτάνοι στα  400-500 χρόνια της Τουρκικής σκλαβιάς, ούτε ο Λένιν ούτε ο Στάλιν ούτε ο Τσαουσέσκου τόλμησαν τέτοια ασέβεια εναντίον του ίδιου του εσώτατου πυρήνα της Εκκλησίας, του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας, που τόλμησε η Ελληνική Δημοκρατία εν έτει 2020,
ασφαλώς και δεν μπορώ να πανηγυρίζω όσο θα ήθελα για την τιμή της ασκηθείσης δίωξης…
 Για να είμαι ειλικρινής προβληματίστηκα ιδιαίτερα έντονα για τον αν θα πρέπει να υπερασπιστώ εαυτόν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ή να Την αφήσω να με τιμήσει καταδικάζοντάς με επειδή ενεργώντας σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση και την ιερατική μου συνείδηση λειτούργησα του Ευαγγελισμού μη συμμορφούμενος στις παράλογες και ασεβείς και αντι-συνταγματικές κρατικές απαγορεύσεις.
Ο μοναδικός λόγος που αποφάσισα να υπερασπιστώ εαυτόν είναι ότι ενώ η καταδίκη μου αποτελεί για εμένα υπέρτατη τιμή, ταυτόχρονα αποτελεί:
§  ευθεία πρόκληση στην εκκλησιαστική συνείδηση του πιστού λαού,  
§  όνειδος για την Ελληνική Πολιτεία, η οποία θέλει να διεκδικεί θέση στις σύγχρονες Δημοκρατίες που σέβονται το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας στους πολίτες τους,  και τέλος
§  πρόσθετη αφορμή σκανδαλισμού του πιστού λαού και περαιτέρω κλονισμού της εμπιστοσύνης του προς την εκκλησιαστική Ηγεσία της χώρας μας!
Τελικά, η Ελληνική Δικαιοσύνη επωμίζεται το υπέρτατο καθήκον και καλείται να προστατέψει την Ελληνική Πολιτεία και τη συνταγματική της τάξη…
 
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Πρωτοπρεσβύτερος
π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος
Ἐφημέριος
Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Πατρῶν
6945-377621,  agotsopo@gmail.com
Πάτρα  15 . 9 . 2020
 
 
Προς
τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών
Ενταύθα
 
Αναφορικά με την από 7.7.20 Προκαταρκτική Εξέταση που διατάξατε με αφορμή την τέλεση ιερής Ακολουθίας στον  Ι. Ν. Αγ. Νικολάου  Πατρών κατά την εορτή του Ευαγγελισμού (25 Μαρτίου 2020) σας γνωρίζω τα εξής:
1. Ως Ορθόδοξος Έλληνας ιερέας μού ήταν εντελώς αδιανόητο να συμμορφωθώ και να υπακούσω και γι’ αυτό δεν συμμορφώθηκα και δεν υπάκουσα, στην όλως περιττή, παράλογη, ατελέσφορη, αντισυνταγματική και, κυρίως, ασεβή και αντίχριστη ΚΥΑ με αριθμ. 2867/Υ1/16.3.20 (ΦΕΚ Β΄ 872/2020) που απαγόρευε όχι τη συνάθροιση λαού στους Ναούς όλης της επικράτειας, αλλά και αυτή αύτη την τέλεση της Θ. Λειτουργίας (ακόμα και στις Μονές και στο Άγ. Όρος!), κατά την όλως κρίσιμη από λειτουργικής απόψεως περίοδο της  Μ. Τεσσαρακοστής  (βλ. συν. γ,δ,ε).
Παρόμοια διάταξη νόμου, ολοσχερούς απαγόρευσης της Θ. Λατρείας, δηλαδή  ποινικοποίησης της τέλεσης της Θ. Λειτουργίας, ίσχυε στην Ευρώπη μέχρι το 311 μ.Χ. (θάνατος Διοκλητιανού) και στην Αλβανία του Ενβὲρ Χότζα (1967-1990)!  Ούτε ο Μωάμεθ ο Πορθητής ούτε ο Λένιν ούτε ο Στάλιν δεν τόλμησαν τέτοια ασέβεια εναντίον του ίδιου του εσώτατου πυρήνα της Εκκλησίας, του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας, που τόλμησε η Ελληνική Δημοκρατία!
 
2. Ως Ορθόδοξος κληρικός είμαι υποχρεωμένος να λειτουργώ διακονώντας το λαό που μου έχει εμπιστευθεί το έλεος του Θεού, υπακούοντας στὴν ιερατική μου συνείδηση καὶ κυρίως συμμορφούμενος με τὴν προσταγὴ τοῦ «Ἀρχηγοῦ καί τελειωτοῦ τῆς πίστεως Κυρίου Ἰησοῦ»: «τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν … ἄχρις οὗ ἂν ἔλθῳ» (Λουκ. 22, 19. 1 Κορ. 11, 26). Σε όποιον, όποιος και αν είναι αυτός, με καλεί να παραβώ τη ρητή Κυριακή εντολή, να περιφρονήσω τη φωνή της συνειδήσεώς μου και να εγκαταλείψω τη διακονία της ενορίας μου επαναλαμβάνω το αποστολικό: «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις» (Πράξ. 5, 40), αναλαμβάνοντας προφανώς και το σύνολο των συνεπειών. Μόνο σοβαρός λόγος υγείας ή τυχόν κανονική ποινή που θα επιβάλει ο επίσκοπός μου (αργία από ιεροπραξία) μπορούν να με εμποδίσουν από τη τέλεση της Θ. Λειτουργίας. Με κανένα τρόπο κρατική διάταξη δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να ορίσει  αν  και  πότε  και  πως  θα λειτουργώ!
 
3. Δεν υπήρξε αλλά ούτε μπορούσε να υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία με τη διασπορά του κορωνοϊού από την τέλεση της Θ. Λειτουργίας στο Ναό μας. Η παρέλευση δε εξαμήνου κατά το οποίο ο ιός έχει διασπαρεί στη χώρα μας χωρίς όμως να έχει υπάρξει ούτε μία περίπτωση μόλυνσης που να οφείλεται στη συμμετοχή στη Θ. Λειτουργία επιβεβαιώνει πλήρως τον ισχυρισμό μου και καταρρίπτει κάθε αντίθετο (βλ. συνημ. α,β). Προς επίρρωση των ανωτέρω αναφέρω ότι από την 1η Αυγούστου 2020 όταν και σημειώθηκε νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας που υπερβαίνουν τα 370 (10.9.20) και παραμένοντας σταθερά σε τριψήφιο αριθμό ημερησίως, με αριθμό πολλαπλάσιο των κρουσμάτων κατά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2020, όταν και ο ανώτερος αριθμός κρουσμάτων ήταν 156 (21/4/2020), δεν επιβλήθηκε η απαγόρευση τέλεσης της Θ. Λειτουργίας αλλά μόνον η χρήση μάσκας στους χώρους λατρείας τηρουμένων των λοιπών μέτρων υγιεινής και των σχετικών αποστάσεων (βλ. ΚΥΑ 3162/31.7.2020). Δηλαδή μέτρα σαφώς ηπιότερα των όσων επιβλήθηκαν κατά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2020 με υποπολλαπλάσιο τότε αριθμό κρουσμάτων.
           
4. Κατά τον Απ. Παύλο στους Χριστιανούς «ἐχαρίσθη τὸ ὑπὲρ Χριστοῦ, οὐ μόνον τὸ εἰς αὐτὸν πιστεύειν, ἀλλὰ καὶ τὸ ὑπὲρ αὐτοῦ πάσχειν». Αν αυτό ισχύει για τους απλούς πιστούς, πόσο μάλλον εφαρμόζεται σε εμάς τους κληρικούς που έχουμε τιμηθεί με την ιερωσύνη! Υπό αυτό το πρίσμα, επιτρέψτε μου εν απολύτω ειλικρινεία να Σας πω ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για ένα ιερέα να του ασκηθεί δίωξη επειδή, παρά τις ατέλειες και αδυναμίες του, αγωνίζεται να είναι συνεπής στην ιερατική του διακονία, στην «ιερά παρακαταθήκη» που έλαβε κατά την ώρα της χειροτονίας του. Ασφαλώς, μέγιστη τιμή θα αποτελέσει η τυχόν καταδίκη για τον ίδιο λόγο. Αυτό όμως που για τον ιερέα αποτελεί τιμή και δόξα θα αποτελέσει ευθεία πρόκληση στην εκκλησιαστική συνείδηση των πιστών και  όνειδος για την Ελληνική Δημοκρατία που θέλει να διεκδικεί θέση στις σύγχρονες Πολιτείες που σέβονται το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας στους πολίτες τους!
 
