Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ο Μοναχισμός στυλοβάτης της πίστεώς μας - Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Α΄ (Κοτσώνης)


Αγάπησα, τον μοναχισμόν και εφ’ όσον είχα την ευθύνην της Αρχιεπισκοπής όχι μόνον κατήργησα την εισφοράν του 8 % από τας Ι. Μονάς προς την Αρχιεπισκοπήν, αλλά και επιχορηγούσα εκ των «τυχηρών» εσόδων του Αρχιεπισκόπου, τας πτωχοτέρας εκ των Μονών και ίδρυσα νέας.
Τούτο δε με εφώτησεν ο Θεός να το πράξω, διότι ήτο και είναι πεποίθησίς μου, ότι αι Μοναί και ο Μοναχισμός γενικώς είναι φρουρός της Ορθοδοξίας και ο στυλοβάτης της πίστεώς μας. Αν ως Έθνος σήμερα υπάρχωμεν και είναι δυνατόν να είμεθα Ορθόδοξοι υπερήφανοι δια την Ορθοδοξίαν μας, αυτό το οφείλομεν εις τα Μοναστήρια μας και τους ευλαβείς μοναχούς των.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Α΄ (Κοτσώνης)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης -όπως γράφει και ο μαρτυρικός Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος (Γκατζιρούλης)- υπήρξε ο Αρχιεπίσκοπος των Αποστολικών οραματισμών. Δίδαξε την αγάπη με τον λόγο αλλά πάνω από όλα με την ζωή του.

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένε Αναστάσιε,
Την αξία των μοναστηριών για την ύπαρξη της Ελλάδας την αμφισβητεί σήμερα μιά μεγάλη, μειοψηφική πάντως μερίδα των συμπατριωτών μας, οι οποίοι όμως δύσκολα μπορούν προς το παρόν να την επιβάλλουν,λόγω οικογενειακών καταβολών κ.λ.π.
Όταν όμως ΑΚΑΙΡΑ και ΜΑΖΙΚΑ κάνουμε Έλληνες ένα εκατομμύριο ξένους ανθρώπους, πάνω απο το 10% του πληθυσμού, καλοπροαίρετους κατά τα άλλα, τότε τι θα γίνει;;;
Μήπως γίνει κοινωνικό αίτημα... κρίση έχουμε ας κατάσχουμε ότι έχουν τα μοναστήρια και οι εκκλησιές;
Μήπως πουν, γιατί να πληρώνει το κράτος τους παπάδες, ( στις πατρίδες τους Αλβανία κ.λ.π) δεν ξέρουνε από παπάδες. Μήπως...
Έτσι θα κοπεί το ένα ποδάρι και θα είναι "κουτσή" η πατρίδα μας.
Μήπως λοιπόν χρειάζετε μεγαλύτερη προσοχή και στις αναρτήσεις σας;;;
Ελπίζω η "πατριδοκάπηλη,
"συντηρητική" "εθνικιστική",
"ακροδεξιά' και ότι άλλο κακό σκεφτεί κανείς, αποψή μου να μην σας κούρασε.

Χαίρετε

Ανώνυμος είπε...

έλεος... τι άλλο θα ακούσουμε;;;