5. Συνημμένως υποβάλλω και παρακαλώ να συνεκτιμηθούν:
α. Άρθρο μου με τίτλο: «Ἐπιτέλους, τέλος στὰ κρατικὰ καὶ παρακρατικὰ  fake news. Δεν μολυνόμαστε στην Εκκλησία!» (29.8.20).
β. Άρθρο μου με τίτλο: «Μεταξὺ προφητικοῦ καὶ ψευδοπροφητικοῦ λόγου. Ο Θεός θα σώσει την Ελλάδα!» (1.9.20).
γ. Η από 30.3.20 Προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ της κας Χρ. Μαντά κατά της 2867/16.3.20ΚΥΑ.
δ. Άρθρο του  Καθηγητού Κυρ. Κυριαζόπουλου με τίτλο: «Η προσωρινή απαγόρευση της λατρείας, για την προστασία της υγείας, παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία» (ΡΟΜΦΑΙΑ, 18.3.20).
ε. Άρθρο των  Κ. Κακογιάννη και Ελ. Καρνιάτη με τίτλο: «Η Υπουργική απόφαση για απαγόρευση λειτουργιών είναι άκυρη, ανυπόσταση και αντισυνταγματική» (ΡΟΜΦΑΙΑ, 23.3.20)
 
Με τιμή και ευχές
 
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Πρωτοπρεσβύτερος

Σεβαστοί, αγαπητοί μου,
Δόξα τω Θεώ η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί...
Έτσι την προσεχή Δευτέρα 11.10.21 δικάζομαι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών διότι πέρσι στις 25 Μαρτίου 2020, ημέρα του Ευαγγελισμού, διέπραξα σοβαρότατο έγκλημα, δηλαδή λειτούργησα στην ενορία μου...
Παρακαλώ εύχεσθε!

71 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Μακάριοι εστέ, όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσιν υμάς και είπωσι πάν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού."
Ο Άγιος Παϊσιος είχε πει: "Ἄν ἡ Ἐκκλησία δὲν μιλάει γιὰ νὰ μὴν ἔρθει σὲ ρήξη μὲ τὸ κράτος, ἂν οἱ Μητροπολῖτες δὲν μιλοῦν, γιὰ νὰ τὰ ἔχουν καλὰ μὲ ὅλους, τότε ποιὸς θὰ μιλήσει;"
Ας αναρωτηθούμε όλοι τον λόγο που η Εκκλησία δεν ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στον ¨Καίσαρα¨.

Ανώνυμος είπε...

Τα στερνά καταστρέφουν τα πρώτα… Υπήρχε και άλλη δίκη εναντίον συναδέλφου κληρικού. Δώσε μας πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

Να εφαρμόσουν τον νόμο πάτερ όπως και πολλοί οι οποίοι πηγαίνουνε αντίθετα και την πληρώνουν την νύφη. Αν δεν σε δικάσουν τότε δεν θα υπάρχει ισοπολιτεία και θα αποδειχθεί ότι οι κληρικοί πάντα ξεφεύγουν.

Ανώνυμος είπε...

Η Δίκη σας με αφήνει παγερά αδιάφορο. Κανονικά σας δικάζουν διότι ενώ υπήρχε lock down στον Άγιο Νικόλαο έγινε Θ.Λ. με τις πόρτες ανοιχτές. Ανάσταση κάνατε σε μοναστήρι και όχι στην ενορία σας στις 12 και όχι όπως η Εκκλησία πρόσταξε. Στην πλατεία Γεωργίου είσαστε με τους αντιεμβολιαστές. Προσεύχομαι οι Δικαστές να μην βρουν πρόσκομμα στην ιεροσύνη σας και να σας καταδικάσουν όπως σας αξίζει.
Πέτρος Νικολόπουλος

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

"Μακάριοι εστέ, όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσιν υμάς και είπωσι πάν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού."
Ο Άγιος Παϊσιος είχε πει: "Ἄν ἡ Ἐκκλησία δὲν μιλάει γιὰ νὰ μὴν ἔρθει σὲ ρήξη μὲ τὸ κράτος, ἂν οἱ Μητροπολῖτες δὲν μιλοῦν, γιὰ νὰ τὰ ἔχουν καλὰ μὲ ὅλους, τότε ποιὸς θὰ μιλήσει;"
Ας αναρωτηθούμε όλοι τον λόγο που η Εκκλησία δεν ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στον ¨Καίσαρα¨.
Αυτό το σχόλιο ανήκει σ' εμένα. Εκ παραδρομής φαντάζομαι θα γράφτηκε το 'άγνωστος'

Ανώνυμος είπε...

Και ο Δημάς καλός ήταν μέχρι που έδωσε αξία στο εγώ του.

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να δικάσει έναν έντιμο κληρικό. Αλίμονο

Ανώνυμος είπε...

Nτροπή και αίσχος κύριε Νικολόπουλε!
Δείξατε το "ήθος" σας!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΈΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΟΥ Π. ΑΝΑΣΤΆΣΙΟΥ. ΠΑΤΕΡ ΠΆΜΕ ΓΈΡΑ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν δικάζεσαι π. Α.Γ. επειδή Λειτούργησες αλλά επειδή παρανόμησες και τέλεσες την Λειτουργία βάζοντας σε κίνδυνο τους πιστούς σου. Αυτό μαρτυράει ο Θάνατος δύο Μητροπολιτών της Ελλάδας. Η ασθένεια πολλών Μητροπολιτών. Μην διαστρέφεις την αλήθεια γράψε πόσοι πέθαναν από την πανδημία και μην αναφέρεις αυτά που σε συμφέρουν. Στα δικαστήρια να μην είναι μόνο οι οπαδοί σου αλλά και το χριστεπώνυμο πλήρωμα κληρικοί και λαϊκοί που πειθάρχησαν στην Ιερά Σύνοδο και τον Μητροπολίτη μας. Τότε θα δω πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σου. Εσύ όμως θα κατεβείς με τους εξωεκκλησιαστικούς να σε υπερασπίσουν.
Κληρικός που πειθαρχεί στον Μητροπολίτη μας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια π. Αναστάσιε όλα εσύ τα έκανες. Ο Νικόδημος έδωσε μετάθεση στον πατέρα σου. Ο Χρυσόστομος σε κρατάει αφού δύο φορές σου αφαίρεσε την θέση του προϊστάμενου. Όλα εσύ τα έκανες στον Άγιο Νικόλαο. Ο π. Φώτιος που στάθηκε στο ύψος της ιεροσύνης του και κανένα δεν σκανδάλισε δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δικά σου έργα. Να μην δικαστής για να παρανομούν όλοι οι κληρικοί. Να μην δικαστής διότι μόνο εσύ είσαι ο αγωνιστής κληρικός. Όλοι οι άλλοι είναι τίποτα μπροστά σου. Είσαι ο Άτλαντας της Αποστολικής Εκκλησίας της Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...

Υπενθύμιση όποιος επιθυμεί να εισέλθει εντός του δικαστικού μεγάρου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί ,να έχει πιστοποιητικό νόσησης ή πιστοποιητικό ραπίντ τέστ αρνητικό.

Ανώνυμος είπε...

Στο γκιστάνι.

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Αναστάσιε, οι προσευχές μας είναι μαζί σου.
Η δίωξη αυτή αποτελεί τιμή και τρόπο με τον οποίο σε προσεγγίζει το Άγιο Πνεύμα. Γιατί το να τελείς τη Θεία Λειτουργία, είναι καθήκον σου ιερό και το μέγιστο Έργο σου. Δε νοείται ο πρεσβύτερος του λαού να αφήνει το κύριο έργο του και να ασχολείται με τις εντολές και τις διαστροφές των διωκτών. Αλίμονο αν πιστεύσει ότι η Θεία Λειτουργία είναι επικίνδυνη, ή κλείσει την πόρτα σε όποιον προσέλθει. Τότε στέκεται αντίθετος με το Ευαγγέλιο που υπερβαίνει κάθε ανθρώπινο νομοθέτημα. Ποίος άσπλαχνος, ή από φόβο ή από δειλία ή από ίδιον όφελος, θα απέκλειε τον άνθρωπο από την αναπνοή του; Η Θεία Λειτουργία είναι η μόνη επί γης πράξη, που σώζει τον άνθρωπο και διασώζει την ολότητά του, την ευκαιρία του να ζήσει αιώνια. Ποιός έχει το δικαίωμα να πράξει αλλιώς; Ποίος είναι λοιπόν, αυτός που βάζει σε κίνδυνο τους πιστούς (του Χριστού, όχι οποιουδήποτε δεσπότη ή παπά); Ο Άγιος Άνθιμος της Χίου, λειτουργούσε και κοινωνούσε λεπρούς, υγιείς και τον εαυτό του, έχοντας στενή επαφή με όλους και όμως μόνο χάρη είδαν οι άνθρωποι, υγιείς και ασθενείς.
Μη φοβάσαι πάτερ. Να είσαι ήρεμος, να έχεις θάρρος και δια του Ονόματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η παρουσία σου στο δικαστήριο θα φέρει μετάνοια και Χάρη. Ως τω Κυρίω έδοξεν, ούτω και εγένετο, λέει ο πολύαθλος Ιώβ, ο δίκαιος. Όσο και αν σχεδιάζουν οι άνομοι, ο Κύριος κατευθύνει και διορθώνει.
Η πράξη έδειξε σε όλους την αδικία. Σε ποιά μέρη είναι ο κίνδυνος.
Οι εκκλησίες μας ανοιχτές, με ημερήσια κρούσματα, υπερπολλαπλάσια από αυτά της περιόδου των lockdown, και όμως αλλού είναι οι εστίες μετάδοσης. Όχι στη Θεία Λειτουργία. Όχι ότι χρειαζόταν απόδειξη. Το αυτονόητο. Δεν υπήρχε λύση για να μην κλείσουν οι πόρτες των Εκκλησίων; Ποιόν κοροϊδεύουν;
Τί απολογία θα δωθεί, από τους λήπτες των αποφάσεων, για όσους ανθρώπους πέθαναν, από τον κορωνοϊό και ανεξομολόγητοι μάλιστα, οι οποίοι σίγουρα θα γλύτωναν, αν ήταν ανοιχτές οι Εκκλησίες και τα Άγια Λείψανα ανάμεσα στους πιστούς. Ο Θεός να μας συγχωρήσει! Πόσες χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουμε ακόμη, για να καταλάβουμε ότι δια των αμαρτιών μας και της απιστίας συμβαίνουν όλα αυτά; Τί βλασφημία επικρατεί και εμείς μετάνοια καθόλου! Μόνο κατάκριση και καταδίκες.
Παντού και δυστυχώς και στην Εκκλησία, πνεύμα δειλίας και φόβου.
Ο Ίπποκράτης έλεγε ότι από από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι. Λες και αναγκάστηκε κανείς να εκκλησιαστεί με το ζόρι.
Να στέκεσαι πάτερ, με εμπιστοσύνη στον Νικητή, στον Μεγαλομάρτυρα Κύριο Ιησού και όλα θα λυθούν.
Η χάρη της Παναγίας να σε φωτίζει, να ενισχύει τους αγωνιστές και να συγχωρεί τους κάθε λογής διώκτες, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει, κι εσύ επίσης. Μόνο που θα πάρεις κάτι περισσότερο επειδή μέσα σου κρατάς μίσος και μένος. Προσευχήσου λοιπόν και να είσαι σίγουρος πως ειδικά αυτή η προσευχή σου θα έχει αντίκρυσμα.Αθλιε Νικολοπουλε.Εισαι για λύπηση.

Γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

Προς 9:56: πολύ καλά έπραξε ο ιερέας και δεν συμμορφώθηκε με την κατάπτυστη ΚΥΑ. Εσύ είσαι σύμφωνος με το σταλινοφασιστικό αυτό διάταγμα που κάθε άλλο παρά αντέχει σε στοιχειώδη κριτική; Που αποτελεί στίγμα για το νομικό μας πολιτισμό;

Ανώνυμος είπε...

Η εμπάθεια κατά του ευθαρσούς κληρικού που διαθέτει περγαμηνές αγωνιστικής δράσεως, από τη μεριά κάποιων σχολιαστών είναι εμφανέστατη.
Κατά τα άλλα κόπτονται για την αγάπη προς το διπλανό εν ονόματι της προστασίας της ανθρώπινης υγείας...

Ανώνυμος είπε...

Μακράν το πιο κατάπτυστο σχόλιο είναι αυτό του Πέτρου Νικολόπουλου.
Ντροπή στο συντάκτη του.

Ανώνυμος είπε...

Διαμάντια οι απαντήσεις των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ που είναι οπαδοί του κληρικού που τον δικάζουν και όχι του Χριστού.
«Nτροπή και αίσχος κύριε Νικολόπουλε!
Δείξατε το "ήθος" σας!»
«Αθλιε Νικολοπουλε.Εισαι για λύπηση.»
Τίποτα άλλο θερμές οι προσευχές μου στον Θεό για την καταδίκη του. Ώστε να βρουν λύτρωση όσοι κόλλησαν τον ιό στους Ναούς και πολλοί από αυτούς πέθαναν.
Η Πάτρα γνωρίζει. Ελπίζω ο Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος να αποδώσουν δικαιοσύνη διότι στο πρόσωπο του π. Αναστάση θα δικαστούν όλοι ανα την Ελλάδα και την Μητρόπολη Πατρών κληρικοί που αντί την ζωή πρόσφεραν στους δικούς μας τον θάνατο. Το κάνει θέμα όταν το πρόστιμο είναι χρηματικό και μικρό. Του αρέσει όμως η διαφήμιση. Ο Μητροπολίτης να του δώσει μετάθεση για απομακρυσμένο χωριό αυτή θα είναι η καλύτερη καταδίκη.
Πέτρος Νικολόπουλος

Ανώνυμος είπε...

κυριε Αναστασιε δεν σε ανησυχει η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ήτοι το απωθημενο μισος ο φθονος η κακια και η διαβολη των αναγνωστων και σχολιαστων του ιστολογιου σου κατα ενος κληρικου;
Αυτοι λεγονται και νομιζουν πως ειναι χριστιανοι;
Αυτοι ειναι οι χριστιανοι της Πατρας;
Αναμεσα τους και κληρικος που πειθαρχει στο Μητροπολιτη. Τετοιοι κληρικοι με τοσα απωθημενα χρειαζονται οχι μονο πνευματικο αλλα και ψυχιατρο.
Ο Θεος να μας φυλαξει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα σας θυμίσω παλιά αλλά της προηγούμενης εβδομάδας.
Εκοιμήθη η Ηγουμένη του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου Τιμίου Σταυρού Μαψού Κορινθίας Μεθοδία η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη με κορωνοϊό.
Εχει αναφερθεί πως και άλλες αδελφές της Ιεράς Μονής νοσηλεύονται με κορωνοϊό.
Το μοναστήρι αυτό δεν είχε άγιο γέροντα και δεν διέθετε το απλησίαστο του κορωνοϊού όπως ο Άι Νικόλας!!!
Τα συμπεράσματα των αναγνωστών.

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Αναστάσιε όλη η ενορία του Αγίου Νικολάου θα είναι δίπλα σας...Μας κάνετε περήφανους όλη η Ελλάδα μιλάει για εσάς στο Facebook....

Ανώνυμος είπε...

Οσοι χαίρονται που δικάζεται ο π. Αναστάσιος, ιδιαιτέρως οι Κληρικοί, ας σκεφθούν ότι θα δικαστή επίσης ο Ιερέας που Κοινώνησε το παιδί με τις ειδικές ανάγκες στο Κουκάκι, ο Ιερέας που Κοινώνησε δύο γυναίκες στη Χίο, ο Ιερέας που αρνείτο να κλείση τον Ναό στην Κάλυμνο και ο Μητροπολίτης Κερκύρας που Κοινώνησε την Δήμαρχο Κέρκυρας και ελειτάνευσε το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του Ναού.
Αυτοί όλοι, και πιθανώς και άλλοι ανά την επικράτεια, δεν έχουν "αγωνιστικές περγαμηνές", ώστε να τούς ψέξουμε και να τούς λοιδωρήσουμε.
Απλοί άνθρωποι είναι , που έπεσαν θύματα του αντιεκκλησιαστικού μένους του Κράτους, που εκδηλώθηκε με τις ΚΥΑ, και της κακοήθειας μερικών ανθρώπων που έσπευσαν να καταγγείλουν τις "παράνομες" ενέργειες.

Ανώνυμος είπε...

Βγαίνει και από πάνω ο κ.Νικολόπουλος.
Αντί αιδημόνως να σιωπήσει.
Το σχόλιό του αποτελεί μνημείο διχαστικού λόγου.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 8 Οκτωβρίου 2021 - 9:39 π.μ.

Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις σας για την ευσέβεια κληρικών και λαϊκών της Πάτρας. Οι Πατρινοί έχουν πνευματικότητα την οποία τους την εμφύτευσαν οι: π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, π. Χριστόδουλος Παπαγιάννης, π. Γαβριήλ Αθανασιάδης. π. Χριστόδουλος Φάσσος, κ. Γεώργιος Οικονόμου, κ. Σπύρος Αθανασίου κ.α.

Την 26η Μαρτίου 2020 έγραψα την άποψή μου για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπό του αγαπητού μου π. Αναστασίου (http://anastasiosk.blogspot.com/2020/03/blog-post_862.html#more) σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του τον πληροφόρησα, ότι αν ήμουν στην Πάτρα την Δευτέρα θα πήγαινα στο Δικαστικό Μέγαρο.

Έγραφα τότε και συνεχίζω να έχω την ίδια θέση:
«Διάβασα ότι έγινε σε Ναό της πόλεως των Πατρών Θεία Λειτουργία στην οποία ο εφημέριος είχε ανοικτή την πόρτα του Ναού για να προσέλθουν «όσοι πιστοί» χθες εορτή του Ευαγγελισμού σε περίοδο επιδημίας κορωνοϊού. ……

Δια λόγους συνειδήσεως, οφείλω να υπερασπιστώ τον κληρικό αυτό διότι έπραξε αυτό που η «ιερατική του συνείδηση» του επέβαλε.

Οφείλω να τον υπερασπισθώ διότι γνωρίζω από κύκλο κληρικών ανά την Ελλάδα -είμαι παλιά καραβάνα- ότι πολλοί ιερείς τέλεσαν την Θεία Λειτουργία και την Κυριακή και χθες του Ευαγγελισμού «κεκλισμένων των θυρών» με φίλους και ημέτερους όχι λίγους στον αριθμό ανά ναό. Διάλεξαν τους φίλους τους ενορίτες και πνευματικά τους παιδιά και τους κάλεσαν στο «Δείπνο» λες και τα άλλα μέλη της ενορίας ήταν «παραπαίδια»

Ο Ορθόδοξος Ιερέας πρέπει να υπηρετεί με παρρησία την «Αλήθεια» που είναι ο Κύριος, και να τελεί το Μυστήριο της θείας Λειτουργίας και να προσφέρει την θεία Κοινωνία «εις άφεση αμαρτιών και ζωήν την αιώνιον» αυτό έπραξε ο κληρικός αυτός δημόσια όχι ιδιωτικά όπως άλλοι. Οι άλλοι όμως που Λειτούργησαν με αρκετό λαό ιδιωτικά «κεκλημένο» είναι άραγε ιερείς του Θεού της «Αλήθειας»;

Μου έλεγε προ ημερών αξιοσέβαστος κληρικός με λιπαρά θεολογική γνώση: θα μπορούσα να τελέσω την Θεία Λειτουργία με έναν ψάλτη για να Κοινωνήσω διότι το έχει ανάγκη η ψυχή μου. Δεν θα το κάνω διότι πρέπει να συνοδοιπορήσω στην δοκιμασία με τους ενορίτες μου που δεν δύνανται να Λειτουργηθούν.

Από την μία ο κληρικός στην Πάτρα που άνοιξε τις πόρτες (τον παραδέχομαι)
από την άλλη ο κληρικός που με πόνο ψυχής δεν τέλει την Θεία Λειτουργία (αποκαλύπτομαι μπροστά του)
από την άλλη οι κληρικοί που τελούν την Θεία Λειτουργία για τους ημέτερους (με αφήνουν αδιάφορο).»

Το κακό είναι ότι ο διχασμός μπήκε στην Εκκλησία και στην «κατ’ οίκον Εκκλησία» την οικογένεια. Θα υπάρξει θεραπεία σε αυτή την ασθένεια;

Δημήτρης Ρόδης είπε...

«Οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται» (Τιμ. 3, 12). Τι ωραία λόγια, τι ωραία που τα λέγει το Ευαγγέλιο, τι ωραία που τα λέγουν οι άγιοι:

''Ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι πολύ μεγάλος. Όλοι είναι εναντίον µας: η Επιστήμη και η Πολιτική. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά νομίζω ότι ζούμε στους τελευταίους καιρούς. Η δική µας στάση πρέπει να είναι μαρτυρική...'' ~ Όσιος Σωφρόνιος του Έσσεξ †

Tι ωραία που τα λέγουν οι Νεομάρτυρες, εκείνοι που μαρτύρησαν μέσα στίς φυλακές, που έδωσαν την ζωη τούς για Τον Χριστό:

''Ό Κλήρος πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος από τον πολιτικό τομέα. Όσοι κάνουν στην ιστορία συμβιβασμούς με την εκάστοτε πολιτική τάξη, εγκαταλείπουν έμπρακτα και τον Θεό και τους ανθρώπους...'' ~ Άγιος Νεομάρτυρας Βαλέριος Γκαφένκου, ο ''άγιος των κομμουνιστικών φυλακών''.

Τι ωραίον το παράδειγμα, ο ευλαβής και αληθής βίος. Το να ζείς όντως Ορθόδοξα, όπως ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, το να διωχθείς για τον Χριστό, προϋποθέτει την γενναιότητα που πηγάζει απο την πληρότητα και βεβαιότητα του αγίου πνεύματος.

Αν ο άνθρωπος δεν ζεί Χριστό, στήν πρώτη δυσκολία θα λακίσει... θα εφεύρει χίλιες δυο δικαιολογίες αντίθετες του Θεού, να συνταχθεί με τούς αβίωτους, τούς άσχετους, τούς άθεους της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, σύγχρονους προδρόμους μιάς αντίχριστης νέας εποχής.

«Ἅγιοι εἶναι ὅλοι ὅσοι ἔχουν σωστή πίστη καί ζωή· κι ἄν ἀκόμη δέν κάμνουν θαύματα, κι ἄν ἀκόμα δεν ἀπομακρύνουν δαιμόνια, εἶναι ἅγιοι...» μας λέγει ο Ἅγιος Ἰωάννης ο Χρυσόστομος (ΕΠΕ 23, 367).

Και σε αυτές τις εποχές που ζούμε, παπάδες με σωστή πίστη και ζωη έχουν απομείνει λίγοι, για αυτό το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε δίπλα τούς. Θα είμαστε εκεί λοιπόν, το πρωί της Δευτέρας, να υπερασπιστούμε τον άξιο Ιερέα του Χριστού, ευχόμενοι να βρεθούν και άλλοι μιμητές, εργάτες Χριστού και αληθείας. Εύχεστε!



Ανώνυμος είπε...

Καλά είμαστε σοβαροί;;
Ποιός κληρικός ή λαϊκος κόλλησε την ώρα της Θείας Λειτουργίας; Άλλη ζωή δεν έχουν; Αλλού δεν πήγαν;
Μα και να θέλουμε ακόμη και προβοκατόρικες ειδήσεις των καναλιών μας δείχνουν! Ο Άγιος Μόρφου λειτούργησε όντας θετικός και με συμπτώματα και χωρίς μάσκα σε χωριό, κοινώνησε τους περισσοτέρους, έδωσε αντίδωρο σε όλους, χωρίς αποστάσεις και δεν κόλλησε κανείς, παρα μόνο ο οδηγός του που ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο.
Και στον πρώτο και στον δεύτερο έλεγχο αρνητικοί οι πιστοί!
Ο μακαριστός Καστορίας τότε που κόλλησε είχε δεχθεί πάρα πολλούς επισκέπτες στη μητρόπολη και πέθανε από μικρόβιο που πήρε στο νοσοκομείο και ο μακαριστός Λαγκαδά που ήταν ο προεστώς στο συλλείτουργο του Αγίου Δημητρίου, και πήρε απόφαση να μην γίνει η λιτανεία, κόλλησε δεν έπαθε πνευμονία, και κατά τη νοσηλεία του σε κοινό θάλαμο και με ήπια συμπτώματα, έκανε ξαφνικά ανακοπή.
Διαβάστε τις σχετικές ειδήσεις και από μέσα αντίθετα στην Εκκλησία κιόλας. Να μην υπάρχει αμφιβολία.

Ανώνυμος είπε...

Να μαζέψεις κόσμο να κλείσουν οι γύρο δρόμοι. Να έχεις πλακάτ υπέρ σου. Τα συνηθίζουνε και οι κομουνιστές όταν τους δικάζουν . Καλούν τον λαό για να φοβερίσουν την δικαιοσύνη. Και μην ξεχάσεις μέλη της οικογένειά σου να πάνε κάπου αλλού με οπαδούς σου!!!!! Κάτι τέτοιο προτείνει παιδί σου σε άλλο άρθρο. Έτσι θα Τον εξαναγκάσεις να μιλήσει υπέρ σου.
Μ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Σε πονάει που όλη η Ελλάδα μιλάει με τα καλύτερα για τον πάτερ Αναστάσιο δες τα σχόλια στο Facebook σε σελίδες...Ντεπον για τον πόνο σου...

Ανώνυμος είπε...

Κάνε υπομονη πάτερ ο Θεός είναι πολύ μεγάλος και τους ανθρώπους του δεν τους αφήνει αφήστε τους λίγο ακόμα να βγάζουν αφρούς από το στόμα οι αντίχριστοι που πλησιάζουν το Θυσιαστήριο.

Ανώνυμος είπε...

Όσα παράνομα και αντικανονικά κάνουν οι Δεσποτάδες τα ονομάζουν οικονομία και υπακοή στην Εκκλησία

Ανώνυμος είπε...

Και ποιον σοβαρό άνθρωπο ενδιαφέρει εάν ο Παπατασος δικάζεται … Υ.Γ. Επειδή η παραπληροφόρηση που βολεύει τον π. Γκοτσοπουλο και τους γραφικουσ υπερασπιστές του συνεχίζεται … η αλήθεια είναι άλλη … ο Κληρικός Αναστάσιος δικάζεται για ένα και μοναδικό λόγο…επειδή είναι απειθης σε κάθε αρχή ( εκκλησιαστικη, πολιτειακή κ.τ.λ)

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

"Την Εκκλησία , όποιο χέρι θέλησε να την αγγίξει.. ξεράθηκε, το χέρι αυτό" ☦️🇬🇷 Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Πρέπει επιτελούς να μπει μια τάξη. Ως εδώ!!! Να δω πόσοι Ιερείς θα είναι στο πλάι του την Δευτέρα. Αν ο Ιερέας δεν μιλήσει για όσα γίνονται στην Εκκλησία του Χριστού , τότε ποιος περιμένουμε να μιλήσει; Δεν δικάζεται μόνο ο π. Αναστάσης την Δευτέρα, δικάζεται η Ορθοδοξία. Χρειάζεται να σταθεί ο κόσμος δίπλα σε αγωνιστές Ιερείς όπως ο Ιερέας στο Κουκκάκι, στην Χίο και σε πολλές άλλες ενορίες που μου ξεφεύγουν τώρα. Και ΝΑΙ θα πάμε τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια. Οποιος ντρέπεται ... σπίτι του. Μακάρι να μπορούσαμε να σταθούμε και σε όλους τους άλλους Ιερείς που δικάζονται για τον Χριστό! Αμφισβήτησαν ακόμα και την Θεία Κοινωνία!!! Τον ίδιο τον Χριστό!!! Πότε θα μιλήσουμε δηλαδή; Εδω υπάρχει προσβολή των Δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών. Όλα με πρόσχημα τον Κορονοϊό. Δεν έχει κανείς ακούσει για τα Θαύματα που συντελούνται αυτό τον καιρό; Για εμφανίσεις Αγίων, για εικόνες που κλαίνε, για άλλες που μυροβλίζουν; Δεν αναρωτιέστε τι γίνεται; Υπομονή...ο καιρός γαρ εγγύς!

Ανώνυμος είπε...

Όταν σουπερ μάρκετ ήταν ανοιχτά σε όλη την περίοδο του εγκλεισμού, εν πολλοίς χωρίς μέτρα με τις ευλογίες όλων, ακόμη κάποιοι μιλάνε για τις ανοιχτές Εκκλησιές. Πόσα καταστήματα ήταν ανοιχτά την ημέρα του Ευαγγελισμού;
Και υπάρχει τέτοιο θράσος, ώστε να μιλούν για τους ιερείς που έκαναν το χρέος τους και δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις... των "ειδικών"...
Δηλαδή σώζουμε το δέντρο και καίμε το δάσος.
Ποιο είναι πιο απαραίτητο για τον άνθρωπο, πιστό και μη; Η Εκκλησία και τα Μυστήρια ή τα καταστήματα; Η αληθινή τροφή ή οι ψεύτικες ανάγκες; Ο άνθρωπος πνίγεται κάτω από τη θάλασσα και αντί για οξυγόνο, ορισμένοι προτείνουν να του δώσουμε για να διασωθεί μεταξωτές γραβάτες.
Για έναν πιστό άνθρωπο, που αγωνίζεται στον αμπελώνα του Χριστού δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα. Τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Όσες δικαιολογίες και να λέμε στον εαυτό μας... Έφτασε η απιστία να φαίνεται σαν υπευθυνότητα. Ο θάνατος (ψυχής και σώματος) σαν υπακοή στο σύνταγμα. Αντί να ντρεπόμαστε και να σκύβουμε το κεφάλι, κάνουμε τους τιμητές.
Μη γελιέστε!! Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν!!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να δικασθεί και να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Ο Νόμος είναι πάνω από το σχήμα.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ήδη καταδικασμενος μέσα στο μίσος σου για έναν ιερέα του Υψίστου.Σε λυπάμαι.Χρειαζεσαι πολλή δουλειά.Περιισοτερη από την δουλειά που έχεις κάνει για να χτίσεις το ΕΓΩ σου .

Ανώνυμος είπε...

Η ασχετοσύνη σου είναι εμφανέστατη.

Ανώνυμος είπε...

Καθημερινά δικάζονται εκατοντάδες άνθρωποι. Αν όλοι μας λέγαν τον πόνο τους και εγκωμίαζαν τον εαυτό τους ο χρόνος θα πήγαινε χαμένος. Ο κληρικός αυτός αν έκανε κάτι για την εκκλησία δεν είναι δικό του αλλά του Θεού. δικά του είναι οι αμαρτίες και οι παραβάσεις το νόμου. Να πάει στο δικαστήριο κα να πει ευχαριστώ που του διορθώνουν το λάθος αν και διαβλέπω πως μοιάζει του πάπα Ρώμης είναι αλάθητος.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Αντιγράφω, αγαπητέ μου κε Αναστάσιε, επικεντρώνοντας στο κλείσιμο του σχολίου σας και προεκτείνω με ανάγνωση δική μου. Γράφετε : 1. «Από την μία ο κληρικός στην Πάτρα που άνοιξε τις πόρτες (τον παραδέχομαι)». Δηλαδή, «παραδέχεστε», έναν κληρικό που παραβίασε το γενικό Lockdown, επειδή λειτούργησε με «ανοιχτές τις πόρτες», ήγουν, με δυνατή τη μετοχή των βουλομένων. Προσθέτετε. «Δια λόγους συνειδήσεως οφείλω να τον υπερασπιστώ, διότι έπραξε αυτό που η «ιερατική του συνείδηση» του επέβαλε». Και κλείνετε δηλώνοντας. «Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του τον πληροφόρησα, ότι, αν ήμουν στην Πάτρα την Δευτέρα θα πήγαινα στο Δικαστικό Μέγαρο» ! 2. «Από την άλλη ο κληρικός που με πόνο ψυχής δεν τελεί την Θεία Λειτουργία (αποκαλύπτομαι μπροστά του). Δηλαδή. «Εκδηλώνετε όλο το θαυμασμό σας σε «αξιοσέβαστο κληρικό με λιπαρά θεολογική γνώση», που με υπαγόρευση προφανώς της δικής του «Ιερατικής συνείδησης», ως όχι λίγοι άλλοι, δεν λειτούργησε. Τουτέστιν, δεν παραβίασε το γενικό Lockdown, «διότι πρέπει να συνοδοιπορήσω στην δοκιμασία με τους ενορίτες μου, που δεν δύνανται να Λειτουργηθούν». 3. Από την άλλη οι κληρικοί που τελούν την Θεία Λειτουργία για τους ημέτερους (με αφήνουν αδιάφορο)». Τους προσπερνώ μαζί κι εγώ σας για λόγους συντομίας, παρότι ακουμπούν για τα καλά στο, «ουδείς δύναται δυσίν κυρίοις δουλεύειν»-Ματθ. 6,24.
Και, μετά απ’ αυτά κλείνω σημειώνοντας με νόημα και νεύμα προς κάθε κατεύθυνση ότι, με εξέπληξε κάθε άλλο παρά ευχάριστα, ότι αφήσατε απ' έξω, δε βρήκα να γράφετε κάτι για τον τέταρτο κρίκο αυτής της αλυσίδας ! Τον καίριο, τον πιο σπουδαίο, τον «εκ των ων ουκ άνευ» ! Δηλαδή, για τον «εις τύπον και τόπον Χριστού» λαμπρό Ιεράρχη «της Εκκλησίας του Χριστού που παροικεί στην Πάτρα» ! Για την όλη γνωστή, υπεύθυνη και συνετή από μέρους του διαχείριση των κατά την πανδημία. Αθανάσιος Κοτταδάκης

Αναστάσιος είπε...

Προς: 9 Οκτωβρίου 2021 - 12:21 μ.μ.

Αγαπητέ και σεβαστέ μου κ. Κοτταδάκη
Στην αντιγραφή της αναρτήσεως στην οποία παραπέμπω παρέλειψα σκόπιμα να επαναδημοσιεύσω την παράγραφο: «Προσωπικά ξεκαθαρίζω δημόσια ότι χθες, καθώς και τις προηγούμενες μέρες, δεν εκκλησιάσθηκα διότι έχω μάθει να πειθαρχώ στις ιατρικές συμβουλές και τις αποφάσεις της Εκκλησιαστικής Αρχής, που αφορούν όχι μόνο εμένα αλλά το σύνολο των συνανθρώπων μου. Ακόμα και δια λόγους υγείας -είμαι στις «ευάλωτες» ομάδες της επιδημίας- καθώς και η ενασχόλησή μου με γέροντες στην ηλικία, με καθιστούν υπεύθυνο απέναντί τους.»
Ο π. Αναστάσιος παρανόμησε και το ομολόγησε. Σεβάσμιοι μεγαλοπατέρες και Γεροντάδες με πλήθος οπαδών και όχι πιστών τελούσαν ακολουθίες, χωρίς υγειονομικά μέτρα. Πέθαναν τέκνα τους και αυτοί νόμιζαν «ότι ψυχάλιζε».
Θα έλθει η ώρα στο τέλος της πανδημίας που όσο «υψηλά και αν ίστανται», «Βίβλοι ἀνοίγονται, καὶ πράξεις ἐλέγχονται καί τά κρυπτά δημοσιεύονται»! όχι στην μετά θάνατο ζωή αλλά εδώ.
Γι’ αυτό και όλοι μας -αυτοί και εγώ- πρέπει να παρακαλούμε τον Πανάγαθο Θεό: “Εἰς τὴν κοιλάδα τοῦ κλαυθμῶνος, εἰς τὸν τόπον ὃν διέθου, ὅταν καθίσῃς Ἐλεῆμον ποιῆσαι δικαίαν κρίσιν, μὴ δημοσιεύσῃς μου τὰ κεκρυμμένα, μηδὲ καταισχύνῃς με ἐνώπιον τῶν Ἀγγέλων {ανθρώπων}” (Κάθισμα Όρθρου) Απόκρεω.
Σταματώ εδώ διότι έχω αποφασίσει να μην γράφω ονόματα δημόσια. Μετά την πανδημία -αν ζω- θα έχω πολλά να πω για πολλούς.
Με σεβασμό.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Όταν έκανε ακολουθίες έκανε παράβαση στον νόμο της Πολιτείας που για λόγους υγείας του γενικού πληθυσμού είχε λάβει μέτρα τα οποία καταπάτησε ο πρεσβύτερος αυτός με μαρτυρία του.
Όταν έκανε ακολουθίες έκανε παράβαση στην εντολή του Μητροπολίτη του. θα έπρεπε να γνώριζε αυτός ο πρεσβύτερος όπως και άλλοι όμοιοί του ότι η κάθε ακολουθία μπορεί να γίνει υπό την άδεια του Μητροπολίτη του.
Δύο οι παραβάσεις: προς την Πολιτεία, προς τον Μητροπολίτη του.
Η πολιτεία θα πράξη τα πρέποντα στην προγραμματισμένη δίκη.
Ο Μητροπολίτης το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι μια αργία από κάθε ιεροπραξία για χρόνο που ο ίδιος θα κρίνει.
Φτάνει ο διασυρμός της Εκκλησίας από πρεσβύτερους που δε υπολογίζουν κανέναν.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Eιστε σίγουρα παπάς κανονικός;

Ανώνυμος είπε...

Οσοι σχολιαστές (και ιδιαίτερα οι θεολόγοι και οι Ιερομόναχοι) υπερασπίζονται την ακριβή τήρηση του νόμου και καταδικάζουν τον π. Αναστάσιο, επειδή παραβίασε την ΚΥΑ της Κυβέρνησης, τί γνώμη έχουν άραγε για τους νόμους που αποποινικοποίησαν την μοιχεία, που εφάρμοσαν το αυτόματο διαζύγιο, που νομιμοποίησαν τις εκτρώσεις, που θεσμοθέτησαν τον πολιτικό γάμο, που κατήργησαν την ποινή για την βλασφημία των Θείων, που έφεραν το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους και ετεροφιλόφυλους, που θεσμοθέτησαν την αλλαγή φύλου στα 16, κλπ., κλπ. ;
Πρέπει να αποδεχώμαστε αυτούς τους νόμους ή να αντιδρούμε ;

Ανώνυμος είπε...

Δύο παραβάσεις, δυό καταδίκες από το κοσμικό φρόνημα, αλλά μια επιβράβευση από το Άγιο Πνεύμα. Έτσι είναι αυτά. Επιλογές... Δεν είναι για όλους. Κάποιοι δεν αντέχουν. Και αν ακόμη αισθανθούν ότι πρέπει να αγωνιστούν ισχύει το αριστοφανικό: χέσαιτο γάρ, εἰ μαχέσαιτο (Ιππής). Ας αφήσουν τις δικαιολογίες.
Πάτερ Αναστάσιε, οι δειλοί - αυτοί που ξέρουν το σωστό και δεν το πράττουν - πεθαίνουν πολλές φορές πριν το θάνατό τους. Άσε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους...

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το χέρι σου!

Ανώνυμος είπε...

Τρεις μοναχές νεκρές, και το περιβάλλον ζει με το ψεύδος στο στόμα!
Δεν ήξερα ότι κάποια περιβάλλοντα κατάντησαν αυτοκτονική αίρεση! Ή η ηλιθιότητα έχει γίνει πανδημία, ή μέρος του εκκλησιαστικού σώματος έχει δαιμονιστεί κανονικά.
Θεός σχωρέστες, τέλος πάντων, αλλά οι δολοφονικοί ιεροκήρυκες ας το βουλώσουν πια, αφού έχουν πάρει και αυτούς τους θανάτους, όπως και τον εικοσάχρονο, στον λαιμό τους.
Β.

Ανώνυμος είπε...

Να αντιδράσουμε 12.28 σε όσα αισχρά νομοθετεί η κυβέρνηση. Ενας απλός τρόπος είναι η αντίσταση. Όταν όμως έδωσαν όρκο οι δημόσιοι υπάλληλοι περί υπακοής στον νόμο πως θα αντιδράσουν για να μην είναι επίορκοι;;;; να παραιτηθούν από το Δημόσιο να μην παίρνουν τον μισθό του αντιχριστιανικού κράτους. Ως ιδιωτικός υπάλληλος είμαι ελεύθερος το ίδιο περιμένω από παπάδες που ζουν από το άνομο προς την χριστιανική διδασκαλία κράτος.-

Ανώνυμος είπε...



Είναι συνηθισμένη η τακτική των <> που πετούν τα γεμάτα δηλητήριο βέλη τους στον αξιοσέβαστο π.Αναστάσιο Γκοτσόπουλο. Διακρίνεται ολοφάνερα το ποιόν του εσωτερικού τους κόσμου όταν βάλλονται με μένος και μίσος εναντίον ενός ιερέα ο οποίος έπραξε το αυτονόητο,όπως ακριβώς το λέει η ίδια η λέξη.Καμία ΚΥΑ δεν είναι ισχυρότερη απο τους νόμους του Συντάγματος,καθώς συνταγματολόγοι μίλησαν σχετικά με αυτό αλλά και για πολλά άλλα που ψηφίζονται απο την υπάρχουσα αντίχριστη κυβέρνηση( και όχι μόνο αυτήν βέβαια.)Αλλά,αναρωτιέμαι ποιός συνειδητοποιημένος Χριστιανός,που γνωρίζει τα της πίστης του,μπορεί να παραβλέπει επιμελώς όλους του κανόνες που διέπουν της ΟρΘοδοξία μας;Ποιός σας δίνει το θάρρος και το θράσος να ακυρώνετε τους κανόνες για τους οποίους Άγιοι Πατέρες αγωνίστηκαν; Μήπως οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων δεν έχουν πια εγκυρότητα για εσάς; Mήπως η ορθοδοξία μας είναι πια ξεπερασμένη για σας και κανένας κανόνας δεν είναι μεγίστης σημασίας;Απο πότε οι νόμοι του κράτους απέκτησαν δικαίωμα στο άσυλο της Εκκλησίας; Αλήθεια τι είναι εκείνο που χαρακτηρίζει έναν Χριστιανό; Απο που ξεκινά και που πρέπει να καταλήγει; Αν ο Χριστός δεν είναι το κέντρο του κόσμου ενός Χριστιανού ,τότε για τι ποιότητα Χριστιανών μιλάμε; Όπως είπε και ο αγιος Πόποβιτς, <>. Διαβάζοντας λοιπόν τα γεμάτα μίσος και εκδίκηση σχόλια όσων ασχολήθηκαν με τον π.Αναστάσιο, φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον Χριστό.Εύχομαι προσωπικά στον π.Αναστάσιο να μην σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται όπως κάνει μεχρι τώρα και να συνεχίσει να τιμά το ράσο του ,εκείνο στο οποίο αφιέρωσε την ζωή του.Ακόμα κι αν ανθρώπινη δικαιοσύνη τον καταδικάσει, ο π.Αναστάσιος μπορεί να στέκεται ενώπιον του Κυρίου μας με καθαρή συνείδηση.Η θεία δικαιοσύνη υπερέχει όλων.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Ποιός παίρνει τους ανθρώπους στο λαιμό του; Μήπως αυτοί που χαρακτηρίζουν δολοφονική τη Θεία Λειτουργία και δίνουν πάτημα στο διάβολο; Η απιστία και η αμαρτία φέρνουν την καταστροφή. Και η έλλειψη μετάνοιας τη γιγαντώνει.
Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης. Είναι φυσικό να λέγονται τέτοια πράγματα. Σκοτίζει ο διάβολος το νού. Αν είμασταν χριστιανοί δε θα τα είχαμε αυτά. Αλλά με τι παρρησία...
Με τη διαβολή να δώσουμε αξία σε αυτά που λέμε. Αντί της σιωπής.
Ους έθρεψε το μάννα, εκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου.
Η Θεία Λειτουργία κρατάει όρθιο τον κόσμο. Και ας βλασφημούν πολλοί. Δεν πειράζει. Η Εκκλησία προσεύχεται για τους διώκτες. Ξέρει μόνο να σώζει.

Προσκυνητής Νικόλαος είπε...

Άξιος στη συνείδηση μου, για όλα όσα πρεσβεύει και αγωνίζεται!

Τις ευχές μου και την Εν Χριστώ αγάπη μου στον Πατέρα Αναστάσιο και στους Οικείους του.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα γεμάτα έπαρση δύο κείμενα του π. Αναστασίου εύχομαι ταχύτατη προσγείωση με απόδοση της δικαιοσύνης όχι ως ρασοφόρος αλλά ως κοινός πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οψόμεθα!

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπε και ο Άγιος Πόποβιτς

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΖΩΗ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΕΝ ΤΩ ΧΡΙΣΤΩ.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Και ο διχασμός καλά κρατεί... Όταν τελειώσει η πανδημία θα μιλάει ο ένας στον άλλον;

Ανώνυμος είπε...

Ο "κοινός πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας", 10 - 06, είναι πολλαπλώς παράνομος.
Είναι τέτοιο το πλέγμα των νόμων στην Ελλάδα, που σε κάθε βήμα μας παρανομούμε. Από την διάβαση των πεζών, που δεν περιμένουμε να ανάψη πράσινο, αλλά περνάμε με το κόκκινο αν δεν έρχονται αυτοκίνητα, μέχρι την οδήγηση χωρίς ζώνη ή χωρίς κράνος, μέχρι τα σκουπίδια που δεν τοποθετούνται στον κάδο αλλά έξω απο αυτόν, μέχρι το παράνομο παρκάρισμα, μέχρι το σκασιαρχείο των Δημοσίων Υπαλλήλων εν ώρα εργασίας για να ψωνίσουν στα καταστήματα, μεχρι, μέχρι,......
Αρα λοιπόν, δεν είναι η μεγαλύτερη παρανομία στην Ελλάδα, να τελέση ο Ιερεύς την Θεία Λειτουργία, ώστε να ζητάμε "απόδοση δικαιοσύνης" (!) ωσάν να έκανε κάποιο έγκλημα !
Δεν χρειάζεται τόση υπερβολή !

Ανώνυμος είπε...

Παρακολούθησα φωτογραφίες από την συγκέντρωση. Μια από τα ίδια. Αυτοί που τον ακολουθούν στο κίνημα της πλατείας το αντιεμβολιαστικό πήγαν έξω από τα δικαστήρια, με την διαφορά πως ήταν τώρα ελάχιστοι Ο Βασιλείας αποδείχθηκε ότι δεν έχει φίλους αλλά ελάχιστους οπαδούς χριστιανικών παρατάξεων και όχι Εκκλησιαστικών. Από μια Πάτρα 250.000 πολιτών παραβρέθηκαν 100 πολίτες περίπου και αυτοί πήγαν για το θεαθήναι.

Ανώνυμος είπε...

Είδα φωτογραφίες, παρακολούθησα βίντεο που σαν αυτοκράτορας έφτανε στο δικαστήριο ο πρωτοπρεσβύτερος της αποστολικής Εκκλησίας των Πατρων κ.κ. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος τον υποδέχθηκαν ούτε πέντε κληρικοί και οι οπαδοί φώναζαν «Ελλάς αγία ορθοδοξία» έτσι έλεγαν αγία κάποτε και την Ρωσία. Η αγία Ελλάδα το λοιπόν τον υποδέχθηκε. Είδα πρόσωπα της Παντανάσσης και της Μιαούλης δεν πρόσεξα της Ιωνίας στην οποία μέλος είναι. Δεν θα γράψω ποιοι επώνυμου εξωεκκλησιαστικοί υπήρξαν για να μην κατηγορηθώ αν και δημόσια έξω από τα Δικαστήρια ήταν. Με αγωνία περιμένω την απόφαση. Ελπίζω να είναι δίκαιη και να του καταλογίσει ευθύνη για την παρανομία στο κράτος και στον δεσπότη του.
Ενορίτης που προτιμάω την Ευαγγελίστρια.

Ανώνυμος είπε...

Φορούσε μάσκα μέσα στο δικαστήριο ο παπαΤάσος ή και εκεί έκανε αντάρτικο. Παρακαλώ κάποιος από τους οπαδούς του να μου πει. Γιατί αν φορούσε μάσκα τότε να φορά και στον ναό.

Ανώνυμος είπε...

Με αγωνία περιμένω Δελτίο Τύπου για την δίκη από το ιδιαίτερο γραφείο του. Θα προτείνω να δώσει στον Άγιο Νικόλαο μια press conference προς τον ελληνικό και διεθνή τύπο.

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΗ μεγάλη για τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο η αναβολή της δίκης. Οι προσευχές των χιλιάδων χριστιανών στον κόσμο όλο εισακούσθηκαν από τον Θεό, και το Δικαστήριο ανακοίνωσε πως η δίκη θα αναβληθεί για τις 9 Μάϊου 2022 λόγω παρέλευσης ωραρίου. Είναι ένα ΘΑΥΜΑ αυτό. Ο σεμνός, ενάρετος, τέλειος και μοναδικός π. Αναστάσιος το αγλάισμα των κληρικών της Πάτρας νίκησε όλους τους δειλούς παπάδες που έκλεισαν τους ναούς ή έκαναν ακολουθίες στα κρυφά.
Όταν το αγιασμένο ράσο του π. Αναστασίου γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία εναντίων των υπέρμαχων του εμβολιασμού.
Το σύμβολο του αντιεμβολιαστικού αγώνα είναι ο π. Αναστάσιος που τολμά ως Παλαιών Πατρών Γερμανός να σηκώνει το Λάβαρο της αντίστασης στους αντιχρίστους ή ως νέος Παπαφλέσσας να ανάβει φωτιές για γενικό ξεσηκωμό ενάντια στις ΚΥΑ και τα αντιδημοκρατικά μέτρα. .
Μιχάλης Μ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φορούσε 3,06 μάσκα. Είχε βάλει ΄΄μουρόπανο΄΄. Είναι πιστός στις αρχές του.
Τα καλά και συμφέροντα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας τοποθέτησε το έλεος του Θεού στον Άγιο Νικόλαο αλλά ο Μητροπολίτης Νικόδημος. Το ίδιο έκανε και ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που εξάντλησε το έλεός του με τις κατά καιρούς αυθαιρεσίες σας. Απορώ για την μακροθυμία και την ανοχή του. έπρεπε τόσο εσάς όσο και άλλους να σας θέσει σε αργία όπως άλλοι Μητροπολίτες.
Άρα στον Άγιο Νικόλαο σας έβαλε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος στον οποίο επιδείξατε ανυπακοή. Σε άλλους ιερείς για στραβοπατήματα αφαίρεσε οφίκια τα οποία δεν τα επέστρεψε, σε σας γιατί δεν σας τα παίρνει πίσω.
Είστε ψεύτης διότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις Λατρείας σε ναούς όλων των δογμάτων. Μην παραπλανάτε τον κόσμο με ψέματα γιατί είστε και πνευματικός. Ο θρησκευόμενος Κόσμος της Πάτρας έχει νοημοσύνη και υπακούει στον Μητροπολίτη Χρυσόστομο και δεν μοιάζει στους ακριβώς το αντίθετο οπαδούς σας.
Υπάρχουν κληρικοί Ορθόδοξοι που Λειτουργούν μόνοι με ένα ψάλτη και ένα ακόμα πρόσωπο σε χώρα που γνωρίζω.
Σήμερα μοναστήρι της Μητροπόλεως Πατρών έχει τις πόρτες κλειστές για τον κόσμο.
Το επαναλαμβάνω είστε ψεύτης διότι η δίκη σας δεν έγινε επειδή αναβλήθηκε. Κάνετε υπομονή μέχρι να έλθει η ώρα να αποφανθεί η Δικαιοσύνη που θα συμπεριλάβει και τις ψευδής δηλώσεις σας.
Πέτρος Νικολόπουλος

Ανώνυμος είπε...

3:42 μ.μ. τρολάρεις έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ είπε ο π. Αναστάσιος ότι ο μόνο Μητροπολίτης του μπορεί να του απαγορεύσει να τελεί την Θεία Λειτουργία.
Ο Μητροπολίτης του είχε διαβιβάσει την απόφαση της Συνόδου; Είχε δώσει οδηγίες ο Μητροπολίτης του;
Αν το έχει κάνει πρέπει να επιβάλει ποινή στον π. Αναστάσιο αφού το επικαλέστηκε έξω από τα Δικαστήρια Πατρών.
Αν όχι τότε να του παραδώσει απαλλακτικό πιττάκιο να το επιδείξει στο Δικαστήριο όταν γίνει ξανά δίκη.
Φίλιππος Αναγνωστόπουλος
Εκπαιδευτικός

Ανώνυμος είπε...

Ας μην βγάζει φιλιππικούς διότι η πατρινοί του γύρισαν την πλάτη. Αυτοί που του συμπαραστάθηκαν ήταν για τα μπ@ζ@ οπαδοί, φίλοι, κουμπάροι, συγγενείς και κάποιες κυράτσες που πάνε οπουδήποτε να γεμίσουν τον χρόνο τους.
Χα! Χα! Χα!

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν θυμούνται τα γεγονότα του Μαρτίου 2020, και ομιλούν για υπακοή στη Σύνοδο, για υπακοή στον Μητροπολίτη, και τα παρόμοια, πρέπει να θυμίσουμε ότι η Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ήταν να τελείται λιτή Θεία Λειτουργία από 22/3 έως 11/4/2020 κατά τις Κυριακές και την εορτή του Ευαγγελισμού, και ατομική προσευχή κατά τις καθημερινές ημέρες.
Ομως την ίδια ημέρα επενέβη ο Πρωθυπουργός και με απόφαση του απαγόρευσε τελείως την τέλεση Λειτουργιών στους ναούς κατά την περίοδο αυτή.
Επομένως όσοι Ιερείς ελειτούργησαν αυτές τις ημέρες υπάκουσαν στην απόφαση της ΔΙΣ, αλλά παράκουσαν στην απόφαση της Κυβέρνησης. Δέν τίθεται λοιπόν θέμα παρακοής του Κληρικού σε απόφαση Μητροπολίτου ή Συνόδου, διότι η Απόφαση της Εκκλησίας ήταν ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ "λιτά" (με διάρκεια μιάς ώρας, από 07.00 έως 08.00) η Θεία Λειτουργία.
Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει λεπτομερής αναφορά στα γεγονότα, για να θυμηθούμε τα περιστατικά και να μήν γράφονται ανακρίβειες.

https://www.capital.gr/politiki/3438050/me-apofasi-tis-kubernisis-kleinoun-oi-ekklisies-ti-eipe-o-prothupourgos

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος είναι αγωνιστής Επίσκοπος κσι προσέχει, με διακριτικότητα. Όταν κάποτε ο Πατριάρχης δώρισε σε κάποιον το κοράνιο, του έστειλε κιβώτια με την Καινή Διαθήκη με το αντίστοιχο σημείωμα μέσα. Ξέρει πώς να στέκεται, χωρίς να προκαλεί. Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο πατήρ Ανασάσιος κάνει ανυπακοή στον Επίσκοπό του.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τις δηλώσεις σας έξω από το δικαστικό μέγαρο και ευχαριστήσατε τον π. Θεόδωρο Ζήση που ήλθε από την Θεσσαλονίκη προς υπεράσπισή σας. Δεν νομίζω ότι τα πολιτικά δικαστήρια τα απασχολούνε θεολογικά ζητήματα. Για μας που είμαστε παροικούντες εις Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι έχει αποκοπεί από την Εκκλησία ο κ. Θεόδωρος Ζήσης ομότιμος καθηγητης και είναι στους «αποτειχισμένους» και έχει αφήσει τα καθήκοντά του τα ιερατικά, για να αποσυρθεί στο σπίτι του. Αυτή ήταν η υπεράσπισή σας;
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών την Κυριακή απευθύνθηκε και σε σας π. Αναστάσιε λέγοντας: «Αυτός που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει την γραμμή της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου έρχεται και λέει: «Αυτά που λέω είναι δικά μου πιστεύματα, αλλά οφείλω να κάνω υπακοή στην Εκκλησία. Επομένως σας δίνω ένα χαρτί και σας λέω ότι αποτειχίζομαι». …. Αυτές οι σκέψεις πρέπει να επικρατούν και σε αυτούς που ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά τους θυσιαστηρίου, αλλά και σε αυτούς που υπηρετούμε ήδη» σας ανέχθηκε ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος τόσο καιρό με τις ιδιορρυθμίες σας και της παρεκκλίσεις σας. Από χθες με ρωτούν για την στάση σας τόσο στον ναό όσο και τηλεφωνικά ενορίτες μου και έρχομαι σε δύσκολη θέση να πω ότι τα έργα σας είναι αντιεκκλησιαστικά. Ο Μητροπολίτης σκέφτεται την οικογένειά σας, και την ανάγκη του μισθού σας, αλλά πάνω από την οικονομική σας άνεση η οποία με τα έργα σας δεν σας νοιάζει είναι η ενότητά σας με τους συπρεσβυτέρους σας. Δεν ανέμενα ποτέ κάτι τέτοιο από εσάς. Ο εγωισμός οδηγεί στην απώλεια.
Είναι αμαρτία για τον κληρικό να έχει φανατικούς οπαδούς, τους οποίος μάλιστα τους καθοδηγεί για το συμφέρον του ,έξω από τα δικαστήρια ,και το κατάλυμα του προϊσταμένου του.
Προσωπικά όπου σας σε κάποια πανήγυρι ή ακολουθία δεν θα φορέσω πετραχήλι είναι μια αντίσταση.
Όταν σας ρώτησαν για το εμβόλιο δεν απαντήσατε φαρισαϊκά σκεπτόμενος το πήγατε αλλού. Οι μάρτυρες σας ήταν για επισκοπικό ή συνοδικό δικαστήριο και όχι για πολιτικό.
Το δικαστήριο όφειλε να εκδικάσει την υπόθεση για να τελειώσει το θέμα υπέρ σας ή κατά σας.

Ιερεύς της Μητροπόλεως Πατρών

Ανώνυμος είπε...

Με την δημοσιοποίηση του ‘’Δικάζομαι…’’ είναι πλέον απέναντί σας χιλιάδες Πατρινοί και εκατοντάδες ενορίτες που έκαναν υπακοή στην Εκκλησία και όχι σε αντάρτικα όπως το δικό σας. Είναι γνωστοί και οι υπόλοιπου αρχιμανδρίτες και ιερείς που είναι πλέον στην χλεύη του κόσμου. Από οικογένεια που έχασε άνθρωπο έχω ακούσει μύριες κατάρες και αναθέματα κατά γνωστού αντιεμβολιαστή κληρικού. Όπως μας είναι γνωστοί και οι αντιεμβολιαστές που κατέβηκαν στην πλατεία ή από την ενορία λένε εναντίον. Θα πρέπει αφού το κήρυγμα το κάνουν δημόσια να καταγγελθούν διότι είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας αφού η προϊσταμένη του αρχή για τους δικούς τους λόγους προστατεύει.
Ενορίτης του διχασμένου ναού Αγ. Νικολάου

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 9.42:''Δεν δικάζεσαι π. Α.Γ. επειδή Λειτούργησες αλλά επειδή παρανόμησες και τέλεσες την Λειτουργία βάζοντας σε κίνδυνο τους πιστούς σου.'' Φτάσαμε στο σημείο να λέμε σε έναν Ιερέα ότι Λειτούργησε και έβαλε σε κίνδυνο τους Πιστούς. Θανάσιμος Κίνδυνος η Θεία Λειτουργία και αρα και το Σώμα και Αίμα του Χριστού. Κατάλαβε κανείς τι είπε ο π. Αναστάσης έξω απο τα δικαστήρια ; Για 21 ημέρες καταργήθηκε η εκκλησία στην Ελλάδα!!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ κάθε Ακολουθία,πλήν κηδειών, κάθε Μυστήριο και η Θεία Λειτουργία. Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό; Ωρα είναι νομίζω να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο.

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να πουν οι γνωστοί υποταγμένοι οι λάσπες δεν πιάνουν ούτε αγγίζουνε τον π. Αναστάσιο. Είναι ένα αγωνιστικό πρότυπο σε όλη την Ελλάδα. Ο Σύνδεσμος Κληρικών πρέπει να τον τιμήσει με την ανώτερη διάκριση.

Ανώνυμος είπε...

Μια συμβουλή προς τον Άγιο Πατρών για να βρει την ησυχία του να συγκεντρώσει σε ένα δύο ναούς όλους όσους συμπαραστάθηκαν στον π. Αναστάσιο ώστε να γνωρίζουν και οι χριστιανοί που είναι οι ομοϊδεάτες. Τότε θα δούμε γλέντια πολλά. Καλή η συμπαράσταση ανώμαλη η συνεργασία….
Αχ!! Χριστέ μου κάνε να γίνει!!!